0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
1Γιατί το βαφτίζεις βόλεμα; Αν οι συνθήκες ήταν φυσιολογικές, θα εργάζονταν όταν οι άλλοι ακόμα παρακολουθούσαν μαθήματα, ναι ή όχι;2Για να μην είναι άνεργοι οι νέοι πτυχιούχοι θα πρέπει να προσληφθούν όλοι. Αυτή είναι η λύση. Όχι αυτό που λες.3Αλλά παλιότερα είχα πει και κάτι άλλο σημαντικό. Ποιος από τους πτυχιούχους όταν πήγε να σπουδάσει, γνώριζε καλύτερα που οδηγούνται τα πράγματα; Ένας που σπούδασε πχ πριν 5 χρόνια, ή ένας που σπούδασε πριν 10 χρόνια;Ας αναλάβει λοιπόν τις ευθύνες του ο καθένας για τις επιλογές του.
Σύμφωνα με το ΣΤΕ για να υπάρχουν εγγυήσεις ότι η προϋπηρεσία αποκτήθηκε αξιοκρατικά και άρα να μοριοδοτείται ως προσόν διορισμού πρέπει να ελέγχεται από το ΑΣΕΠ. Πώς μπορεί να γίνει αυτό για τα φροντιστήρια και τα ιδιαίτερα?
Την κρίση την ζούμε όλοι μας. Και εγώ και εσύ και οι υδραυλικοι και οι ηλεκτρολογοι και οι αρχιτεκτονες... Κανένας δεν είχε την πολυτέλεια να πατήσει το pause μέχρι να περάσει. Μόνο όσοι προηγούνταν στους πίνακες του 2010.
1) Αν, δεν είναι φυσιολογικές όμως
Αρχικά να σου επισημάνω ότι οι προσλήψεις στο εξωτερικό γίνονται κατόπιν σοβαρής διαδικασίας και την εποπτεία έχουν συμβούλια στα σχολεία με απόλυτη διαφάνεια και σε συνεργασία με ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς ώστε να προσλαμβάνουν τους καλύτερους. Άρα προσπαθείς να συσχετίσεις άσχετες διαδικασίες μεταξύ τους. Δεύτερον, αν είσαι εκπαιδευτικός, όπως διατείνεσαι, τότε ή κοροιδεύεις ή είσαι πολύ μεγάλος. Εγώ δεν ξέρω κανέναν της γενιάς μου, που δε θα δρχόταν να πάει να δουλέψει οπουδήποτε. Ποιος είπε ότι όποιος δίνει ΑΣΕΠ, δεν έχει μερακι? Όλο τα ίδια λέμε. Δεν είχαμε άλλη επιλογή από το να δώσουμε εξετάσεις. Αν είχα μπάρμπα στην Κορώνη κι εγώ θα αποκτούσα προυπηρεσία, όπως και πολλοί άλλοι. Αλλά πιστεψέ με δουλεύοντας σαν είλωτας, έχοντας οικογένεια, προσπάθησα να περάσω στο ΑΣΕΠ. Κι εγώ είχα μεράκι και όνειρα, αν και ασεπίτισσα. Δούλεψα και μακριά, αλλά το χάρηκα. Έλεος πια με την πιπίλα περί θυσιών. Πήγα μακριά και δε διαμαρτυρήθηκα. Είδα στα μακρινά όμως ανθρώπους που πόνταραν στο ¨μακρινό¨, για να συγκεντρώσουν μόρια και ν΄ανέβουν ψηλά στους πίνακες, αν θα άνοιγαν και όλη μέρα μάς έπρηζαν με τη θυσία τους. Αυθαίρετα όσα γράφεις για καφετέριες και τα βρίσκω έως ποτισμένα με μένος. Όταν θα ΄ρθει η ώρα κάποια στιγμή να διεκδικείς ΝΟΜΙΜΑ δικαιώματά σου κι οι άλλοι να σου βαπτίζουν κρέας ψάρι, τότε θα νιώσεις τι σημαίνει αδικία. Και δε λέω να μη διοριστούν όσοι δεν έχουν ΑΣΕΠ και βέβαια έχουν δικαιώματα, που όμως δε θα παραβιάζουν το νόμιμο δικό μου δικαίωμα, όπως εξάλλου έγινε αποδεκτό το Φεβρουάριο του 2015 από το ΣΤΕ. Μα να λες ότι προτιμούν τις καφετέριες από το σχολείο....σε ποια εποχή ζεις?
γιατί και τα νέα παιδιά πρέπει να έχουν ελπίδα και προοπτική.