0 μέλη και 6 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
ΤΟ δημόσιο καταρρέει κι όλοι θέλετε να τρουπώσετε σ αυτό.
τώρα; τίποτα απο το δημόσιο μπάχαλο
Και συ δικαίωμα σου να θεωρείς ότι μετά από 1-2 ΑΣΕΠ θα πρέπει να διορίζεσαι "τιμής ένεκεν" έναντι των επιτυχόντων του νυν ΑΣΕΠ. Η 527 λέει ξεκάθαρα τί πρέπει να ισχύει για τη σύγκριση μεταξύ διαφορετικών ΑΣΕΠ. Οι επιτυχόντες του 2008, αυτό που απλά λένε (υποθέτω) είναι ότι είναι ο τελευταίος ΑΣΕΠ. Αυτός αναγνωρίζεται και ως τελευταίος ΑΣΕΠ από τα δικαστήρια. Αν εσύ θεωρείς ότι είναι αλλιώς τα πράγματα, μπορείς κι εσύ να υπερασπιστείς τα δικά σου δικαιώματα. Εγώ πάντως ως επιτυχών του 2008, δε θα ζητήσω όταν γίνει νέος ΑΣΕΠ να διοριστώ γιατί πέτυχα στον προηγούμενο ΑΣΕΠ. Θα αποδεχτώ τις αποφάσεις του δικαστηρίου.
1) Ας μπούνε όλοι οι επιτυχόντες σε έναν Πίνακα.2) Ας προηγούνται οι Παλαιότεροι ΑΣΕΠιτες , (Σειρά 1998 - 2002 - 2005 - 2008). Σε όποιον ήταν επιτυχόντες Πρώτη Φορά.3) Ας μπει τώρα η προϋπηρεσία - Πτυχία πάνω στην Επιτυχία.4) Μέχρι να Εξαντληθεί ο Πίνακας , ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΝΕΟ ΑΣΕΠ5) ΌΤΑΝ Εξαντληθεί , Κάνουμε ΜΙΝΙ ΑΣΕΠ για αυτούς που Χρειάζεται.Εύκολα , Τίμια , Δίκαια.
Και οι ευκαιρίες στους νέους για τους οποίους πολλοί φωνάζουν εδώ μέσα; Πως θα δοθούν ευκαιρίες στους νέους αν δεν σκοτώσουμε τα γέρικα άλογα;
Εν τέλει όλοι δεχόμαστε τις αποφάσεις των δικαστηρίων είτε μας αρέσει είτε όχι. Εκτός όμως από τις αποφάσεις πρέπει να δούμε την αλήθεια και αυτή είναι μια μόνο.Υπήρχαν νόμοι και αυτούς ακολουθήσαμε. Δηλαδή εσύ τι λες ότι έγινε έγινε, πάμε για άλλα; Εύκολο είναι να λες: δεν με πειράζει αν το δικαστήριο αποφασίσει αντίθετα από το συμφέρον μου, όταν δεν έχεις να χάσω τίποτα. Όταν όμως έχεις πάρει αποφάσεις ζωής τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα και σου εύχομαι να μη το διαπιστώσεις.
Θα περιμένουν όπως περιμέναμε και εμείς και άλλοι. Ήμασταν και μεις νέοι κάποτε.
