*

Αποστολέας Θέμα: Αναθέσεις μαθημάτων (varia)  (Αναγνώστηκε 328768 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος akoufou

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
Απ: Αναθέσεις μαθημάτων (varia)
« Απάντηση #154 στις: Σεπτεμβρίου 09, 2010, 08:37:41 pm »
119052/Γ2/17-09-2008/ΥΠΕΠΘ
10. Κατά την ανάθεση των μαθημάτων καταβάλλεται προσπάθεια, ώστε οι εκπαιδευτικοί να συμπληρώνουν ωράριο στο σχολείο τους ή στην ίδια ομάδα σχολείων με μαθήματα πρώτης (Α΄) και δεύτερης (

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 06:44:13 »

Αποσυνδεδεμένος LK

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ 02 και ΠΕ80
    • Προφίλ
« Απάντηση #155 στις: Σεπτεμβρίου 09, 2010, 09:07:56 pm »
Μπορεί να έχεις και δίκιο akoufou, τι να πω. Το θέμα είναι ότι ο κλάδος μας έχει επαναπαυτεί. Υπάρχουν ΠΕ02 που δε θέλουν να κάνουν ιστορία, γιατί είναι του φιλολογικού (όχι όλοι, ευτυχώς) και βρίσκουν ότι οι ξενόγλωσσοι τους βγάζουν από τον κόπο. Αυτό που γίνεται όμως, να μένουν τα παιδιά ανιστόρητα έχει επιπτώσεις και στά υπόλοιπα φιλολογικά μαθήματα. Από προσωπική εμπειρία έχω να πω τα εξής: δίδασκα λογοτεχνία Α' λυκείου σε λύκειο της Κρήτης, στο καλύτερο τμήμα του σχολείου και τους λέω "η κρητική σχολή διακόπτεται απότομα το 1669 για το γνωστό λόγο" και οι 23 μαθητές με ρωτούν "ποιος είναι αυτός ο λόγος, κυρία". Μέχρι και το

Μονάχα η πραγματικότητα μπορεί να μας μάθει πώς την πραγματικότητα ν’ αλλάξουμε
                                                           Μ. Μπρεχτ

Αποσυνδεδεμένος akoufou

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #156 στις: Σεπτεμβρίου 09, 2010, 09:15:24 pm »
Μπορεί να έχεις και δίκιο akoufou, τι να πω. Το θέμα είναι ότι ο κλάδος μας έχει επαναπαυτεί. Υπάρχουν ΠΕ02 που δε θέλουν να κάνουν ιστορία, γιατί είναι του φιλολογικού (όχι όλοι, ευτυχώς) και βρίσκουν ότι οι ξενόγλωσσοι τους βγάζουν από τον κόπο. Αυτό που γίνεται όμως, να μένουν τα παιδιά ανιστόρητα έχει επιπτώσεις και στά υπόλοιπα φιλολογικά μαθήματα. Από προσωπική εμπειρία έχω να πω τα εξής: δίδασκα λογοτεχνία Α' λυκείου σε λύκειο της Κρήτης, στο καλύτερο τμήμα του σχολείου και τους λέω "η κρητική σχολή διακόπτεται απότομα το 1669 για το γνωστό λόγο" και οι 23 μαθητές με ρωτούν "ποιος είναι αυτός ο λόγος, κυρία". Μέχρι και το

Αποσυνδεδεμένος φρουφρού

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #157 στις: Σεπτεμβρίου 09, 2010, 09:18:19 pm »
Από τα όσα έχεις παραθέσει πάντως akoufou, δεν προκύπτει καθόλου ξεκάθαρα ότι προηγούνται οι έχοντες οργανική με β ανάθεση από άλλους π.χ. νεοδιόριστους κ.λπ. με α ανάθεση. Πιθανόν η ασάφεια στις διατάξεις να είναι και σκόπιμη.
Το δεδομένο είναι ότι έχει παραγίνει με τις β αναθέσεις και κάπως πρέπει να μαζευτεί αυτό, γιατί σίγουρα δεν υπηρετεί τα συμφέροντα της εκπαίδευσης.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 06:44:13 »

