0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
τα "στοιχεία δυσλεξίας" μου μέσα.... και ο άτιμος ορθογράφος του firefox που δεν ενεργοποιήθηκε!
τα "στοιχεία δυσλεξίας" μου μέσα.... και ο άτιμος ορθογράφος του firefox που δεν ενεργοποιήθηκε! ΕΡΩΤΗΣΗ!Τίτλοι που κατά τα προηγούμενα έτη - προ της συγκρότησης της ανωτέρω επιτροπής - κρίνονταν ως συναφείς από τη Δ/νση Ειδικής Αγωγής και Εκπ/σης και που ρητά αναγράφουν Ειδική Αγωγή ή Σχολική Ψυχολογία (βλ. Παράρτημα III) δεν αποστέλλονται στο ΙΕΠ. Οι λοιποί τίτλοι αποστέλλονται στο ΙΕΠ από την οικεία Δ/νση Π.Ε. ή Δ.Ε. (βλ. και Μέρος Α΄ - παρ.4) συνοδευόμενοι, κατά περίπτωση, από την αναλυτική βαθμολογία ή το περιεχόμενο της διδακτορικής διατριβής του υποψηφίου.με βάση το παραπάνω καταλαβαίνω ότι τα πτυχία που προέρχονται από αυτά τα μεταπτυχιακά θα είναι για πάντα συναφή, αρκεί να έχουν τους τίτλους που έχουν, σωστά ?ότι νέο μεταπτυχιακό έρθει και κατατεθεί από υποψήφιο, αν πάρει συνάφεια, θα δημιουργήσει νέο πίνακα μεταπτυχιακών ? κάπως έτσι θα πάει το πράμα νομίζω, άπαξ και δώσουν σε έναν συνάφεια θα μπαίνει στο πίνακα. Στα διδακτορικά θα ελέγχουν το κάθε ένα ξεχωριστά.
με βάση το παραπάνω καταλαβαίνω ότι τα πτυχία που προέρχονται από αυτά τα μεταπτυχιακά θα είναι για πάντα συναφή, αρκεί να έχουν τους τίτλους που έχουν, σωστά ?
Από τη στιγμή που «πρέπει» να υπάρχουν «κριτήρια», και δεν γίνεται να είναι η «αποτελεσματικότητα» αυτό το κριτήριο, αναγκαστικά πάμε σε μοριοδοτήσεις. Από τη στιγμή που τα μεταπτυχιακά (και διδακτορικά) έγιναν «κριτήρια» γνωρίζουμε τι βιομηχανία στήθηκε γύρω από αυτά. Πάντως, ποτέ δεν κατάλαβα γιατί το "Σχολική Ψυχολογία" εντάσσεται στην "Ειδική".
Όντως η σχολική ψυχολογία μπορεί να είναι κάτι πολύ γενικό και να αναφέρεται πχ στην σεξουαλική αγωγή των εφήβων.Να μην έχει καμία σχέση με ειδική αγωγή, αλλά κρίνεται απόλυτα συναφές.
Aν κάποιος έχει μεταπτυχιακό με τίτλο " Σχολική Ψυχολογία" , είναι ΟΚ.Aν κάποιος έχει μεταπτυχιακό με τίτλο "«Εφαρμογές της Ψυχολογίας στη σχολικήκοινότητα" θα εξεταστεί η συνάφεια του ως προς την ΕΑΕ(που σίγουρα δεν υπάρχει) ή ως προς τη σχολική ψυχολογία?(και με ποιά κριτήρια?)
Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω καθόλου το πνεύμα της Υ.Α για τα μεταπτυχιακά. Την πλήρωσε το Vergata ως ο πιο αδύναμος κρίκος και έμειναν άλλα μέσα που έχουν φάει ΤΟ κράξιμο (και όχι άδικα πιστεύω). Επίσης μου κάνει εντύπωση ότι λάμπει δια της απουσίας το το ανοιχτό παν. Κύπρου.
...τα πάντα είναι σχετικά!!προς το παρόν ,τουλάχιστον για φέτος, δίνει συνάφεια σε αυτά του παραρτήματος...Kinegire ήθελα να σε ρωτήσω για τα δυσπρόσιτα, δεν ισχύουν στην ειδική (ή κάνω λάθος;) , άρα δεν θα έχουμε και κει ανατροπές στους πίνακες
Να ρωτήσω έχω τελειώσει τον Μαΐο το μεταπτυχιακό ειδικής αγωγής στην Λευκωσία, χωρίς όμως να έχω παρακολουθεί την νοηματική και την γραφή breiile μπορώ να κάνω αίτηση ή όχι γιατί δεν έχω βεβαίωση παρακολουθησεις αυτών των δύο σεμιναρίων?
Δεν έχω πάρει ακόμα δεν μπορούμε να κάνουμε αίτηση χωρίς την αναγνώριση και να την προσκομίσουν μέχρι την επικύρωση των πινάκων?
Δυστυχώς δεν είναι τα μόνα που έμειναν έξω... και το πανεπιστήμιο Ιωαννίνων επίσης..!! Psysikos.50 αν θυμάμαι καλά είχες πάρει κάποια τηλέφωνα σε μέλη της επιτροπής. Είναι έυκολο να παραθέσεις τηλέφωνα ή/και να συνοψίσεις αυτά που σου είπαν; Και να συστηθώ...!!! Δουλεύω από το 2008 ως αναπληρώτρια φιλόλογος ειδικής αγωγής με μεταπτυχιακό στη δυσλεξία από το πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Ο τίτλος μου είναι εξειδιεκυμένος (όπως αντίστοιχα κι αυτός που αναφέρεται στις μαθησιακές δυσκολίες του παιδαγωγικού τμήματος δημοτικής εκπαίδευσης, του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων), ήταν διετές , με τα 3/4 στην ειδική αγωγή, χωρίς όμως πρακτική άσκηση (όπως και τα περισσότερα να δεν κάνω λάθω εντός και εκτός Ελλάδας...) Παρακαλώ όποιοι βρίσκονται στην ίδια κατάσταση με εμένα να επικοινωνήσετε μαζί μου και να αρχίσουμε να κάνουμε κάτι.Τόσα χρόνια βλέπω σεμινάρια από το πουθενά... μεταπτυχιακά από το πουθενά.... και δεν μίλησα ποτέ... Πάντα πίστευα ότι ο καθένας κάνει το καλύτερο για τον εαυτό του και το μέλλον του...!! Μάλιστα εγώ η ίδια βοήθησα συγγράφοντας αστείες διπλωματικές των 25-30 σελίδων χωρίς έρευνα για λογαριασμό φίλων μου που πήραν το μεταπτυχιακό τους σε Ιταλία και