Εν τέλει όλοι δεχόμαστε τις αποφάσεις των δικαστηρίων είτε μας αρέσει είτε όχι. Εκτός όμως από τις αποφάσεις πρέπει να δούμε την αλήθεια και αυτή είναι μια μόνο.Υπήρχαν νόμοι και αυτούς ακολουθήσαμε. Δηλαδή εσύ τι λες ότι έγινε έγινε, πάμε για άλλα; Εύκολο είναι να λες: δεν με πειράζει αν το δικαστήριο αποφασίσει αντίθετα από το συμφέρον μου, όταν δεν έχεις να χάσω τίποτα. Όταν όμως έχεις πάρει αποφάσεις ζωής τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα και σου εύχομαι να μη το διαπιστώσεις.Αν τελικά γίνουν διορισμοί το 2020 λέω εγώ, θα μιλάμε για τον ασεπ του 2008 ακόμη σαν τον πιο πρόσφατο ενώ του 2006 φαντάζει τόσο μακρινός ως η εποχή παγετώνων;
Απαγορεύετε να έχω άποψη;Κι εγώ κάποτε ήθελα να διδάξω σε δημόσιο σχολείο (στα καλά χρόνια).Και για τη ιστορία ειμαι επιτυχών σε δύο ΑΣΕΠ 2005, 2007 (ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΤΕΟΥΣ)
Τότε να ξεχάσουμε τον ΑΣΕΠ και να διορίσουμε όπως μέχρι τώρα ή ακόμα καλύτερα με το σύστημα που προτείνει η ΟΛΜΕ. Γιατί μη ξεχνάμε και αυτοί που έχουν μόνο προϋπηρεσία, νόμους ακολούθησαν. Δεν έχουν κάνει ΤΙΠΟΤΑ παράνομο. Απλά οι νόμοι που ακολούθησαν αποδείχτηκαν αντισυνταγματικοί. Οπότε ή "κοιτάμε την αλήθεια" μέχρι τέλους, ή αποδεχόμαστε τις αποφάσεις του δικαστηρίου.Διαφωνώ κάθετα με αυτή τη λογική
Γιατί σε χαλάει η πρόταση της Ολμε, δε κατάλαβα.Παίρνει διορθώσεις αλλά γιατί να την απορρίψουμε χωρίς συζήτηση.Δεν διαβάζεις τα πάντα, παρά μόνο αυτά στα οποία θες να κάνεις ρητορική και μόνο. Είπα ότι έστω ως μεταβατικό ένα σύστημα 60-40(το 40 έστω με αυτα που προτείνει η ΟΛΜΕ) θα ήταν ότι καλύτερο και να γεφυρώσει το χάσμα αλλά και να μην πετάξει στα 50+ ανθρώπους που χωρίς απόλυτα δική τους ευθυνη θα οδηγηθούν στην ανεργία. Ένα παράδειγμα:γνωρίζοντας κάποιος ότι ισχύει το 24μηνο και το 40% δεν έδωσε ασεπ μολονότι είχε προηγούμενες επιτυχίες.Αυτός πρέπει σύμφωνα με τους επιτυχόντες του 08 να εκτελεσθεί εργασιακά μόνο και μόνο γιατί ακολούθησε του υφιστάμενους τότε νόμους. Και μην αποκλείεις ότι και αυτός έχει το νόμιμο δικαίωμα να προσφύγει και μην αποκλείεις τη δικαίωσή του.
Εγώ δεν αποκλείω τίποτα. Εγώ αυτό που λέω είναι ότι είναι προτιμότερο να εφαρμόσουμε τις υφιστάμενες δικαστικές αποφάσεις μέχρι να προκύψουν νέες. Το να θεσπίζω συστήματα γιατί μπορεί να προσφύγει κάποιος και μπορεί να δικαιωθεί, δεν είναι δείγμα σοβαρού κράτους. Κάποια πράγματα κρίθηκαν αντισυνταγματικά. Δε μπορούμε να νομοθετούμε αντίθετα σε αυτά, μπας και προλάβουμε να διορίσουμε πριν γίνουν οι προσφυγές. Αυτά είναι μαμουνιές. Καλώς ή κακώς για αυτό την έχουμε τη δικαιοσύνη. Και καλό θα ήταν να μάθουμε να αποδεχόμαστε τις αποφάσεις της, είτε μας βολεύουν είτε όχι. Για μένα, ρυθμίσεις κόντρα σε δικαστικές αποφάσεις αποτελούν ρουσφέτια, όποιον κι αν ευνοούν. Και εγώ προσωπικά δε θα ήθελα να διοριστώ από ρουσφέτι και να με ακολουθεί αυτή η σκιά σε όλο τον εργασιακό μου βίο.