0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Χωρίς να θέλω να στενοχωρήσω κανέναν ουτε και να γίνω προάγγελος κακών ειδήσεων, θέλω να κάνω γνωστή μια είδηση που έχω. Μιλάω εγώ που βρίσκομαι στον πινακα προυπηρεσίας γύρω στο 3800. Σε συνομιλία που είχα με έμπιστο αιρετό να τον πω?Δεν είμαι και σίγουρη.Πάντως είναι δάσκαλος που ασχολείται και με ενημερώνει έγκυρα 4 χρόνια τώρα.Τέλοςπάντων σε συνομιλία που είχα μου είπε ότι μπορεί οι πιστώσεις να είναι παραπάνω όχι όμως για τους δασκάλους.Οι επιπλέον πιστώσεις κατανέμονται σε β/βάθμια σε ειδική αγωγή κλπ..Για να εργαστεί ακόμα και ο περσινός αριθμός δασκάλων δηλαδή 4500 πρέπει να βρεθούν και άλλες 2000 πιστώσεις.Διαφορετικά δεν θα φτάσουμε ούτε εκεί φέτος.Φέτος πήρε αρκετές πιστώσεις η β/βάθμια..Η κατανομή σύμφωνα με τον κύριο αυτόν δεν έγινε σωστά από το υπουργείο.Εκτιμήθηκαν διαφορετικά οι ανάγκες του σχολείου.Παρόλα αυτά κρατάει μια επιφύλαξη μλεχρι να δούμε και τι θα πάρουμε από ΠΔΕ που όπως λέει όμως δεν επαρκεί με τίποτα.Παρακαλώ να μην αναπαραχθεί το μνμ αυτό στο facebook κλπ γιατί σκέφτηκα να το μοιραστώ μαζί σας αφού μας διακατέχει η ίδια αγωνία αλλά δεν θα ήθελα σε καμία περίπτωση να εκτεθώ. Ευχαριστώ
Εννοείς ότι το ΠΔΕ θα πάει όλο στην
Λίγο λιγότερα από 4000, γύρω στο 3700 έλεγαν!
Πρέπει να πάρουμε τουλάχιστον 2000 από το ΠΔΕ για να αρχίσει επιτέλους η ομαλή λειτουργία των σχολείων.Όμως όπως πολύ σωστά λέει η stelma κανείς δεν μιλάει για αυτή την κατανομή. Εγώ με αυτόν που μίλησα μου είπε πως με τα τωρινά δεδομένα θα δουλέψουν το πολύ μέχρι το 4000 προυπηρεσίας..Με τα τωρινά όμως δεδομένα..
Αν αυτά τα 3.700 είναι οργανικά κενά, σκεφτείτε ότι ανεβαίνει και άλλο ο αριθμός με τα λειτουργικά (αυτά που υποτίθεται ότι καλύπτουμε). Νομίζω ότι δεν πρέπει να συμβιβαστούμε με τίποτα λιγότερο απο αυτό το νούμερο σε πρωινά κ ολοήμερα.Παρεμπιπτόντως ο Μπράτης δεν έχει κάνει καθόλου λόγο για την κατανομή του ΠΔΕ. Αναρωτιέμαι αν δεν γνωρίζει ή δε θέλει να στενοχωρήσει ακόμα το βασικό κοινό του.
Μισό λεπτό γιατί πήραμε φόρα...η Κιάου είπε ότι από τις 7000 πιστώσεις (κρατικού και πδε) το 55 % θα πάει στην πρωτοβαθμια. Αρα μιλαμε για 3800 πιστώσεις για πρωτοβαθμια. Λοιπόν οι 1400 οι κρατικού(δασκαλοι και νηπιαγωγοί) άρα διεκδικούμε άλλες 2400. Τις οποίες θα μοιραστούμε με νηπιαγωγούς και κάποοιες ειδικότητες. ...