0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Δε σας γνωρίζω, αλλά συμφωνώ μαζί σας.Νέα φιλόλογος και εγώ (με πτυχίο από το 2012) και εργάζομαι στον ιδιωτικό τομέα,όταν μου δίνονται ευκαιρίες και διδάσκω. Ταυτόχρονα, έχω εργαστεί και σε άλλες εργασίες άσχετες με τη φιλολογία και ήδη βλέποντας και την κατάσταση γενικά στην εκπαίδευση, κάνω δεύτερο πτυχίο.Σε 2.5-3 χρόνια θεού θέλοντος το πολύ θα το ολοκληρωσω και ελπίζω σε ενα καλύτερο επαγγελματικά μέλλον .Έχω γράψει και άλλες φορές τη γνώμη μου.Στόχος των νεότερων συναδέλφων πρέπει να είναι η επαγγελματική αποκατάσταση των μεγαλύτερων με τις επιτυχίες στον ασεπ και τις μεγάλες προϋπηρεσίες.Μόνο έτσι μπορούμε να ελπίζουμε και εμείς σε κάτι πιο καλό στο χώρο της δημόσιας εκπαίδευσης. Ας μην τα βάζουμε με τους πιο μεγάλους, οι οποίοι και λόγω ηλικίας και λόγω κούρασης και υποχρεώσεων, δύσκολα μπορούν να στραφούν σε άλλους τομείς. Ας τα βάλουμε με το υπουργείο που μας εξαπάτησε όλους, μικρούς και μεγάλους. Επίσης, θεωρώ ότι το πλήγμα είναι μεγαλύτερο για τους μεγαλύτερους ηλικιακά ,οι οποίοι σπατάλησαν χρόνο, χρήμα, ενέργεια για να μπορούν να έχουν μια θέση εργασίας με αξιοπρεπείς συνθήκες και να εξασφαλίσουν τα προς το ζην για τους ίδιους και τις οικογένειες τους.Και δυστυχώς τους στέρησαν το αυτονόητο. Εγώ ας πούμε όντας 25 ετών έχω θέληση, δύναμη, ενέργεια για να αλλάξω το επαγγελματικό μου μέλλον, πηγαίνοντας σε έναν τομέα με καλές προς το παρόν συνθήκες εργασίας και επαγγελματικής αποκατάστασης, ο συνάδελφος όμως που είναι 40+ ετών, πώς μπορεί να το κάνει αυτό;! Εξαιρετικά δύσκολα πιστεύω. Και κάτι τελευταίο: επιτέλους οι νέοι ας προσαρμοστούμε στην πραγματικότητα και ας μη ζούμε σε αυταπάτες. Με την παρούσα οικονομική κατάσταση, μαζικοί διορισμοί δεν πρόκειται να γίνουν, σίγουρα πιστεύω μέχρι να πάρω το δεύτερο πτυχίο μου. Οπότε ή θα πάμε εξωτερικό για την αναζήτηση εργασίας με τα προσόντα που διαθέτουμε ( ενδεχομενως να κάνουμε και επιπρόσθετες σπουδές εκεί ) ή θα μείνουμε στη χώρα μας και θα παλέψουμε στον ιδιωτικό τομέα ( και εάν είναι εφικτό να αυξήσουμε τα προσόντα μας με μεταπτυχιακό, δεύτερο πτυχίο, επιμόρφωση κοκ).Σίγουρα πάντως εγώ προσωπικά τη ζωή μου δεν τη σχεδιάζω με βάση την αποκατάσταση στο δημόσιο τομέα και ως τώρα τουλάχιστον μου έχει βγει σε καλό καθώς εξελίσσομαι και δε μένω στάσιμη. Καλή δύναμη σε όλους
Αν θυμάστε καλά τι έλεγε η Διαμαντοπούλου.... για δια βίου παιδεία και πως πρέπει να είμαστε έτοιμοι και ευέλικτοι για αλλαγές σε επαγγελματικό επίπεδο....κάτι ηξερε.
Όχι ήξερε...Τα ετοίμαζε και αυτή.Είναι συνυπεύθυνη στα αίσχη που έγιναν στην παιδεία και ειλικρινά της ταιριάζει η θέση στην οποία είναι τώρα.Και είθε να μην έχει πολιτική πορεία ούτε στα όνειρά της.
Συνάδελφοι τι προτείνετε; Να κάνουμε προσφυγή ή για αρχή μια συνάντηση να δούμε πως θα κατευθυνθούμε;
Για την ώρα μπορούμε να ευχηθούμε πως ο επόμενος υπουργός παιδείας θα είναι νέος και εκπαιδευτικός, να μη πάσχει από γεροντοάνοια και φοβάται τις εξετάσεις.Τουλάχιστον να ψηφιστεί ένας νόμος για προσλήψεις ή να εφαρμοστεί ο 3848 άμεσα …Αν γίνει προσφυγή τώρα δεν έχουμε να κερδίσουμε κάτι ας δικαιωθούν πρώτα οι ασεπιτες και μετά θα πρέπει να συμπράξουμε με όλους όσους επιθυμούν να εξεταστούν γραπτά σε ένα διαγωνισμό, καλές οι παλιές επιτυχίες αλλά όλοι θα ελπίζουν σε κάτι καλύτερο αρκεί να τους δίνεται η ευκαιρία.Υγ Ένας γραπτός διαγωνισμός δεν είναι αναγκαίο να περιλαμβάνει ολόκληρη την υλη όπως ίσχυε στον ασεπ του 2008, μπορεί να περιορίζεται μόνο σε ότι πρόκειται να διδαχτεί στις σχολικές αίθουσες.Η προϋπηρεσία και τα προσόντα δεν αποτελούν αντικειμενικά κριτήρια , εδώ που έφτασε η κατάσταση δεν γίνεται να αναγνωριστούν, αν θέλουμε να υπάρξουν ισες ευκαιρίες, δεν υπάρχει τρόπος να αξιολογηθούν, να μπει έστω μια σειρά μεταξύ όσων έχουν προϋπηρεσία, παλιές επιτυχίες και προσόντα .Υπάρχουν και ψηφισμένοι νόμοι που επηρέασαν τις επιλογές μας αν δεν ξεκινήσουν όλοι από την αρχή οι ομαδούλες θα βρίσκουν πάτημα για να προσφύγουν στη δικαιοσύνη.