0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: evi06 στις Ιουλίου 02, 2010, 01:57:29 pmαυτοι θα πληρωνουν μικροτερες εισφορες στο ικα. εσυ δεν χανεις απ'οτι καταλαβα τα ενσημα σου αλλα θα φαινεται οτι πληρωνεσαι μικροτερο ποσο, οποτε ισως κ το επιδομα εργασιας, αν βγαλεις, θα ειναι μικροτερο. εχει διαβαθμισεις αναλογα με το μεσο μηναιο μισθο σου.ελπιζω να καταλαβα σωστα την περιπτωση σου Ο μισθός είναι για γέλια.... :PΤέλος πάντων... Αντί για 10 ώρες που θα έχω αυτές τις τρεις μέρες, αυτοί θα μου δηλώσουν τα τρία ένσημα, αλλά θα δηλώσουν ότι εργάζομαι 4-5 ώρες.... Προφανώς αυτό θα έχει επιπτώσεις στα δώρα, επιδόματα κτλ ε; Για παράδειγμα αν μείνεις έγκυος στα επιδόματα ή αργότερα στις συντάξεις (βέβαια ποιος θα πάρει σύνταξη όπως μου είπε και η μαμά μου αλλά πληροφοριακά ρωτάω!) Κάπου αλλού έχει επιπτώσεις;
αυτοι θα πληρωνουν μικροτερες εισφορες στο ικα. εσυ δεν χανεις απ'οτι καταλαβα τα ενσημα σου αλλα θα φαινεται οτι πληρωνεσαι μικροτερο ποσο, οποτε ισως κ το επιδομα εργασιας, αν βγαλεις, θα ειναι μικροτερο. εχει διαβαθμισεις αναλογα με το μεσο μηναιο μισθο σου.ελπιζω να καταλαβα σωστα την περιπτωση σου
Αυτό που αναρωτιέμαι είναι:1. Θα έχω 3 ένσημα την εβδομάδα; Το τέταρτο πάει περίπατο φέτος; 2. Και το ένσημο της κοινής μέρας ποιό από τα δύο ΚΞΓ θα το κολλάει; 3. Το ΚΓΞ που δεν θα το κολλάει, θα πρέπει και να μη μου κάνει κάποιες κρατήσεις; Δηλαδή θα παίρνω κάτι παραπάνω σε χρήματα από εκείνο το ΚΞΓ για τις ώρες εκείνης της ημέρας;4. Τί άλλο θα πρέπει να προσέξω σε αυτήν την περίπτωση;5.α. Ζήτησα από το ΚΞΓ που θα κάνω 1,5 ώρα την κοινή ημέρα, αν γίνεται, να μου δηλώσει αυτή την ώρα στην άλλη μέρα και μου είπε πως δε μπορεί γιατί σε περίπτωση ελέγχου θα έχει πρόβλημα. Ισχύει;5.β. Το ίδιο ΚΞΓ μού είχε πει αρχικά πως θα έκανα δίωρο την κοινή μέρα, αλλά χτες μου το άλλαξε και πρόσθεσε αυτό το δίωρο στην άλλη μέρα και άφησε στην κοινή μέρα μόνο 1,5 ώρα. Επηρεάζει αυτό κάτι;
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τις πληροφορίες!Επομένως θα μπορούσε να μου δηλώσει εκείνη τη 1,5 ώρα κάποια άλλη μέρα, κι ας έπαιρνα μισό αντί για ολόκληρο ένσημο (αν κατάλαβα καλά αυτό με τα "ολόκληρα"), σωστά; Προφανώς, απλά δεν ήθελε να μου κάνει το χατήρι, ή ίσως στόχευε στο να γλυτώσει το ένσημο εκείνο αλλά να με πληρώνει το ίδιο σα να μου το κολλούσε, ελπίζοντας ότι δεν το καταλάβω ή δεν θα μιλήσω...
Αν περάσω από τον επόπτη εργασίας να ρωτήσω, θα δημιουργήσω πρόβλημα;
Επειδή μάλλον είναι η πρώτη φορά που θα πάρεις επίδομα ανεργίας, θα πρέπει να έχεις 80 ένσημα το χρόνο για τα δύο τελευταία χρόνια και 125 ένσημα το τελευταίο δεκατετράμηνο πριν από την απόλυση, αφού αφαιρεθούν οι δύο τελευταίοι μήνες.
να ρωτησω κατι και εγω?τον τελευταιο χρονο ημουν πδσ και επαιρνα 3 ενσημα τη βδομαδα. απο νοεμβρη μεχρι και αρχες ιουνη που σταματησα.τον προηγουμενο χρονο ειχα παλι 3 ενσημα απο οκτωβρη μεχρι μεσα μαηφετος ποσα ενσημα πρεπει να εχω για να παρω επιδομα? με 4 βγαινω ή πρεπει αναγκαστικα να ειναι 5?επισης το "80 ενσημα το χρονο" σημαινει 80 καθε χρονο αθροιιστικα να βγαινουν 160 τα τελευταια 2 χρονια?επισης στο 14μηνο, αφου καλοκαιρια προφανως δε δοθυλευουμε και ειμαστε ταμειο ανεργιας, αυτοι οι μηνες πιανονται στο 14μηνο?ευχαριστω
Παράθεση από: porotikos στις Σεπτεμβρίου 11, 2010, 12:22:44 pmνα ρωτησω κατι και εγω?τον τελευταιο χρονο ημουν πδσ και επαιρνα 3 ενσημα τη βδομαδα. απο νοεμβρη μεχρι και αρχες ιουνη που σταματησα.τον προηγουμενο χρονο ειχα παλι 3 ενσημα απο οκτωβρη μεχρι μεσα μαηφετος ποσα ενσημα πρεπει να εχω για να παρω επιδομα? με 4 βγαινω ή πρεπει αναγκαστικα να ειναι 5?επισης το "80 ενσημα το χρονο" σημαινει 80 καθε χρονο αθροιιστικα να βγαινουν 160 τα τελευταια 2 χρονια?επισης στο 14μηνο, αφου καλοκαιρια προφανως δε δοθυλευουμε και ειμαστε ταμειο ανεργιας, αυτοι οι μηνες πιανονται στο 14μηνο?ευχαριστωΥπολογίζονται και οι μήνες του καλοκαιριού στο 14μηνο, φτάνει να μην παίρνει κανείς το επίδομα.Αθροιστικά πρέπει να είναι 200 ένσημα για τα τελευταία δυο χρόνια.Θα πρέπει να μετρήσεις τα ένσημα ή να τα ζητήσεις από το ΙΚΑ.Επίσης δε μου γράφεις αν έχεις ξαναπάρει επίδομα.
jak13 να σε ρωτήσω κάτι αν το γνωρίζεις: φέτος τον ιούνη θα έχω 200 ένσημα τους τελευταίους 24 μήνες, αλλά από απρίλη 2010 μέχρι μάρτη 2011 λιγότερα από 125 (περίπου 100 ένσημα), γιατί δουλεύω μόνο σε ένα φροντιστηριο φέτος. Θα πάρω επίδομα ή πρέπει να συμπληρώσω 125 την τελευταία χρονιά???