Αποσυνδεδεμένος akoufou

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #158 στις: Σεπτεμβρίου 09, 2010, 09:21:47 pm »
φρουφρού κάπου αναφέρω τα σχετικά με τις αναθέσεις επιγραμματικά.
Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν πλήθος γνωμοδοτήσεων και εγκυκλίων επί του θέματος που συνηγορούν σχετικά.
Ξαναλέω ότι το σημείο κλειδί είναι η αντιστοιχία της λέξης συμπλήρωση σε νομικό όροι και όχι σε ότι νομίζουμε οι περισσότεροι.
Συμπλήρωση = Α+

Αποσυνδεδεμένος LK

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 02 και ΠΕ80
    • Προφίλ
« Απάντηση #159 στις: Σεπτεμβρίου 09, 2010, 09:24:58 pm »

Μ. Μπρεχτ

Αποσυνδεδεμένος akoufou

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #160 στις: Σεπτεμβρίου 09, 2010, 09:27:05 pm »
Ενδεικτικά για όσα λέγαμε για τη συμπλήρωση.
118842/Γ2 /17-09-2008
"...Με τα μαθήματα πρώτης (1ης) ανάθεσης οι εκπαιδευτικοί καλύπτουν το υποχρεωτικό τους ωράριο, ενώ με τα μαθήματα δεύτερης (2ης) ανάθεσης συμπληρώνουν το υποχρεωτικό τους ωράριο ή καλύπτουν εκπαιδευτικές ανάγκες...."

Αποσυνδεδεμένος LK

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 02 και ΠΕ80
    • Προφίλ
« Απάντηση #161 στις: Σεπτεμβρίου 09, 2010, 09:29:50 pm »
118842/Γ2 /17-09-2008
"...Με τα μαθήματα πρώτης (1ης) ανάθεσης οι εκπαιδευτικοί καλύπτουν το υποχρεωτικό τους ωράριο, ενώ με τα μαθήματα δεύτερης (2ης) ανάθεσης συμπληρώνουν το υποχρεωτικό τους ωράριο ή καλύπτουν εκπαιδευτικές ανάγκες...."

Δουλειά να ναι και ό,τι να ναι, με άλλα λόγια. Μπες στην τάξη και ό,τι σε φωτίσει ο θεός κάνε. Κάποιες β' αναθέσεις έχουν λογική, όπως η ανάθεση στους φυσικούς των μαθηματικών ή η ανάθεση της βυζαντινής ιστορίας στους θεολόγους, αλλά κάποιες άλλες γίνονται για να καλύψουν συντεχνιακά συμφέροντα και αυτό παραπάει.

Μ. Μπρεχτ

Αποσυνδεδεμένος akoufou

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #162 στις: Σεπτεμβρίου 09, 2010, 09:33:50 pm »
118842/Γ2 /17-09-2008

Δουλειά να ναι και ό,τι να ναι, με άλλα λόγια. Μπες στην τάξη και ό,τι σε φωτίσει ο θεός κάνε. Κάποιες β' αναθέσεις έχουν λογική, όπως η ανάθεση στους φυσικούς των μαθηματικών ή η ανάθεση της βυζαντινής ιστορίας στους θεολόγους, αλλά κάποιες άλλες γίνονται για να καλύψουν συντεχνιακά συμφέροντα και αυτό παραπάει.

Ναι και κατά τη γνώμη μου το χειρότερο είναι πως με κάποιες ειδικά β' αναθέσεις ο εκπαιδευτικός λόγω
άγνοιας πολλές φορές του βάθους του αντικειμένου αναγκάζεται να προσκολληθεί στην προσφερόμενη γνώση του
σχολικού εγχειριδίου και μόνο ή απλά να στρέψει τους μαθητές στην αναζήτηση της όλης εικόνας. Αλλά ζητούμενο
δεν είναι η αλήθεια διά του σχολικού εγχειριδίου πια, έτσι δεν είναι;! Ο σκοπός είναι να τους μάθουμε να αναζητούν
την αλήθεια μέσω μιας εκδοχής και μέσω της διδαχής των τρόπων αναζήτησής της.
Επιστήμη διδάσκεται γαρ...

