0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Διαβάζοντας κάποια μηνύματα, γίνεται κατανοητό γιατί φτάσαμε εδώ που φτάσαμε σαν κοινωνία.Εδώ συμφωνούμε....Το εσπα καταρχάς έκτος των αναπληρωτών που είναι σχεδόν το 40% σε κάθε σχολείο αλλά και του βοηθητικού προσωπικού, χρηματοδοτεί και διάφορες άλλες δράσεις, επιμορφώσεις, εξοπλισμούς (π.χ. τους φορητούς).Οποτε χωρίς εσπα, σε μια χρεωκοπημένη χωρά, τι πιθανότητες έχουν να συνεχίσουν αυτά τα δημοτικά; Πόσο μάλλον να γίνουν όλα ΕΑΕΠ. Χωρίς εσπα, το πιο πιθανό είναι να γυρίσουμε στα παλιά δημοτικά. Αλλά ας πάρουμε εμείς τις οργανικές μας και οι άλλοι. Ας πρόσεχαν...Μια χαρά συνεχίζουν τα δημοτικά και χωρίς φορητούς και επιμορφώσεις που ουτως ή άλλως δεν υπάρχουν σε όλαΔεν ξέρω που τα βρίσκεις τα στοιχεία σου περαστικέ, αλλά πριν τις μετατάξεις, στην ειδικότητα μου (πληροφορική) δούλευαν χιλιάδες αναπληρωτές. Πέρυσι μετά βίας ξεπέρασαν τους 400. Αλλα αν ειναι για το καλο της εκπαιδευσης, ας μην δουλεψει και κανεις αναπληρωτης. Εγω το δεχομαι.Δούλευαν διότι υπήρχαν ανάγκες προφανώς , μετά τις μετατάξεις δεν υπάρχουν.Ας περάσουμε όμως και στην ουσία του θέματος. Λες σύσταση οργανικών στα εαεπ. Για μισό λεπτό.Τόσο καιρό, έχουν ακουστεί τέρατα, για το πώς έγινε η διαδικασία. Την ακύρωση των εθελοντικών. Τα μόρια. Τις 2 επιλογές. Τις ψεύτικες δηλώσεις. Όλα αυτά περαστικέ, τι θα γίνουν; Γιατί έτσι που τα γραφείς, ουσιαστικά λες: -Δεν έχει νόημα να φαγωνόμαστε μεταξύ μας. Ας γίνουν όλα εαεπ και όλοι θα βολευτούμε.Το Υπουργείο το λέει πια αυτό , ενημερώσου σχετικά.Και μια και είσαι και πληροφορικός, ας κουβεντιάσουμε και για την πληροφορική.Πως θα γίνουν οργανικές αλήθεια. Έτσι απλά. Χωρις καμιά προϋπόθεση;π.χ. Παιδαγωγική επάρκεια. Υποτίθεται ο κλάδος δεν έχει παιδαγωγική επάρκεια για την δευτεροβάθμια. Έχει στην πρωτοβάθμια και δεν το γνωρίζω;Θεωρείς επίσης ότι αυτοί που ήταν στα λύκεια και στα επαλ, μπορούν να ανταποκριθούν το ίδιο καλά στην πρώτη και στη δευτέρα δημοτικού; Δεν ξέρω αν ήσουν γραμμένος στην mailing list της ΠΕΚΑΠ. Κάθε εβδομάδα και ένας πληροφορικός να λέει δεν αντέχει, δεν μπορεί να κάνει μάθημα. Θα μπαίνει μέσα και θα αφήνει τα παιδιά να παίζουν (αφού δεν ακούνε). Ακόμα και πράξεις χειροδικίας είχε αναφέρει σύμβουλος.Δηλαδή με τη λογική αυτή εγώ που έχω δουλέψει ΜΟΝΟ σε Δημοτικά να τα βάλω με τις συναδέλφους που είναι 60 ετών και δεν εχουν δουλεψει ποτέ στο παρελθόν στη Πρωτοβάθμια και να ζητήσω να πάρω εγώ μετάταξη και όχι αυτές κι ας έχουν περισσότερα μόρια από μένα; ΟΚ
Περαστικέ, δεν είμαστε πολιτικοι εδώ. Σε ρωτάω κάτι απλό, άλλη μια φορά.Οι πληροφορικοί σαν εκπαιδευτικοί δεν θεωρούνται ότι έχουν παιδαγωγική επάρκεια μόνο με το πτυχίο τους. Ούτε καν στην δευτεροβάθμια. Όλες οι άλλες ειδικότητες (γυμναστές, ξενόγλωσσοι, θεατρολόγοι, εικαστικοί που ζητούν οργανικές) θεωρούνται ότι έχουν.Από τη στιγμή που ένας καθηγητής πληροφορικής δεν θεωρείται λοιπόν παιδαγωγικά καταρτισμένος για την δευτεροβάθμια, θεωρείς ότι μπορεί με ευκολία να αφήσει τους 16αρηδες και 17αρηδες μαθητές των τεχνικών και γενικών λυκείων που είχε επί σειρά ετών, και να βρεθεί ουρανοκατέβατος σε τάξεις με 25 πρωτάκια και δευτεράκια; Δεν καταλαβαίνω που κολλάει ότι εγώ είμαι ικανός και εσύ ανίκανος. Γιατί πετάς την μπάλα στην εξέδρα; Γιατί προσπαθείς να με κάνεις να φαίνομαι εγώ ο κακός και ο παρτάκιας, ο σύμβουλος της τρόικας που έγραψες και παραπάνω και εσύ ο δίκαιος και ηθικός που θέλεις το καλό όλων; Για μια τόσο απλή ερώτηση. Αλλά η απάντηση, μάλλον δεν σε συμφέρει.Τέσπα, δεν βγάζουμε άκρη. Καλή τύχη με τον αγώνα σου και την οργανική σου!