0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Δεν ξέρω από πού προκύπτουν τα νούμερα που έχεις αναφέρει σήμερα για το σύνολο της επικράτειας σε διάφορα θέματα, αλλά πάντως οι συσταθείσες Οργανικές Θέσεις σε Τμήματα Ένταξης της Πρωτοβάθμιας είναι περίπου 2500. Οτιδήποτε πέραν αυτών σε Τ.Ε. δεν καλύπτει κάποιο οργανικό κενό. Και μάλιστα όταν έρχεται έλεγχος από την ΕΥΕ του Υπουργείου το 1ο που ζητάει είναι τα ΦΕΚ Ίδρυσης των Τ.Ε. για να δει αν έχουν τοποθετηθεί νομίμως οι αναπληρωτές ΕΣΠΑ για το λόγο που προσλήφθηκαν, διότι είναι σύνηθες το φαινόμενο να δημιουργούνται ερήμην Τ.Ε. (ή τμήματα ενισχυτικής διδασκαλίας).Οπότε αν υποθέσουμε ότι κανένας δεν έχει Οργανική σε Τ.Ε. (παρότι στην Πρωτοβάθμια αρκετοί έχουν) και δεχτούμε την εκτίμησή σου ότι "περίπου 10.000-12.000 αναπληρωτές καλύπτουν οργανικά και όχι λειτουργικά κενά" τότε απομένουν ακόμα γύρω στα 8.500 οργανικά κενά και στις 2 βαθμίδες. Δεν σου φαίνονται κάπως πολλά; Και αν όντως είναι τόσα, γιατί γίνονται τόσες λίγες μεταθέσεις;Υ.Γ. "Στη δευτεροβάθμια το υπουργείο έχει συγκεκριμένη διαδικασία που καθορίζεται η θέση για οριστική τοποθέτηση σε ένα σχολείο (2 συνεχόμενες χρονιές συγκεκριμένες ώρες διδασκαλίας)." Αυτό δεν το έχω ξανακούσει, περί τίνος πρόκειται;
Κάποιοι αιρετοί κάνουν το καθήκον τους ! Από τον αιρετό στο ΠΥΣΔΕ Έβρου Χάρη Κουσινίδη! ΠΕ01 1 ΠΕ02 2 ΠΕ03 5 ΠΕ04.04 1 ΠΕ05 1 ΠΕ06 4 ΠΕ11 1 ΠΕ12.04 1 ΠΕ19-20 1 ΤΕ01.02 1 http://agonsysp.blogspot.gr/2015/05/blog-post_83.html
Προσωπικά δεν ήξερα τον αριθμό των 2.500, ίσα ίσα όμως που με επιβεβαιώνει, γιατί στις 4.000 περιλαμβάνω τις ειδικότητες του θεάτρου και των καλλιτεχνικών, η οποίοι αντιστοιχούν περίπου 1 άτομο ανά ειδικότητα άνα 2 ΕΑΕΠ, δηλαδή περίπου 700 θέσεις σε κάθε ειδικότητα. Οπότε έφτασε ο αριθμός των 4.000 μόνο από τις ειδικότητες, χωρίς να υπολογίζουμε δασκάλους και νηπιαγωγούς. Επίσης όταν βλέπω ότι δεν υπάρχουν νηπιαγωγοί και δάσκαλοι σε ολόκηλρη τη διεύθυνση σε αστικό κέντρο για το ολοήμερο, χωρίς να λείπει συνάδελφος με άδεια και περιμένουμε τον αναπληρωτή αυτό δεν είναι οργανικό κενό; όταν υπάρχουν νηπιαγωγεία και ολιγοθέσια δημοτικά που δεν κάνουν αγιασμό, γιατί δεν υπάρχει κανείς τοποθετημένος και περιμένουν τον αναπληρωτή για να λειτουργήσουν δεν είναι οργανικά κενά;
Για τη δευτεροβάθμια εννοώ ότι αν ένα σχολείο έχει δύο συνεχόμενα διδακτικά έτη πχ 15 ώρες (το όριο ήταν 12 ώρες δεν ξέρω αν έγινε 13 ώρες μετά την αλλαγή του ωραρίου) κενό σε φιλολογικά μαθήματα (χωρίς αυτές οι ώρες να είναι κάποιου συναδέλφου που απουσιάζει με άδεια), τότε δίνονται από τη διεύθυνση ως οργανικά κενά προς πλήρωση, είτε αν υπάρχει κόσμος στη διάθεση, είτε για μετάθεση. Τέτοια κενά λοιπόν υπάρχουν πολλές χιλιάδες και οι διευθύνσεις δίνουν κάθε χρόνο χιλιάδες οργανικά κενά και το υπουργείο διορίζει 200-300. Αυτή είναι η αλήθεια.