Αποσυνδεδεμένος φρουφρού

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #163 στις: Σεπτεμβρίου 09, 2010, 09:37:13 pm »
Το θέμα με ενδιαφέρει και έψαξα λίγο για να βρω τις σχετικές εγκυκλίους στο ίντερνετ, αλλά δεν τα κατάφερα. Έτσι ρώτησα το σχολικό σύμβουλο του νομού μου και μου απάντησε ότι πάντα προηγούνται όσοι έχουν α ανάθεση. Κατανοώ ότι η β ανάθεση μπορεί να δημιουργήθηκε για να αντιμετωπίσει πραγματικά και ουσιαστικά προβλήματα αλλά στις μέρες μας μιλάμε για ξεχείλωμα της ρύθμισης. Τελοσπάντων αυτό απορρέει από μια γενικότερη απαξίωση της εκπαίδευσης, οπότε το θέμα αυτό είναι μια σταγόνα στον ωκεανό...

Αποσυνδεδεμένος LK

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 02 και ΠΕ80
    • Προφίλ
« Απάντηση #164 στις: Σεπτεμβρίου 09, 2010, 09:52:07 pm »
118842/Γ2 /17-09-2008

Ναι και κατά τη γνώμη μου το χειρότερο είναι πως με κάποιες ειδικά β' αναθέσεις ο εκπαιδευτικός λόγω
άγνοιας πολλές φορές του βάθους του αντικειμένου αναγκάζεται να προσκολληθεί στην προσφερόμενη γνώση του
σχολικού εγχειριδίου και μόνο ή απλά να στρέψει τους μαθητές στην αναζήτηση της όλης εικόνας. Αλλά ζητούμενο
δεν είναι η αλήθεια διά του σχολικού εγχειριδίου πια, έτσι δεν είναι;! Ο σκοπός είναι να τους μάθουμε να αναζητούν
την αλήθεια μέσω μιας εκδοχής και μέσω της διδαχής των τρόπων αναζήτησής της.
Επιστήμη διδάσκεται γαρ...
+++++++++++++++++++++++++++++++

Μ. Μπρεχτ

Αποσυνδεδεμένος polysot

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #165 στις: Σεπτεμβρίου 09, 2010, 09:56:45 pm »
από το ΠΔ 50/96 και 100/97 καθώς και τα περι αναθέσεων στις εγκυκλίους όσον αφορά
τη δημιουργία/άρση υπεραριθμίας προκύπτει και πολύ ξεκάθαρα αν διαβάσετε προσεκτικά.
Συμφέρει δε συμφέρει έτσι είναι και πρέπει να το δεχθούμε. Ασχετα αν κάνει κάποιος
άσχετα μαθήματα και πάλι αναφέρεται ότι στις λειτουργικές υπεραριθμίες προηγούνται οι οργανικά τοποθετημένοι και παλαιότερα αφού αυτές ρυθμίζονται όπως οι οργανικές.
τα  "κοροϊδευόμαστε μου φαίνεται!!" εγώ δε θα τα έλεγα αν δε διάβαζα λίγο πριν.

Πες εσύ που ξέρεις να διαβάζεις και είναι και πολύ ξεκάθαρο από ποια γραμμή των ΠΔ προκύπτει αυτό που λες να τα δούμε, γιατί εμείς δεν ξέρουμε να διαβάζουμε ξεκάθαρα...Οι λειτουργικές υπεραριθμίες αφορούν την α΄ανάθεση εκτός και αν αναφέρει αλλού κάτι άλλο και δεν το είδα...

