0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: LK στις Σεπτεμβρίου 03, 2010, 05:41:21 pmΑυτό το μάθημα της ιστορίας το έχουν κατακρεουργήσει, ειδικά στο γυμνάσιο.Ήμαρτον, θεέ μου! Μέχρι και στους νομικάριους επιτρέπει να κάνουν ιστορία. Μετά απορούμε γιατί τα παιδιά δεν ξέρουν ιστορία και τη μαθαίνουν παπαγαλία. σημείωση: άσχετο λίγο με το θέμα, αλλά είναι να αγανακτείς αν αγαπάς το αντικείμενο. Συμφωνώ απολύτως με τις παρατηρήσεις σας - υποθέτοντας ότι είσθε ( απόφοιτος του Ιστορικού - Aρχαιολογικού τμήματος της Φιλοσοφικής Σχολής. Γιατί - θα το γνωρίζετε, ασφαλώς - το μάθημα διδάσκεται μέχρι και από αποφοιτους των ΦΠΨ των Φιλοσοφικών Σχολών...
Αυτό το μάθημα της ιστορίας το έχουν κατακρεουργήσει, ειδικά στο γυμνάσιο.Ήμαρτον, θεέ μου! Μέχρι και στους νομικάριους επιτρέπει να κάνουν ιστορία. Μετά απορούμε γιατί τα παιδιά δεν ξέρουν ιστορία και τη μαθαίνουν παπαγαλία. σημείωση: άσχετο λίγο με το θέμα, αλλά είναι να αγανακτείς αν αγαπάς το αντικείμενο.
από τη στιγμή που ο κλαδος πε02 είναι ενιαίος δεν προβλέπονται διαφορετικές ειδικότητες άρα και αναθέσεις άρα τα άλλα είναιαπλά μαλλιοτράβηγμα άσκοπο.Μην το βλέπετε σαν καλό το διαχωρισμό.Δείτε και στους πε4 τι μπάχαλο έγινε με το διαχωρισμό του κλάδου και θα καταλάβετε.Πέραν των οργανικών στα σχολεία πάρα πολλοί τρέχουν σαν σβούρες όλη τη βδομάδα για να συμπληρώσουν.
Οι ξενογλωσσοι κανουν πολλα μαθηματα ιστορίας στο πανεπιστημιο και μεσα στις σχολες τους και σαν ελεύθερα επιλεγόμενα απο το ιστορικο αρχαιολογικο. Οταν ήμουν φοιτητρια ολοι έτρεχαν να παρουν τα μαθηματα ιστοριας (κυριως βυζαντινης) απο το ιστορικο γιατι ηταν σίγουρα εννιαρια και δεκαρια , ενω στο γαλλικο τα ελευθερα επιλεγομενα ηταν δυσκολα και γίνονταν στα γαλλικα, οποτε πολλοι τα εβρισκαν μπαστουνια και τα επεφευγαν. Ο δε καθηγητης που είχαμε εμεις στο γαλλικο και μας έκανε ιστορία ήταν ένας γαλλος βυζαντινολογος και ηταν απιστευτος. Επισης ενας ξενογλωωσος μπορει να διδαξει σιγουρα ευρωπαικη λογοτεχνια και θεατρολογια γιατι ολα αυτα τα μαθηματα τα εχει κανει στη σχολη
Παράθεση από: topsy στις Σεπτεμβρίου 04, 2010, 06:30:20 pmΟι ξενογλωσσοι κανουν πολλα μαθηματα ιστορίας στο πανεπιστημιο και μεσα στις σχολες τους και σαν ελεύθερα επιλεγόμενα απο το ιστορικο αρχαιολογικο. Οταν ήμουν φοιτητρια ολοι έτρεχαν να παρουν τα μαθηματα ιστοριας (κυριως βυζαντινης) απο το ιστορικο γιατι ηταν σίγουρα εννιαρια και δεκαρια , ενω στο γαλλικο τα ελευθερα επιλεγομενα ηταν δυσκολα και γίνονταν στα γαλλικα, οποτε πολλοι τα εβρισκαν μπαστουνια και τα επεφευγαν. Ο δε καθηγητης που είχαμε εμεις στο γαλλικο και μας έκανε ιστορία ήταν ένας γαλλος βυζαντινολογος και ηταν απιστευτος. Επισης ενας ξενογλωωσος μπορει να διδαξει σιγουρα ευρωπαικη λογοτεχνια και θεατρολογια γιατι ολα αυτα τα μαθηματα τα εχει κανει στη σχοληΣυγγνώμη που θα το πω, αλλά δεν είναι έτσι τα πράγματα. Εδώ είναι ενδεικτικά το πρόγραμμα σπουδών από το τμήμα της αγγλικής του Καποδιστριακού. Εγώ στο πρόγραμμα σπουδών βλέπω μόνο ένα υποχρεωτικό μάθημα ιστορίας.http://www.enl.uoa.gr/swf/indexloader.html Με την ίδια λογική όσοι συνάδελφοι κατέχουν και το proficiency ή άλλο αντίστοιχο τίτλο, να κάνουν και αγγλικά στο σχολείο. Υπάρχουν και συνάδελφοι ξενόγλωσσοι που νιώθουν το βάρος της ευθύνης και διαβάζουν, προετοιμάζονται κτλ., αλλά ο κανόνας είναι ότι αντιμετωπίζουν το μάθημα της ιστορίας ως πάρεργο, κάνουν τα παιδιά να το μισούν και καταλήγουν οι μαθητές ανιστόρητοι. Το πιο δημιουργικό μάθημα το κάνουν ανυπόφορο για τους μαθητές. Στις περισσότερες των περιπτώσεων βάζουν τα παιδιά να διαβάζουν το μάθημα και να σημειώνουν τα SOS. Αυτό, φυσικά, ισχύει και για τους φιλολόγους που καλούμαστε να κάνουμε κοινωνική και πολιτική αγωγή ή οποιαδήποτε άλλο μάθημα δεν είναι της ειδικότητάς μας. Το μάθημα το συγκεκριμένο είναι, κατά τη γνώμη μου πολύ σημαντικό για την ανάπτυξη του μαθητή. Αν δεν ξέρει ένας μαθητής τον αόριστο β', αυτό δε θα επηρεάσει και πάρα πολύ τη ζωή του, αλλά το να μην ξέρει ποιος είναι, το να μην μπορεί να τοποθετήσει τον εαυτό του χρονικά, είναι επικίνδυνο. Η πιλοτική διδασκαλία του μαθήματος με τις νέες τεχνολογίες ήταν μια καλή ευκαιρία για να έρθει το μάθημα ξανά στα χέρια των ΠΕ02, αλλά η νυν υπουργός που κόπτεται για τους μαθητές έστειλε το μέτρο στον κάλαθο των αχρήστων.
Για να βγεις καλός, πρέπει να είσαι καλός πριν, κατά τη διάρκεια, και αφού βγεις από τη Σχολή .Όταν λέω καλός ,δεν εννοώ φυτό ,εννοώ σχετικός.Πρέπει να τόχεις λίγο μέσα σου ως κλίση, πρέπει να διδαχθείς ικανό αριθμό μαθημάτων στο αντικείμενο μέσα στη Σχολήκαι φυσικά, αφού τελειώσεις,πρέπει να ασχολείσαι. Αν κάτι από αυτή την ακολουθία πάει στραβά,υπάρχει θέμα.