0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Δεν με απασχολεί αν είναι 100. Από τη στιγμή που είμαστε 1000, απαιτούμε 1000 θέσεις. Τέλος. Δεν φταίω εγώ που σπούδασα αλλά αυτοί που με δέχτηκαν φοιτητή. Το 1000 είναι δικό τους δημιούργημα. Ας μην με έπαιρναν φοιτητή στο παιδαγωγικό, να κανόνιζα την πορεία μου.
Chrysa χωρίς παρεξήγηση ,έχεις καταναλώσει αλκοόλ?Οι ανάγκες ειδικά στην πρωτοβάθμια είναι περισσοτερες από τους πτυχιούχους που είναι στους πίνακες ,μιας έχουμε πολλαπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια.Και μιλάω χωρίς τις ψεπιβεβλημενες αλλαγές.15μαθητές στα δημοτικα ,20 στη δευτεροβάθμια,,2 δάσκαλοι στην τάξη όπως σε πολλές χώρες ειδικά στις ταξεις δημοτικού, μείωση ωραρίου στα ευρωπαϊκά επίπεδα..Πλάκα μας κανείς?
Αν δε θα σε έπαιρναν ως φοιτήτη, θα συμπεριφερόσουν όπως τώρα και θα έλεγες και ακριβώς τα ίδια. Δηλ. Δεν με απασχολεί αν είναι 100.Από τη στιγμή που είμαστε 1000, απαιτούμε 1000 θέσεις. (στα πανεπιστημια).
Τα πανεπιστήμια τουλάχιστον ας σου ξεκαθαρίζουν ότι "μπορώ να σε δεχτώ φοιτητή, αλλά να ξέρεις ότι δεν πρόκειται να σε προσλάβω ως πτυχιούχο". Ώστε να κανονίσω την πορεία μου. Το έκαναν; Όχι. Άρα δικαιώνομαι όταν λέω να κόψουν τον πισινό τους να μας προσλάβουν.
Τα πανεπιστήμια δεν είναι υπεύθυνα για την επαγγελματική σου αποκατάσταση, μόνο για την επαγγελματική σου εκπαίδευση. Το αν το επάγγελμα θα εχει προοπτικές πρέπει να το ερευνήσεις μόνο σου. Αλλά σε 4 χρόνια πόλλα μπορούν να αλλάξουν ότι αφορά τις συνθήκες. Άρα και να σου έλεγαν κάτι κανείς δε ξερει τι θα φέρει το μελλον.
Νόμος που να λεει πώς θα εφαρμοστούν οι νόμοι, δεν υπαρχει. Υπαρχουν όμως εγκύκλιοι κτλ, που λένε τις λεπτομέρειες. Ο νεότερος νόμος ειναι ¨ισχυρότερος¨ του προηγούμενου, συνάγεται εκ της λογικής που λεει ότι ο ¨νομοθετης¨ γνωρίζει και έχει λάβει υπόψη τις προισχύουσες διατάξεις. Θέλει να τις τροποποιήσει και εισηγείται κατι νέο στη
νομος για το νομο δεν υπάρχει, σύμφωνοι. υπάρχει όμως το συνταγμα για να λεέι πως πρεπει να κινείται ο νομοςσε περίπτωση που ο νόμος έρχεται σε αντίθεση με το σύνταγμα, τι γίνεται σε αυτήν την περίπτωση?
Πω ρε φίλε. Εννοώ ότι το κράτος ας μου έλεγε ότι σε στέλνω στο τάδε πανεπιστήμιο που πέρασες για να σπουδάσεις, αλλά να ξέρεις ότι δεν πρόκειται να σε προσλάβω.
Από που να ξέρει το κράτος τί θα κάνει σε 4 χρόνια. Ηξερε μήπως το 2010 ότι μια μελλοντική κυβέρνηση θα άλλαζε έτσι το νόμο Διαμαντοπούλου. Κάνεις δε μπορεί να σου πει τι θα κάνει στο μέλλον και αυτό μετρά διπλά για το δικό μας κράτος.
Ναι το καημένο το κράτος. Πού να ήξερε.. μην του βάζουμε και δύσκολα, ε; Είναι άδικο, ε; Σε άλλα κράτη παίρνουν τόσους φοιτητές όσους σκοπεύουν να προσλάβουν, δεν υπάρχει δικαιολογία.