0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
απορία διαβάζοντας αυτόσημαίνει ότι η υπερωρία αμείβεται μόνο για 20 ώρες μηνιαίως? δηλαδή βαριά 5 ώρες την εβδομάδα και ίσως κάποιους μήνες λιγότερο από 5 ώρες την εβδομάδα ? με άλλα λόγια όποιος πάρει πάνω από 5 ώρες υπερωρία δεν θα τις πληρωθεί ? κατάλαβα λάθος ?
Οι περισσότεροι αυτο καταλαβαμε....
Συγνώμη αλλά οι υπερωρίες είναι το θέμα μας;Εδώ μιλάμε για την πλήρη ισοπέδωση στα πάντα και τη μη αξιοκρατία.
Συμφωνώ, αγαπητέ Rubvel, σε όσα λες, αλλά δεν καταλαβαίνω τι σημαίνει η φράση σου "πρέπει να βρούμε τρόπους συλλογικής αντίδρασης". Ως προς τις μορφές, νομίζω ότι είναι δεδομένες. Πρέπει να βγούμε μαζικά στους δρόμους (όλοι οι εργαζόμενοι). Kαι όταν λέω πρέπει να βγούμε όχι όπως πριν από κάποια χρόνια (μουτζώνοντας μαζί με φασισταριά τη βουλή) αλλά αμφισβητώντας αυτό που γεννά την εξαθλίωσή μας. Δεν μπορείς να προσκυνάς στην Ε.Ε και μετά να παραπονιέσαι για τα μισθολόγια και τους φόρους. Και τέλος πρέπει να βγούμε με εκείνους που στέκονταν και στέκονται συνεπείς στο πλάι μας και όχι με αυτούς που πριν λίγο καιρό πήγαιναν και έκαναν συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα υπέρ του καλού παιδιού που διαπραγματευόταν ούτε με εκείνους από την ΟΛΜΕ που τόλμησαν πριν δυο μήνες να βγουν με ανακοίνωση εναντίον εκπαιδευτικών επειδή τάχα μου τους διέκοψαν τη συνάντηση με το Φίλη. Τρίτη 6 το απόγευμα στην Ομόνοια έχει συλλαλητήριο και το Γενάρη απεργία. Εγώ εκεί θα πάω.
Το καταλαβα.Τωρα ολος ο κοσμος λεει οτι οι τεμπεληδες πηραν αυξησεις χα χα.To καλοκαιρι,σε ουρα τραπεζας,capital control σε πληρη αναπτυξη,ενας μου ειχε επιτεθει γιατι ειμαι εκπαιδευτικος και ειμαι τεμπελης και εγω εφερα τα πραγματα εδω που εφτασαν,εγω και οι ομοιοι μου (χα χα χα) και γιατι δεν παω να δουλεψω στον ιδιωτικο τομεα,τα παιδια μου πανε 4ωρα και παρακαλανε μου λεγε,αλλα θες τη σιγουρια και το αραλικι.Ναι,πολυ αραλικι,εγω γινει Πολυφημος απο το διαβασμα,οσο για τον ιδιωτικο τομεα εκει ημασταν οι περισσοτεροι για χρονια,δεν μπηκαμε αλεξιπτωτιστες στο δημοσιο σχολειο.Κι ακομα τρεχω.Τι να του πεις...εχασα κι εγω την ψυχραιμια μου με δαυτον τοτε.Κλεινει η παρενθεση.
@greenΟ λόγος που κατέρρευσε ο ιδιωτικός τομέας δεν ήταν το δημόσιο μόνο. Ήταν και η προχειροσύνη του, ήταν και η ανεπίτρεπτη εξάρτησή του από το δημόσιο.Σε πολλά που λες συμφωνώ, αλλά αρκούσε δίκαιη ανακατανομή στο μισθολόγιο μηδενικού κόστους. Πάντως το κόστος δεν είναι κάτι τραγικό, ειδικά όταν έχει μειωθεί 5 δις τα τελευταία χρόνια...
Όταν κόβονται ακόμα και συντάξεις των 320 ευρώ των ανασφάλιστων υπερηλίκων, ναι, και 1 ευρώ αύξηση στους μισθούς του δημοσίου είναι ανεπίτρεπτη. Θα μας φτύνουν στο δρόμο σε λίγο, θυμήσου το.