0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
τελείως αντιεπιστημονικά τα όσα λέει η επιστολή των "αγανακτισμένων" καμία επιστημονική τεκμηρίωση γιατί τα 2 χρόνια με 20 δια ζώσεις μαθήματα ή ο ένας χρόνος με 12 μαθήματα είναι αυτά που πρέπει να δίνουν ΤΗΝ συνάφεια από κάποια άλλα που είναι λίγο διαφορετικά.
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΤΑΛΗ και όποιος θέλει αναδημοσιεύει. ''Oι τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με τα νέα κριτήρια ένταξης στους πίνακες αναπληρωτών εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής βρίσκουν σύμφωνους εμάς, τους κατόχους μεταπτυχιακών διπλωμάτων τα οποία αποκτήσαμε μετά από διετείς σπουδές σε πανεπιστήμια και οι οποίες περιλαμβάνουν είκοσι μαθήματα, πρακτική άσκηση τουλάχιστον 350 ωρών και εκπόνηση διπλωματικής εργασίας η οποία τηρεί τις αρχές τής επιστημονικής έρευνας και τής δεοντολογίας. Υποστηρίζουμε επίσης τους κατόχους μεταπτυχιακών διπλωμάτων μονοετούς διάρκειας οι οποίοι παρακολούθησαν δια ζώσης 12 τουλάχιστον μαθήματα συναφή με το αντικείμενο της Ε.Α. και οι οποίοι πραγματοποίησαν πρακτική άσκηση σε φορείς ειδικής αγωγής στο πλαίσιο των σπουδών τους. Η άλογη αναγνώριση χωρίς κριτήρια και προυποθέσεις -τα τελευταία 4 χρόνια- και η χρησιμοποίηση στην δημόσια Ειδική Αγωγή μεταπτυχιακών διπλωμάτων που αποκτώνται από εξάμηνες εξ' αποστάσεως σπουδές και από ιδρύματα τη γλώσσα των οποίων οι μεταπτυχιακοί φοιτητές δεν ομιλούν αποδεδειγμένα (πανεπιστήμια
Το μόνο κριτήριο για να εργαστεί κάποιος/κάποια στην «Ειδική» πρέπει να είναι η αποτελεσματικότητά του και όχι αν έχει 1ετές, 2ετές , 3ετές (με πρακτική) ή όποιο μεταπτυχιακό ή διδακτορικό. Υπάρχουν «διδακτορικοί» και διδακτορικοί, αλλά και «σεμιναριούχοι» και σεμιναριούχοι, όπως και «γονείς με παιδιά με Ε.Α» και γονείς με παιδιά με Ε.Α {άλλο «κριτήριο» και δαύτο}, όπως και στα άλλα «κριτήρια» για μοριοδότηση για εργασία στην «Ειδική», ας αφήσουμε την «Ειδική» προϋπηρεσία {και τη «Γενική» προϋπηρεσία}.Αποτελεσματικότητα αναδεικνύεται μόνο εκ των υστέρων, όμως, και «αξιολογείται» κατά το δοκούν από όσους ….. (ποιους και πώς;)Από τη στιγμή που «πρέπει» να υπάρχουν «κριτήρια», και δεν γίνεται να είναι η «αποτελεσματικότητα» αυτό το κριτήριο, αναγκαστικά πάμε σε μοριοδοτήσεις. Από τη στιγμή που τα μεταπτυχιακά (και διδακτορικά) έγιναν «κριτήρια» γνωρίζουμε τι βιομηχανία στήθηκε γύρω από αυτά. Εκτός από «μεταπτυχιακούς» και μεταπτυχιακούς, υπάρχουν «μεταπτυχιακά» και μεταπτυχιακά, όπως και στα «διδακτορικά» αλλά και στα άλλα «κριτήρια».Οι νόμοι είναι οι μόνοι που μπορούν να βάλουν μια τάξη (δεδομένων όλων των παραπάνω και της ιδιότητας του Έλληνα να «τρουπώνει» τους νόμους κάθε φορά που τους γνωρίζει). Άρα θα έχουν τις δυσλειτουργίες τους, και για το λόγο ότι θα «εφαρμοστούν» σε Έλληνες.Ο Νόμος, λοιπόν, ορίζει σαφώς ότι «συστήνεται επιτροπή για να καθορίσει τα κριτήρια συνάφειας και τον κάθε τίτλο». Αν θέλουμε και αυτό να το «πάμε δικαστικά», ΟΚ, δε θα συμβεί κάτι άλλο από αυτά που προαναφέρω.Δεν «υπάρχει και καμιά λύση» έτσι όπως είναι η κατάσταση και την Παιδεία την έχουν χες@νη. Ας αφήσουμε την «Ειδική».Πάντως, ποτέ δεν κατάλαβα γιατί το "Σχολική Ψυχολογία" εντάσσεται στην "Ειδική".
Όντως η σχολική ψυχολογία μπορεί να είναι κάτι πολύ γενικό και να αναφέρεται πχ στην σεξουαλική αγωγή των εφήβων.Να μην έχει καμία σχέση με ειδική αγωγή, αλλά κρίνεται απόλυτα συναφές. Όσο για την πιο πάνω ομάδα που κράζει, που ακριβώς έστειλε αυτή την επιστολή;
Kαλησπέρα !Υπάρχει πιθανότητα να βγει σήμερα η εγκλύκλιος ;
Ακόμα και με τα σεμινάρια έβαλαν όριο το 2010 την χρονιά που πήραν την απόφαση.Τώρα με τα κριτήρια που βάζουν το 2015 θα κρίνουν μτπ που βγήκαν το 2008?Και να σημειώσω ότι ΔΕΝ θίγονται οι προυπηρεσίες που αποκτήθηκαν πριν το 2015 και όχι τα μτπ!!