0 μέλη και 6 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Για μας αυτό που βλέπω είναι ότι αν δε γίνει νέος ΑΣΕΠ, δεν έχουμε ελπίδες.Τώρα δεν υπάρχει ΠΔΣ για να μαζέψουμε μόρια.
Χωρίς να θέλω να σε απογοητεύσω, σε αρκετούς κλάδους έτσι όπως είναι η κατάσταση πλέον, η ΠΔΣ δεν θα έκανε καμία διαφορά. Υπάρχει πάρα πολύς κόσμος με μόρια από επιτυχία σε 1 ή και σε 2 ΑΣΕΠ και με προϋπηρεσία, που περιμένει στις λίστες αναπληρωτών. Τα μόρια της ΠΔΣ δε θα έφταναν για τίποτα απολύτως.
Τώρα όμως πως θα ξεφύγουμε αφού δεν υπάρχει και δε γίνεται νέος ΑΣΕΠ;
Η ερώτηση που πρέπει να σκεφτείς πολύ σοβαρά είναι: Έστω και ξέφυγες. Τι θα γίνει; Και στο λέω με όλη μου την καλή διάθεση. Δεν ξέρω τι κλάδος είσαι, αλλά στο δικό μας τον κλάδο (φιλόλογοι), είμαστε 22.000 άτομα στους πίνακες. Ακόμα και να γίνει ΑΣΕΠ, οι πιθανότητες είναι ελάχιστες, καθώς ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος. Σε άλλους κλάδους, τα πράγματα είναι καλύτερα, αλλά και πάλι, όσο δεν υπάρχει πρόθεση ή/και δυνατότητα μόνιμων διορισμών, δεν πρόκειται να γίνει κάποια συγκλονιστική αλλαγή. Η μόνη ουσιαστική συμβουλή που έχω να δώσω στους νέους είναι: Μην βάλετε όλα τα αβγά στο ίδιο καλάθι. Φροντίστε να έχετε εναλλακτικές. Εμείς, με το να περάσουμε ΑΣΕΠ και να ξεκινήσουμε ωρομισθία και μετά αναπλήρωση, θεωρήσαμε ότι είναι πλέον μονόδρομος η λύση της δημόσιας εκπαίδευσης και τρέχαμε σε βουνά και σε λαγκάδια για 8 και 10 ώρες, με τελικό αποτέλεσμα, όπως φαίνεται μετά από 9 χρόνια -για μένα, άλλοι είναι και περισσότερα-, να είμαστε δέσμιοι ενός συστήματος που μας θεωρεί αναλώσιμους και από το οποίο, πλέον στα 40 μας, να είναι πολύ δύσκολο να ξεφύγουμε. Όσο προλαβαίνετε, βρείτε εναλλακτικές! Μέχρι να αλλάξουν τα πράγματα!
Πόσο σε νιώθω. Έπρεπε να διοριστώ το αργότερο το 2011 (αν δεν είχαν μπει αλεξιπτωτιστές οετκ/οαεδ κλπ, θα είχα διοριστεί το 2009) και τώρα στα 43 μου είμαι άνεργη. Πώς να ξεκινήσεις νέα ζωή στα 43 σου και με αυτές τις συνθήκες και την τόση ανεργία; Όπως το λες, δε γίνεται να ξεφύγουμε. Ας ήμουν 29 χρονών έστω, θα ξεκινούσα νέα ζωή, θα άλλαζα και χώρα. Τώρα στα 43 που όλοι προτιμούν νέους πώς να ξεκινήσεις νέα "καριέρα";
Αλήθεια λες , ήταν οι εποχές σπηλιωτόπουλου , διαμαντοπουλου που έφεραν την "δια βίου εκπαίδευση" δηλαδή το μαρτύριο του Σίσυφου για τους αναπληρωτές ...Αυτή την στιγμή που μιλάμε έστω συγκεντρωνει κάποιος 100 μήνες προυπηρεσία , σου εγγυάται κανένας ότι θα διοριστείς ?κάνει ένα νεο νόμο ξαναανακατεύει την τράπουλα και γεννά νέες ελπίδες σε πολύ κόσμο ...
Προφανώς όχι αλλά θα είναι πολύ ψηλά στον πίνακα αναπληρωτών.