0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Καλημέρα,Ξέρω ότι σε πολλούς δε θα αρέσει αυτό που θα πω και εν μέρει έχουν δίκιο, όμως ο βαθμός πτυχίου μου είναι άριστα και αυτό το άριστα το πήρα παρακολουθώντας όλα τα μαθήματα,με πολύ διάβασμα - όχι μόνο στις εξετάσεις- με πολλές εργασίες, ακόμα και προαιρετικές, την ώρα που η πλειοψηφία των φοιτητών ερχότανε μονάχα στο τελευταίο μάθημα για να πάρουν σημειώσεις & ύλη, ενώ στις εξετάσεις διάβαζαν όσο χρειαζόταν για να πιάσουν το 5! Ωστόσο, ούτε προϋπηρεσία έχω, ούτε ΑΣΕΠ έδωσα διότι όταν έγινε ο τελευταίος διαγωνισμός μόλις είχα ορκιστεί και δε πρόλαβα να διαβάσω. Είμαστε πάρα πολλοί αυτοί που ούτε προϋπηρεσία έχουμε, ούτε δώσαμε ΑΣΕΠ, δηλ. εμείς πώς θα καταφέρουμε να συγκεντρώσουμε λίγα μόρια;Επίσης, είμαι υπέρ της κατάργησης του ΑΣΕΠ γιατί θεωρώ απαράδεκτο εμείς, μόνοι από όλους τους επιστήμονες να διαβάζουμε 1-2 χρόνια για να επανεξεταστούμε στην ειδικότητά μας και μετά και πάλι να μένουμε αδιόριστοι. Είναι σα να μας ακυρώσουν ως επιστήμονες & σα να μας κοροϊδεύουν!!!!
θα την προσμετρούσε αλλά στην πορεία το μετάνιωσε και θα την προσμετρήσει του χρόνου με χαμηλό συντελεστή...μην είμαστε και πλεονέκτες...https://www.youtube.com/watch?v=8LiKL3OghvQ
Nα ρωτήσω κατι;Για ποιο λόγο δεν αντιδρούν αυτοί που έχουν ασεπ -όπως κι εγώ-για το γεγονός ότι η επιτυχία σε ασεπ είναι προαιρετική σ αυτη τη διαταξη και όχι υποχρεωτική;Αναμένεται βέβαια στους διορισμούς τους μόνιμους να ειναι υποχρεωτική..αλλά δεν είναι παράλογο να επιτρέπουν σε κάποιους να μπαίνουν αναπληρωτές με ένα σύστημα όπως αυτό,αλλα όταν έρθει η ωρα του διορισμού ,μόνο τότε να θεωρείται η επιτυχία ασεπ υποχρεωτική;Δηλαδή....επιτρέπεται να διδάσκεις σε σχολείο χωρίς ασεπ ως αναπληρωτής..αλλά ως μονιμος υποχρεούσαι να έχεις ασεπ;Υποτίθεται οτι δωσαμε εξετάσεις όχι μόνο για μας..αλλά κυρίως για να αξιολογηθεί αν είμαστε ικανοί να είμαστε στα σχολεία.Δεν αξιολογηθήκαμε μόνο για να βρει τρόπο το υπουργείο να κάνει διορισμούς,αλλα για να υπαρχουν στα σχολεία"οι αξιότεροι"(που βέβαια σηκώνει συζήτηση,αλλα αυτόν τον τρόπο θεώρησαν σωστό και μας στείλαν να γραψουμε...)
φυσικά και θα αντιδρασουμε, αυτη τη στιγμή δεν υπαρχει τιποτα οριστικο, μονο προθεσεις, από τη μερια του υπουργείου,παρα πολλοί δεν καλυπτόμαστε ουτε στο ελάχιστο. ενα κακέκτυπο του 3848, που βγαζει μπροστα έχοντες προυπηρεσία χωρις ασεπ δεν είναι αποδεκτο.ουτε για μεταβατική ουτε για μη μεταβατική.
Διορθώστε με αν κάνω λάθος. Αυτό που αλλάζει στην ουσία είναι τα δυσπροσιτα, το πλαφον και ο τρόπος υπολογισμού της προϋπηρεσίας, και το ότι οι τριτεκνοι και πολυτεκνοι μοριοδοτουνται αντί της ποσοστοσης του 20%.Ενώ αυτό που αναμενόταν να αλλάξει ήταν η προϋπόθεση της επιτυχίας σε ΑΣΕΠ