0 μέλη και 6 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
σύμφωνα με την πρόταση της ΟΛΜΕ, ας δούμε το παρακάτω σενάριοας πούμε ότι έχω δουλέψει 4 χρόνια αναπληρωτής δηλαδή ας πούμε 35 μήνες (αν ήμουν τυχερός) = 35σε ένα ΑΣΕΠ έγραψα 72 άρα 72-55= 17πήρα πτυχίο το 2000 άρα 2015-2000= 15έχω και 2 παιδιά = 6θα πρότεινα για καλύτερη ισορροπία με την προϋπηρεσία να δίνει 0,5 ή 0,6 για κάθε μήναεπίσης να δώσει 0,5 για κάθε μονάδα πάνω από το 5 στον βαθμό πτυχίουκαθώς και 3 μόρια στο μεταπτυχιακό (μόνο αν είναι συναφές με το αντικείμενο) και 6 μόρια στο διδακτορικό (συναφές με το αντικείμενο)μοριοδότηση για ΤΠΕ (που κατά την γνώμη μου είναι απαραίτητο) = 1 μόριο καθώς και 1 ξένη γλώσσα = 1 μόριο.....συνάδελφοι με αναπηρία να μην μοριοδοτούνται extra αλλά να έχουν προτεραιότητα στις τοποθετήσεις και όμοια για τους πολύτεκνουςαυτή είναι η πρόταση μου, στη βάση της πρότασης της ολμέ
έχεις διαβάσει πως χαρακτηρίζει το στε τον τροπο απόκτησης προυπηρεσίας?
Δηλαδή οι 3-4 μήνες που έφαγα για να διαβάζω για τον ΑΣΕΠ και να γράψω 72, ισοδυναμούν με το "η μάνα μου με γέννησε το 1977 ή 1978 και έβγαλα τη σχολή σε 4 ή 5 χρόνια"
Για το ΣΤΕ: Είναι απλά ελληνικά και οι μόνοι που δεν καταλαβαίνουν την λογικότατη απόφαση του ΣΤΕ είναι κάτι γραφικοί δικομανείς.(δεν αναφέρομαι σε σενα)Με απλά λόγια το ΣΤΕ λέει ότι δεν μπορεί κάποιος να προσληφθεί με ΜΟΝΑΔΙΚΟ κριτήριο την προϋπηρεσία, επειδή για κάποια χρόνια η προϋπηρεσία μπορούσε να αποκτηθεί με μη αξιοκρατικό τρόπο. Άρα μια τέτοια πρόσληψη θα ήταν αναξιοκρατική.Η προϋπηρεσία όμως, όπως !#@$@ κι αν αποκτήθηκε (συνεχίζει το ΣΤΕ, χωρίς να βρίζει ), αφού αποκτήθηκε,είναι αντικειμενικό κριτήριο και όποτε !#@$@ κι αν ξαναγίνει διαγωνισμός (με όποιον τρόπο κι αν γίνει, δλδ γραπτός, μοριοδότηση, κλήρωση τζόκερ κτλ) ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΜΕΤΡΗΘΕΙ και να αυξήσει τη βαθμολογία.Όταν λοιπόν ξαναγίνει (μη γραπτός) ΑΣΕΠ εκπαιδευτικών, η προϋπηρεσία θα μετρήσει κανονικά, ΟΠΩΣ ΜΕΤΡΑΕΙ ΗΔΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΑΣΕΠ.Αν κάνεις δηλαδή αίτηση αύριο να δουλέψεις στη ΔΕΗ μέσω ΑΣΕΠ, ΟΛΗ Η προϋπηρεσία σου ως εκπαιδευτικός ΘΑ ΜΕΤΡΗΣΕΙ.Τι δεν καταλαβαίνεις;
ώστε έτσι λείε το στε? παρα τον τροπο απόκτησης τωρα μπορει ο καθε υπουργός να την μοριοδοτεί με 1 -2-10 μορια το μηνα, και να διορίζει? η προυπηρεσία θα αυξανει το βαθμό του ασεπ ή ο ασεπ θα αυξάνει το βαθμό της προυπηρεσίας?
Προφανώς αν ένας υπουργός πάει να το παίξει έξυπνος και πεί δίνω 1000 μόρια για κάθε δευτερόλεπτο προϋπηρεσίας, και μισό μόριο για όλα τα άλλα προσόντα μαζί,Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, για παράδειγμα αν η προϋπηρεσία έχει μια λογική βαρύτητα στην συνολική μοριοδότηση, όπως για παράδειγμα έχει σε όλους τους άλλους διαγωνισμούς του δημοσίου, τότε όλα είναι ΚΑΡΑΣΥΜ
γιατι τα κόμματα δεν θέλουν ΑΣΕΠ? για το καλό της παιδείας? οχι, απλά γιατι ετσι χάνεται η δυνατότητα να διορίζουν δικούς τους και να ορίζουν συνδικαλιστικά την παιδεία.σ ενοχλούν τα φροντιστήρια για ασεπ και για τη βιομηχανία απόκτησης μεταπτυχιακών δεν λές κουβέντα. σε ενοχλέι ο ασεπ της παπαγαλίας και δε λες τίποτα για τον τροπο διορισμού εκπαιδευτικών οπως γινεται σήμερα.μιλάς για συνεντευξη λές και δεν την είδαμε τη συνεντευξη του παυλόπουλου. ο κάθε ενας εχει δικαίωμα να υποστηρίζει την άποψη του και το συμφερον του, αλλα στην Ελλάδα της διαφθοράς το λόγο πια εχουν τα συνταγματικά δικαστήρια.
τι θα αξιολογεί αυτός ο ασεπ?πως θα βαθμολογεί μεταπτυχιακά αγορασμένα, και προυπηρεσίες που ο τροπος απόκτηση τους είναι αντιθετος με την αρχή της ισότητας και της αξιοκρατίας?πως θα ξεχωρίσει αυτους που πήραν με κόπο τίτλους από αυτούς που τους αγόρασαν? σε πειράζει τόσο να το εξηγήσεις πάλι σε παρακαλώ.
Μπορείς να μου εξηγήσεις σε παρακαλώ (ή οποιοσδήποτε άλλος) τη λογική πίσω από τη μοριοδότηση του χρόνου κτήσης πτυχίου; Πέραν δηλαδή του "μεγάλωσε κι αυτός, κρίμα είναι, ας τον διορίσουμε". Από πλευράς εργοδότη, ποια λογική έχει; Άντε με τα παιδιά πες ότι πάμε να χτυπήσουμε την υπογεννητικότητα, άντε αποκτάς και καλύτερη παιδαγωγική οπτική όντας γονέας (προφανώς θα υπάρχει και αντίλογος για αυτό, αλλά έχει μια κάποια λογική). Αυτό με το χρόνο κτήσης ειλικρινά δε μπορώ να το καταλάβω καθόλου, άσχετα αν μπορεί να αποδειχτεί ότι με ευνοεί.
Διότι αυτόν που πήρε πτυχίο πχ πριν το 1996 τον εχουν προσπερασει οι βυσματικες προϋπηρεσίες μετά το 2000. ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