0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις, είμαι δάσκαλος με μεταπτυχιακό στις Νέες Τεχνολογίες και τώρα κάνω διδακτορικό στη διδασκαλία του προγραμματισμού με Logo για παιδιά δημοτικού.
Για ρίξτε μια ματιά εδώ:http://www.pde.gr/forum/index.php?topic=90.105Θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες....
Τι θέλουμε από την παιδεία μας τελικά?Ένας για όλα? = προχειρότητεςΟ καθένας στο αντικείμενο του = εξειδίκευση
όπως είπα και σε άλλο topic,
όσο για τους δασκάλους... δεν έχω τίποτα προσωπικά με τους δασκάλους και τους θεωρώ παιδαγωγούς και πολύ καταρτισμένους , όχι όμως για την διδασκαλία της Πληροφορικής!Με την ίδια λογική , παλαιότερα ο δάσκαλος έκανε γυμναστική , μουσική κλπ...Τι θέλουμε από την παιδεία μας τελικά?Ένας για όλα? = προχειρότητεςΟ καθένας στο αντικείμενο του = εξειδίκευση
Μια διευκρίνση:Στα Δημοτικά (τουλάχιστον για την ώρα) δεν διδάσκεται η Επιστήμη της Πληροφορικής,αλλά δεξιότητες σχετικά με την Πληροφορική.Η χρήση Ζωγραφικής, η γραφή κειμένων και η δημιουργία μιας παρουσίασης δεν είναι Πληροφορική, όπως ακριβώς το να ανοίξει κάποιος ένα φως δεν είναι Ηλεκτρολογία.Άραγε χρειάζεται τόση εξειδίκευση ώστε να θέλω το Μαθηματικό να μάθει τις τέσσερις πράξεις στα παιδιά του Δημοτικού, το Φιλόλογο για να τα μάθει να διαβάζουν και να γράφουν;Αν ναι, τότε θέλω και τον Ηλεκτρολόγο να μου ανοίξει το διακόπτη για να έχω φως στο δωμάτιο και τον Υδραυλικό να μου ανοίξει τη βρύση για να πιω νερό...
Με την ίδια λογική ότι θα διδαχθεί χρήση υπολογιστών στα γυμνάσια/λύκεια και όχι η επιστήμη της πληροφορικής είναι το 30% των διορισμένων καθηγητών πληροφορικής προέρχονται από άλλες άσχετες ειδικότητες.