0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Να δεχτώ ότι είναι έτσι .
Απόλυτο δίκιο έχετε κατά τη γνώμη μου...Όμως η ελλάδα αυτή είναι ( ήταν και παραμένει για ν' ακριβολογούμε).Αυτό θεωρείται σωστό από την πλειοψηφία σε αυτή τη χώρα, και αυτό γίνεται.Γι' αυτό ΚΑΙ μέσα από αυτό το forum έχω μιλήσει ξεκάθαρα λέγοντας σε όποιον μπορεί "να ξεχάσει την εκπαίδευση -τουλάχιστον εντός της ελλάδας-και να τρέξει να σωθεί παλεύοντας σε άλλες σοβαρές χώρες για κάτι ουσιαστικό".Μακάρι να το εμπεδώσουν αυτό όσο περισσότεροι ( νέοι σε ηλικία και μυαλό εννοώ φυσικά) γίνεται...Μακάρι...
Συγγνώμη αλλά έχω παρατηρήσει ότι σε πολλά σας μηνύματα παροτρύνετε τους άλλους να εγκαταλείψουν τη χώρα για κάτι καλύτερο. Εσείς έχετε σκεφτεί να το κάνετε και αν ναι γιατί είστε ακόμα εδώ;
Κι εγώ το λέω αυτό σε νεότερους. Ο 40+ να κάνει τι έξω; Δεν έχει προοπτικές, νεότερους παίρνουν. Αλλιώς κι εγώ στα 43 μου θα είχα ήδη φύγει. Γιατί το βλέπεις αρνητικά; Ο 40+ που λέει κάτι τέτοιο (και μιλώ για αδιόριστο, όπως εγώ που έχασα το διορισμό στο τσακ κυριολεκτικά=βλέπε ασεπ2008) είναι καμένος ήδη, δεν το νιώθεις; Ή νομίζεις ότι εδώ είναι παράδεισος και λέμε στους νέους να φύγουν έξω για να έχουμε μόνο εμείς τα προνόμια αυτού του παραδείσου;... Γιατί πρέπει να υπάρχει τόση καχυποψία; Γιατί πρέπει να υπάρχει κάποιος κακός; Μήπως όμως όσα είπες αντανακλούν το δικό σου τρόπο σκέψης;
Καταρχάς έκανα απλά μια ερώτηση και δε διατύπωσα καμία σκέψη. Η σκέψη ήταν αποκλειστικά δική σου και μου αρέσει ο τρόπος που σκέφτεσαι.Δεύτερον δε νομίζω πως στο εξωτερικό καίγονται για Έλληνες μαθηματικούς, φυσικούς, φιλολόγους (ειδικά για τους τελευταίους) αλλά για μηχανικούς και γιατρούς. Τέλος όποιος θέλει να την κάνει είναι ελεύθερος να το πράξει, στο καλό και με τη νίκη. Οι νέοι γνωρίζουν το καλό τους και δε χρειάζονται παροτρύνσεις και προτροπές. Υ.Γ Μου θυμίζει λίγο και Άδωνη που όλο φεύγει και όλο εδώ είναι.
Το καινούριο πολυνομοσχέδιο προέβλεπε συγκράτηση όλων αυτών των κομητών. Δεν ψηφίστηκε όμως γιατί κάποιοι άσκησαν ισχυρές πιέσεις , μεταξύ αυτών και η πανελλήνια ένωση αδιορίστων και η ολμε που ευαγγελίζονται πάντα την προϋπηρεσία , χωρίς να ελέγχουν εάν πάρθηκε από κοινές αφετηρίες και πώς αποκτήθηκε.Ας πιέσουμε με οποιονδήποτε τρόπο να αρθούν οι αδικίες και να ψηφιστούν οι τροποποιήσεις στα πλαίσια άλλου νομοσχεδίου. Είναι κάτι που γίνεται, θέλει όμως μεγάλη ατομική και συλλογική πίεση.
Άλλαξε γνώμη για ποιο θέμα? Γνωρίζεις κάτι εκ των έσω?
Όλα μπορούν να γίνουν! Ύστερα από επικοινωνία με το υπουργείο, μου είπαν πώς πραγματικά ξέρουν ότι προωθούνται τα βύσματα, αλλά τους πρόλαβαν τα γεγονότα, Θέλει κατάδειξη της κατάφωρης αδικίας εις βάρος μας,Ας στείλουμε email παντού,και αν μπορούμε ας συντάξουμε επιστολή με τα ονόματά μας, για να σταλεί κατευθείαν στο προθυπουργικό γραφείο.