0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Μια ερώτηση που δεν έβγαλα άκρη. Έστω ότι κάποιος ΠΕ04.02 τοποθετηθεί σε σχολείο. Διακαιούται αυτός όλες τις ώρες της χημείας ως Α ανάθεση , ή αν υπάρχει κάποιος παλιότερος φυσικός ή βιολόγος μπορεί να τις πάρει εκείνος;
α αναθεση χημειας εχει μονο ο χημικος. Οπότε?Το προβλημα δημιουργειται απο την ενιαια ρυθιση της υπεραριθμίας. αλλα από την στιγμη που τοποθετειται , λογικά, δεν υπαρχει υπεραριθμια. οποτε σαφως, στην περίπτωση που λες προηγείται ο χημικος για την α αναθεσή του μονο. την β αναθεση, αν υπαρχει, θα την φαει ο παλιότερος
Στις προσωρινες τοποθετησεις καλυπτουμε λειτουργικα κενα Δεν υπαρχει πλαφον σε αυτες τις τοποθετησεις Απλα η τοποθετηση λαμβανει χωρα στο σχολειο με τις περισσοτερες ωρες Πχ Α σχολειο 9 ωρες
Άρθρο 100Ανάθεση διδασκαλίας από τον Διευθυντήή τον Προϊστάμενο της σχολικής μονάδας1. Στην αρχή του διδακτικού έτους και το αργότεροεντός τριών (3) εργάσιμων ημερών από την έναρξή του,οι εκπαιδευτικοί υποβάλλουν στον Διευθυντή ή τον Προϊ-στάμενο της σχολικής μονάδας τις προτιμήσεις τους ωςπρος τις αναθέσεις διδασκαλίας των μαθημάτων στιςτάξεις και στα τμήματα.2. Ο Σύλλογος Διδασκόντων, ύστερα από εισήγησητου Διευθυντή ή του Προϊστάμενου της σχολικής μονά-δας, αποφασίζει την ανάθεση στο διδακτικό προσωπι-κό της διδασκαλίας των μαθημάτων στις τάξεις και στατμήματα. Στην περίπτωση μη λήψης της απόφασης τουπρώτου εδαφίου από τον Σύλλογο Διδασκόντων, κατάτην πρώτη συνεδρίασή του στην αρχή του διδακτικούέτους, την απόφαση λαμβάνει ο Διευθυντής ή Προϊστά-μενος της σχολικής μονάδας, χωρίς να δεσμεύεται απότις δηλώσεις προτίμησης των εκπαιδευτικών. Στα ιδιω-τικά σχολεία και στα ξένα σχολεία του ν. 4862/1931 (Α’ 2)η απόφαση του πρώτου εδαφίου λαμβάνεται από τονΔιευθυντή ή τον Προϊστάμενο της σχολικής μονάδας.
Kαλησπέρα! Προσλήφθηκα ως αναπληρώτρια την παρασκευή (ΠΕ70) σε Δημοτικό και στην ουσία πήρα το τμήμα από νεοδιόριστο εκπ/κο που λόγω ποσοστού αναπηρίας (>79%) δεν μπορούσε να εκτελέσει τα διδακτικά του καθήκοντα. Αυτός ο εκπαιδευτικός κλήθηκε από τον διευθυντή του σχολείου κ της α'θμιας της περιοχής, να συμπληρώνει κάποια ολοήμερα - μισές ώρες στο σχολείο όπου προσλήφθηκα -και κάποιες ώρες σε τάξη άλλου δημοτικού σχολείου της περιοχής (γεγονός που προφανώς δυσκολεύει ιδαίτερα τον νεοδιόριστο). Σήμερα μου ανακοίνωσε ο διευθυντής πως ενδέχεται να μου "ξαναπάρει" κάποια μαθήματα (τύπου Γεωγραφία) γύρω στις 5 ώρες γιατί απαγορεύεται, λέει, να απασχολείται μονο σε ολοήμερο. Το θέμα είναι πως με τον τρόπο αυτόν προκειμένου να συμπληρώσω εγώ το ωράριό μου (22 ώρες λόγω μειωμένου που ΑΚΟΜΑ δεν έχει προωθήσει στην α'θμια) θα μετακινηθώ στη ζώνη του ολοήμερου που όπως και να το δούμε για μητέρα πολύτεκνη δεν είναι και το ευκολότερο. Έχει νομική βάση αυτό το περί ολοήμερου ;
Οι ειδικές περιπτώσεις και οι πολύτεκνοι εξαιρούνται από την υπεραριθμία εκτός αν θέλουν οι ίδιοι να δηλώσουν. Απο εκεί και πέρα ο τελευταίος τοποθετηθείς (ή αυτός μετα λιγότερα μόρια αν τοποθετήθηκαν μαζί) βγαίνει οργανικά υπεράριθμός. Όμως αυτό (δηλ το οργανικά υπεράριθμός) δεν σημαίνει και πολλά, αφού μπορεί να διατηρήσει την θέση του.