0 μέλη και 5 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Αν θα ειχανε χρήματα για διπλό μισθό, θα έκαναν κανονική πρόσληψη. Μόρία δε κοστίζουν τίποτα.Δυστυχώς κάθε άλλη επιδότηση χρειάζεται ρευστό. Άρα γυρίζουμε στο ίδιο πρόβλημα. Δεν δίνουν χρήματα για την εκπαίδευση. Και ότι να λέμε έδω είναι ανούσια πράγματα από όλες τις πλευρές, όσο αυτό δε λυθεί.
Ακριβώς, δε θέλουν να δαπανήσουν λεφτά για την παιδεία, για τη γνώση, ούτε για διορισμούς εκπαιδευτικών, ειδικά, μάλιστα, όταν η κοινωνία (με την ευρύτερη και τη στενότερη έννοια) δεν πολυσκοτίζεται για τέτοια πράγματα!Οι γιατροί δεν έκαναν τίποτε το ιδιαίτερο, απλά φωνάζει ο πολύς κι ο φτωχός ο κόσμος για ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στα δημόσια νοσοκομεία και επειδή η αδιαφορία στο συγκεκριμένο χώρο αποβαίνει συχνά μοιραία, θέλοντας και μη, διορίζουν, ενώ στο χώρο της παιδείας, πάνε οι αναπληρωτές κάθε χρόνο και βγάζουν τα κάστανα από τη φωτιά! Αν δε δήλωνε κανείς, μα κανείς, από κανέναν κλάδο, τον περασμένο μήνα προτιμήσεις ούτε για ΑΚΩ, ούτε για ΑΜΩ, αυτό, νομίζετε, δε θα ασκούσε πίεση στο Υπουργείο να σκεφτεί να διορίσει μόνιμο προσωπικό;
Είναι πιο εύκολο να μη δηλώσει κανείς αναπληρωτής ή μετά την πρόσληψη να κάνει κάποιος πχ δύο 48ωρες συντονισμένες απεργίες με βασικό αίτημα την κάλυψη όλων των οργανικών κενών, που θα κατέβει και ο μισός κόσμος στο υπουργείο; χωρίς να μπαίνουμε σε λεπτομέρειες, ΑΣΕΠ, προϋπηρεσία κλπ. Γιατί αν μπούμε στη διαδικασία αυτή θα χωριστούμε σε 1000 κομμάτια. Προσωπικά αν και μόνιμος θα θυσίαζα μερικά μεροκάματα για να καλυφθούν τα κενά και να διοριστεί ο κόσμος που πρέπει στα οργανικά κενά, αλλά δεν θα κουνούσα, ούτε το μικρό μου δακτυλάκι για τη μια ή την άλλη ομαδούλα που νοιάζεται μόνο για τον εαυτό της.
Κάθε φορά που έχουμε απεργία, τα ποσοστά συμμετοχής είναι τραγικά..
Συνάδελφε το θέμα δεν είναι τι γίνεται μέχρι τώρα, αλλά τι πρέπει να γίνει. Είναι υπερβολική η συσχέτιση, αλλά το κάνω ακριβώς επειδή στην περίπτωση που θα αναφέρω οι δυσκολίες ήταν μεγαλύτερες. Μέχρι την επανάσταση του 1821, έγιναν αρκετές απόπειρες ξεσηκωμού των Ελλήνων, όλες αποτυχημένες και με τραγικά μικρή ανταπόκριση των Ελλήνων. Συνήθως οι πρωτεργάτες μένανε μόνοι και θανατώνονταν και ατιμωτικά. Πιο γνωστή απόπειρα αυτή με πρωτεργάτη τον Λάμπρο Κατσώνη (αυτός βέβαια είχε καλό προσωπικό τέλος με πλούσια ζωή μετά την αποτυχία του), από τον οποίο για πρωθύστερα της επαναστατικής του πρωτοβουλίας γεγονότα μας έμεινε και η παροιμία "Αν σ' αρέσει μπαρμπα- Λάμπρο ξαναπέρνα απ' την Άνδρο". Όμως ήταν επίσης δεδομένο ότι η απελευθέρωση θα γινόταν μόνο με επανάσταση, αρκεί να είχε όλα τα χαρακτηριστικά που απαιτούνταν για να είναι επιτυχημένη. Κάποια στιγμή λοιπόν υλοποιήθηκε. Ακόμα και στη δική μας περίπτωση που είναι απείρως μικρότερης σημασίας και δυσκολίας για να πετύχουμε αυτό που θέλουμε πρέπει να κάνουμε κάτι, αυτό το κάτι για μένα είναι μια απεργία με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά (συμμετοχή, διάρκεια, διεκδικήσεις και τρόπο σκέψεις, κοινωνικές συμμαχίες κλπ). Όταν αυτή θα λάβει χώρα θα πάρουμε αυτό που θέλουμε και δικαιούται η παιδεία. Όσο δεν γίνεται πράξη και έχουμε τις γνωστές απεργίες της πλάκας ή δεν έχουμε καμία, τότε η σημερινή κατάσταση όχι μόνο θα διαιωνίζεται, αλλά θα χειροτερεύει κι όλας.
Η ιδανική απεργία έχει και αυτό που λες. Προς το παρόν για την ανακοίνωση που παρέθεσες, μου δημιουργείται η υποψία ότι το υπουργείο χρησιμοποιεί ως άλλοθι για να κωλυσιεργεί και να μη διορίσει τις δικαστικές προσφυγές.
Το υπουργείο χρησιμοποιεί το ίδιο άλλοθι και για την καθυστέρηση της πρόσληψης αναπληρωτών..
Ορίστε και τα 17 εκατομμυριάκια για τη μετακίνηση του μαθητή.Συγχαρητήρια στην τότε Υπουργάρα που ρήμαξε τα σχολεία της χώρας.http://www.dikaiologitika.gr/site/tag/%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%A6%CE%9F%CE%A1%CE%91%20%CE%9C%CE%91%CE%98%CE%97%CE%A4%CE%A9%CE%9D