Συμφωνώ μέχρι εδώ.Εδώ διαφωνώ.Κατ’ αρχάς το όριο ήταν 11 ώρες και με την αύξηση του ωραρίου πήγε στις 12.Κατά δεύτερον, δεν χρειάζεται να είναι για 2 συνεχόμενα διδακτικά έτη, αρκεί κατά τους υπολογισμούς όταν αποστέλλεται η εγκύκλιος κενών να προκύπτουν >=12 ώρες και ας είναι η πρώτη χρονιά.Κατά τρίτον, οι ΔΔΕ δεν δίνουν κάθε χρόνο χιλιάδες οργανικά κενά και αυτός είναι ο λόγος που δεν γίνονται πολλές μεταθέσεις στην Δευτεροβάθμια (το αν όντως υπάρχουν χιλιάδες οργανικά κενά είναι ένα άλλο θέμα που χρήζει διερεύνησης). Ο μικρός αριθμός διορισμών είναι πολιτική απόφαση, αλλά ο μικρός αριθμός μεταθέσεων οφείλεται κυρίως στο ότι τα οργανικά κενά που δίνουν οι ΔΔΕ (ακόμα και αν πάμε με την εκτίμηση του ΠΥΣΔΕ) είναι λίγα.
Ξεχνάς ότι τα τελευταία χρόνια για να μη δοθούν οι μεταθέσεις οι διευθύνσεις δεν έδιναν κενά, αλλά χρησιμοποιούνταν ένας μαθηματικός τύπος από το my school. Αυτό σημαίνει απώλεια οργανικών.
Θα σου πω ένα απλό παράδειγμα. Φέτος κάνω 3 ώρες μάθημα σε ένα σχολείο που έχει 18 ώρες κενό στην ειδικότητα μου. Τις 18 ώρες τις καλύπτουμε 5 συνάδελφοι, οι οποίοι κάνουμε αντίστοιχες ώρες (εγώ άλλες 20) σε άλλα σχολεία. Δηλαδή με 5 άτομα το υπουργείο καλύπτει 6 οργανικά κενά. Το ίδιο πράγμα στο ίδιο σχολείο γίνεται με τις ειδικότητες φυσικής αγωγής (5 συνάδελφοι) και αγγλικών (3 συνάδελφοι) Όταν θα δοθούν οργανικές θα πρέπει να δοθούν 6 οργανικές και όχι 5 και τα υπόλοιπα των ωρών μας θα τα καλύπτουμε σε ολοήμερα. Στο Myschool σε επίπεδο διεύθυνσης φαίνονται οι ώρες καλυμμένες, αλλά στην πραγματικότητα υπάρχει οργανικό κενό ακάλυπτο. Αν προσθέσουμε και τις β αναθέσεις στη δευτεροβάθμια, τότε είναι πολλά τα οργανικά κενά που είναι ακάλυπτα.
Φυσικά και αλλού στο Δημόσιο υπάρχουν οργανικά κενά και διορισμοί δεν γίνονται...γιατί?Απλά οικονομικά....το κράτος έχει έσοδα και δαπάνες....όσο δεν βγαίνουν τα πρώτα μειώνονται τα δεύτερα.Θα μου πείτε η Υγεία, η Παιδεία, το Κράτος Πρόνοιας είναι έσοδα και δαπάνες? Εσείς τι πιστεύετε?