Πίστεψέ με μπορώ να σου απαντήσω με κάθε λεπτομέρεια και να επιβεβαιώσω τα γραφόμενά μου μέσω σχετικών νόμων και διατάξεων,
και τα έχω και πολύ έυκαιρα.
Αλλά το ύφος της ειρωνείας με χαλάει ...
Δεν το είδες λοιπόν εκεί που διάβασες, διάβασε καλά καλά να μάθεις και εσύ polysot, :)

Το θέμα δεν με αφορά προσωπικά, εγώ συμπληρώνω ωράριο, απλά το άνοιξα και συνεχίζω να απαντώ λόγω ενδιαφέροντος φίλου (και τα έχουμε όλα έτοιμα και ξεκάθαρα) και διάθεσης να βοηθήσω όποιο συνάδελφο το ψάχνει .  

Και τέλος, δεν είμαι φιλόλογος για να με απασχολεί το ζήτημα των Γαλλικών και των Αγγλικών, αλλά έτσι είναι όπως το έγραψα,
ο οργανικά συμπληρώνει πρώτος και με β΄ ανάθεση, όσο παράλογο κ αν είναι αυτό.
Το νόμο αναφέρουμε δεν λέμε πως θα θέλαμε να είναι τα πράγματα εδώ. Στο κάτω κάτω κ εμένα ίσως θίγονται
από τον πίνακα αναθέσεων συμφέροντά μου, αλλά δεν το σχολιάζω εδώ γιατί είναι εκτός θέματος.

Πέρα από διαμάχες υπάρχουν και τα πρακτικά ζητήματα, εκεί αναφέρεται αυτό το θέμα και στην αντιμετώπιση τους.
Καλή χώνεψη.

ok, υπάρχει και καλύτερος τρόπος να εκφράζεται κανείς... και γω άλλη ειδικότητα είμαι και δε με ενδιαφέρει το θέμα!!!
Το ερώτημα που έθεσα αφορούσε τοποθετημένους από Διάθεση ΠΥΣΔΕ...
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 10, 2010, 08:38:25 am από happiness »

Αποσυνδεδεμένος dimstella

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #166 στις: Σεπτεμβρίου 09, 2010, 10:01:41 pm »

μη θεωρήσετε τον κλάδο των Φυσικών (κι εμένα) ξιπασμένο, αλλά σας διαβεβαιώνω οτι Μαθηματικά Κατεύθυνσης Γ"Λυκείου είναι σε θέση να κάνει ακόμη κι ένας συνεπής 2ετής φοιτητής Φυσικής (όπως ,βεβαίως μπορεί να κάνει κι ενας συνεπής 2ετης φοιτητής Μαθηματικών), όσοι είναι συνάδελφοι Φυσικοί καταλαβαίνουν τι λέω, για τους υπόλοιπους δεν μπορώ να το αναλύσω περισσότερο, συγνώμη για την άσχετη παρέμβασή μου.
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 09, 2010, 10:04:16 pm από dimstella »

Αποσυνδεδεμένος akoufou

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #167 στις: Σεπτεμβρίου 09, 2010, 10:12:26 pm »
Το θέμα με ενδιαφέρει και έψαξα λίγο για να βρω τις σχετικές εγκυκλίους στο ίντερνετ, αλλά δεν τα κατάφερα. Έτσι ρώτησα το σχολικό σύμβουλο του νομού μου και μου απάντησε ότι πάντα προηγούνται όσοι έχουν α ανάθεση. Κατανοώ ότι η β ανάθεση μπορεί να δημιουργήθηκε για να αντιμετωπίσει πραγματικά και ουσιαστικά προβλήματα αλλά στις μέρες μας μιλάμε για ξεχείλωμα της ρύθμισης. Τελοσπάντων αυτό απορρέει από μια γενικότερη απαξίωση της εκπαίδευσης, οπότε το θέμα αυτό είναι μια σταγόνα στον ωκεανό...

Οι σχολικοί σύμβουλοι δε γνωρίζουν πάντα τέτοιες λεπτομέρειες αναλυτικά. Έχουμε δε ακούσει από συμβούλους πολλά
και διάφορα.  :)
Σωστά όσα λες για ξεχείλωμα κτλ, συμφωνούμε φρουφρού.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182559
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 617
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)