0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Θεωρείς δηλαδή ότι υπάρχει αντιστοιχία μεταξύ των όσων εξεταζόμαστε και των όσων διδάσκουμε;
Χωρίς να επεκταθώ στην πρακτικότητα και εφαρμοσιμότητα των παιδαγωγικών και της διδακτικής, να αναφέρω μόνο μια σκέψη για το γνωστικό αντικείμενο της δικής μου ειδικότητας. Πόσο μπορεί να με ωφελήσει η "τάξη" στο να χειρίζομαι να κατανοώ και να χρησιμοποιώ την αγγλική γλώσσα στο επίπεδο που εξεταζόμαστε μετά από χρόνια αναπλήρωσης στην πρώτη, δευτέρα, τρίτη ,άντε ακόμη και έκτη δημοτικού;Εννοείται ότι είναι ευθύνη μου να αναπτύσσω το αντικείμενό μου αλλά η τάξη στην ουσία δεν ωφελεί.
Δεν λέω ότι τα θέματα των άλλων ειδικοτήτων είναι εύκολα. Ωστόσο και σε άλλες τεχνικές ειδικότητες,που έχουν λίγους υποψηφίους, δε συνέβη ποτέ να μείνουν ακάλυπτες προκηρυγμένες θέσεις του διαγωνισμού.Για την ιστορία στους ηλεκτρολόγους ΤΕΙ το 2009 δίναμε 500 περίπου για 72 θέσεις, δηλαδή αναλογία 1:7.Στον διαγωνισμό ΑΣΕΠ του 2005 που είχα ξαναδώσει από τις 60 θέσεις μόνο 15 καταλήφθηκαν και 45 έμειναν κενές!Δε θεωρώ ότι με τέτοια αναλογία έπρεπε να μείνουν κενές θέσεις. Κοινώς τα θέματά μας δεν είναι καθόλου εύκολα!
salamaki έχεις δίκιο ότι ο 42χρονος δεν έχει τις ίδιες αντοχές με έναν 22χρονο. Κι εγώ δεν είμαι 22χρονος, άρα το ξέρω καλά αυτό!Η αξιοκρατία δεν έχει να κάνει με την ηλικία. Ο 22χρονος τα έχει φρέσκα, αλλά ο μεγαλύτερος έχει την εμπειρία και τις προσαυξήσεις από την προϋπηρεσία!
+++Επίσης, τα αποτελέσματα του ΑΣΕΠ έδειχναν μεγάλο ποσοστό επιτυχίας μεγαλύτερων απο 22-24 ετων. Τουλάχιστον εγω γνωρίζω ατομα που είχαν δικη τους οικογένεια και εργαζόταν και όμως πέτυχαν να ειναι στους διοριστέους.Οσο αφορα τωρα το γνωστικο σε σχεση με αυτά που ζητουσαν στον ΑΣΕΠ (για ΠΕ02 μιλάω) απέχει πολύ απο τις σχολικες γνωσεις. τύπου: "Τί νούμερο σανδάλι φορούσε ο στρατιωτης της φάλαγγας που ηταν πρώτος στην αριστερη πλευρά στην μάχη του Μαραθώνα"
Γενικά κάποιος που είναι συνεχώς στην εκπαίδευση οφείλει να τα έχει φρέσκα..Πως αλλιώς θα διδάσκει..;;
Για να διδάξει ενας δασκαλος ΠΕ 70 δεν χρειαζεται να εχει φρεσκα τα θεωρητικα, τον Ρομαντισμο στην ελληνικη λογοτεχνια κτλ. Μην τα παραλεμε κιολας. Αφου θελετε ΑΣΕΠ πάντε δώστε και παραμιλάτε για να παίρνετε 700
Έτσι είναι. Είμαι υπέρ του ΑΣΕΠ, αν γίνει θα πάω διαβασμένος, ΌΜΩΣ:1) Είμαι περισσότερο υπερ του διορισμού με πτυχίο, χωρίς ΑΣΕΠ2) Ελάχιστες από τις γνώσεις που εξετάζει ο ΑΣΕΠ είναι εφαρμόσιμες στην τάξη