0 μέλη και 5 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Καλά αυτό το thread έχει ξεφύγει.. απλά !!λέει ο καθένας ότι θέλει βάζει και πέντε κιλα bold, τα υπογραμίζει και βγάζει τη δική του απόφαση με στόμφο κιόλας!!! Ενταξει συνάδελφε, ηρέμησε μονο οι διοριστέοι είναι επιτυχόντες και όλοι οι άλλοι που πέρασαν τη βάση είναι αποτυχόντες!!! Πέρασαν μεν τη βαση μιας εξέτασης αλλά είναι αποτυχόντες!!τ'οτε γιατί είχε βαση ο διαγωνισμός?!?!?!
Κατα την άποψη μου ένα δίκαιο σύστημα υπολογισμού μορίων θα ήταν:Επιτυχία σε έναν τουλάχιστον διαγωνισμό ΑΣΕΠ (απο τους 3 τελευταίους): ολα τα μόρια (μεγαλύτερη βαθμολογία)Προϋπηρεσία : 0,5 μόρια για κάθε μήνα Διδακτορικό: 20 μόριαΜεταπτυχιακό: 10 μόριαΓνώσεις υπολογιστών: 5 μόριαΓνώση ξένων γλωσσών: 0,5 μόρια για κάθε γλώσσα
Δεν είναι τυχαίο που όλοι έχουμε διαφορετικές αντιλήψεις και διεκδικήσεις. Είναι απόρροια αφενός του χρησιμοθηρικού τρόπου προσέγγισης των θεμάτων και αφετέρου των διαφορετικών και συνεχών αλλαγών που υπέστη ο δύστυχος και πολύπαθος κλάδος της παιδείας...π.χ. Ασέπ, 24μηνο, 30μηνο. Π.Δ.Σ., ιδιωτικά, επετηρίδα, επιτυχόντες, αποτυχόντες, διοριστέοι, εκκλησιαστικά...κ.τ.λ.Νομίζω πως ο καθείς επιθυμεί μια λύση που να εξυπηρετεί αυτόν. Και δικαίως για αυτόν μεν, παραδόξως δε. Διότι όποια λύση και αν προκριθεί θα ευνοεί κάποιους και θα ακυρώνει τον κόπο άλλων. Με αρχή αυτό το συλλογισμό οφείλουμε να κινηθούμε. Έπρεπε από την αρχή να υπήρχε αξιοκρατία και διαφάνεια ώστε να μην είχαμε τέτοιες αντιφάσεις. Να κυλούσαν όλα ομαλά και δίκαια. Αυτό δεν συνέβη και ούτε είχα την ελπίδα να συμβεί σε μια χώρα σαν τη δική μας που ο καθείς κοιτά τα του οίκου του και άλλα λέει και άλλα εννοεί. Αυτή η νοοτροπία δεν θα αλλάξει διότι οι αρχές και αξίες απαιτούν χρόνια ζύμωσης ώστε να διαφοροποιηθούν. Συνεπώς....Άλλωστε τώρα που σταμάτησαν οι διορισμοί το πρόβλημα κατέστη εμφανές και όλοι θα βρίζουν.Περαστικά μας.
Ούτε άγνοια έχω ούτε μεροληπτώ- αν θελεις σου δίνω το όνομά μου σε π.μ. να με βρείς στους πίνακες. Δεν ανήκω σε καμία ειδική κατηγορία...Απλώς είπα πως αν κάποιος έχει τα ΙΔΙΑ τυπικά προσόντα με εμένα αλλά περισσότερα στόματα να θρέψει ας δουλέψει πριν από μένα...Και είμαι από αυτούς που είμαι σπίτι δυο χρόνια, δεν έχω κανένα εισόδημα, ένας μισθός μπαίνει στο σπίτι. Αν όμως -όπως λες- βάλουμε το εισόδημα ως κριτήριο διορισμού (!) θα πρέπει να το βάλουμε για όλους όχι μόνο για τους τρίτεκνους/ πολύτεκνους κ.λπ. Αλίμονο όμως αν φτάσουμε εκεί...Αν θέλεις θα μπορούσα να πω -όπως κάποιοι ισχυρίζονται: αν δεν υπήρχε το 20% θα δούλευα τα τελευταία χρόνια. Όμως δεν θα το πω. Πιστεύω πως η κοινωνική ευαισθησία δεν πρέπει να λείψει τούτους τους χαλεπούς καιρούς. Κάποιοι άνθρωποι για σοβαρούς κοινωνικούς και ιατρικούς λόγους πρέπει να προηγούνται (ξαναλέω όταν έχουν και τα τυπικά προσόντα). Υπάρχει κατα τη γνώμη μου την ταπεινή και ένα ηθικό έρεισμα σε αυτή την απόφαση για το 20%.υ.γ. μη νομίζεις, κι εγώ τα μετράω τα ευρώ, αλλά ξέρω και πως είναι να μεγαλώνεις παιδιά (2 έχω)
Φυσικά και να μπει το εισόδημα ως κοινωνικό κριτήριο. Αν θέλει κάποιος να δείξει ευαίσθητο κοινωνικά πρόσωπο, αυτό πρέπει να γίνει. Όχι μόνο όπου μας βολεύει. Ξαναλέω: ετών 40+ χωρίς περιουσία, χωρίς εισόδημα, γιατί έχει λιγότερη ανάγκη από έναν που έχει μεγαλύτερο εισόδημα/περιουσία μόνο και μόνο επειδή έχει (ενίοτε) πολλά παιδιά;
εγώ λέω να απολυθούν οι πλούσιοι δημόσιοι υπάλληλοι...είχα συνάδελφο με σπίτι στο Ψυχικό, ξενοδοχείο στη Σκόπελο και mercedes Compressor και κάποτε μου έκανε παρατήρηση σχετικά με το μισθό μου και τις ώρες που είχα ως αναπληρωτής...θεωρούσε πως αμοιβόμουν πλουσιοπάροχα
Αν είναι δυνατόν!!!!Θα ρωτάμε κάποιον αν έχει χρήματα, αν έχει παιδιά και θα επιλέγουμε. Μα ορισμένοι δούλεψαν και τα απέκτησαν και άλλοι πάλι δεν θέλουν παιδιά και οικογένεια ή θέλουν και δεν έτυχε...δεν υπάρχει λογική σ αυτό. Αν έχει κάποιος περιουσία αλλά διάβασε και πέρασε να μην προκριθεί; Τί παράλογα ακούω....Αν θέσουμε τέτοια κριτήρια δεν βλέπω να υπάρχει ποτέ λύση...
1. γιατί ειρωνεύεστε;2. και σας φαίνεται πιο λογικό να χάνει ο άγαμος/άτεκνος την πρόσληψη από έναν 3τεκνο κλπ μολονότι τον περνά ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ στη σειρά κατάταξης; Πάσο. Να ευχηθώ να σας τύχει ή θα τα λουστώ πάλι;
Δεν ειρωνεύομαι. Απλά θεωρώ πως δεν πρέπει να υπάρχουν κριτήρια παιδιών ή εισοδήματος. Υγείας ναι.Ο καθείς έκανε τις επιλογές του και αν αυτές τον κάνουν χαρούμενο πάω πάσο. Δεν θα κρίνω. Θεωρώ αντικειμενικά κριτήρια άλλα.Εσύ ζητάς να τεθούν οικονομικά κριτηρια...