0 μέλη και 6 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Δεν είπα εγώ οτι δεν ειναι αναξιοκρατικη?!! Είναι αναξιοκρατική, αλλά εσυ που είσαι Αθηναίος αν δούμε τα στατιστικά με το που πας Έβρο ο χαβάς σου α είναι πως θα φύγεις!Και τα παιδάκια στον Εβρο πάλι δεν θα έχουν δάσκαλο γιατί θα έχεις πάρει απόσπαση/μεταθεση/ανευ αποδοχών /ψεύτικη αναρρωτική και μέχρι να πάει ο αναπληρωτης 8α περάσουν κ 2-3 μήνες?!!! Επίσης, οι συνεχείς εναλλαγές δασκάλων ειδικά στην πρωτοβάθμια, υποβαθμίζουν και τη μάθηση και το κλίμα συνοχής τάξης κ σχολείου (αυτά έξω τα έχουν μετρήσει δεν τα βγάζω από τη κεφάλα μου, το thesis μου ήταν σε αυτό). Ας μην βάλλουν εντοπιότητα λοιπόν, αλλά η θέση θα είναι του σχολείου. Ας αντιγράψουν το συστημα στην
Eίναι δυνατό να μην έχουν και κριτήριο την επιτυχία σε κάποιο Ασεπ; Τότε στους πίνακες που θα γίνουν θα διοριστούν όσοι είναι από ιδιωτικά σχολεία που έχουν προυπηρεσίες 200 μήνες. Οι προσφυγές πάντως από επιτυχόντες ασεπ θα είναι αμέτρητες.
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, αλλά αυτά που λες, το ξέρεις κ το ξέρω ότι απλά δεν γίνονται. Οι αποσπάσεις/μεταθέσεις/ αναρρωτικές/ ακόμα και οι ανευ αποδοχών για να κρατας τη θέση ρεζερβε μέχρι να βρεις τρόπο να φύγεις από το χωριό/νησι, είναι ρουσφέτια και εκπαιδευτικοι πελάτες και μάλιστα πολλοί. Και οι προηγούμενοι τα ιδια έκαναν, οι τωρινοί δε, αν κρίνω από τον αριθμό αποσπάσεων είναι χειρότεροι!!!! Πήγαιναν τα πρωτάκια στα σχολεία στη Μεσαρά Ηρακλείου, στη Λήμνο ακόμα και Δυτική Αττική?!και τα σχολεία ήταν ΚΛΕΙΣΤΑ γιατί οι δασκαλοι είχαν πάρει αποσπάσεις στο Μαρούσι!!?Εκεί τους βολεύει, εκεί τους πήγε ο κυρ Φίλης!!!Ο αριθμός εκπαιδευτικών από καταργήσεις μονάδων είναι εξαιρετικά μικρός και διαχειρσιμος και υπάρχουν ένα κάρο λύσεις!!(πάλι δεν ανακαλυτπουμε την Αμερική οι έξω τα έχουν λύσει αυτα 30 χρονια τώρα). Άλλο να συγχωνευονται 10 σχολεία και να σου περισσεύει 10 δάσκαλος και άλλο να κάθε χρόνο να μένουν ακόμα και κλειστα σχολεία στη Κρήτη/Δωδεκανησα /κυκλαδες γιατί οι εκπαιδευτικοί σου βάζουν συνδικαλιστες, βουλευτες, βύσματα μεσα στις πρωοτοβαθμιες και πάνε Αθηνα , Θεσσαλονικη, Λαρισσα και Γιαννενα. Επίσης δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ένα παιδάκι στη Λήμνο να μην έχει σερί 2 χρόνια την ίδια δασκάλα και πρέπει κάθε χρόνο να χτίσει καινούρια σχέση με έναν έρμο αναπληρωτη-πασπαρτού επειδή η δασκάλα του ήθελε απλά να τρουπώσει στο δημόσιο και όχι να είναι δασκάλα στη Λήμνο. Αφού δεν θέλει να είναι στη Λήμνο να παραιτηθεί. Οι γονείς του παιδιού πληρώνουν τους ιδιους φόρους και τα παιδιά τους δεν είναι πατσαβουράκια να τα κλωτσάνε κάθε χρόνο σε άλλο δάσκαλο. Ψυχή έχουν κ αυτά.
Εγώ όταν είδα το δημοσίευμα στο έθνος τηλεφώνησα στο υπουργείο και μου είπε ένας ευγενέστατος υπάλληλος ότι θα έχει και ασεπ, αφού όλη η αναστάτωση γίνεται λόγω του ΣΤΕ και τώρα γράφουν ότι θα είναι μόνο προυπηρεσία ; Το θεωρώ απίθανο και συνάμα άδικο..............................
ας έλθει το κράτος και να πει: σε διορίζω μόνιμο στις Κυκλάδες π.χ και σου λέω να μείνεις 5, 6, 7 χρόνια και να μην το κουνήσεις από εκεί αν δεν περάσει το χρονικό αυτό διάστημα...δέχεσαι ναι ή όχι; αν όχι φύγε να πάει κανένας άλλος που έχει ανάγκη το μεροκάματο...
Γνωριζει οτι θελουν να στελεχωσουν τα σχολεια της ελαρχιας με μονιμο προσωπικο για τουλαχιστον 1 πενταετια.. Γιαυτο και το κριτηριο της εντοπιοτητας που ακουστηκε....