0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
στο νεο ασεπ θα γραψουμε ολοι ξανα?ή θα κρατησουν καποιοι βαθμο 2008?και πιο light εννοεις στο γνωστικο?
Από τη στιγμή που δεν μετράνε μεταπτυχιακά – διδακτορικά στα ακαδημαϊκά κριτήρια, δεν πρόκειται να εφαρμοστεί αυτό το νομοσχέδιο. Τον ΑΣΕΠ δεν τον νοιάζει αν δεν προλαβαίνουν να ελέγξουν το πτυχία, ή αν θα πληρωθούν παραπάνω όσοι τα έχουν.Γιατί αφενός θα ξεφτιλιστεί η έννοια του, αφετέρου δεν πρόκειται να το υπογράψει ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ (και να τον τρέχουνε μετά στα δικαστήρια). Ακαδημαϊκά προσόντα με μόνο κριτήριο το βαθμό πτυχίου, δεν μπορεί να σταθεί πουθενά.Δεν βλέπω άλλη λύση από διεξαγωγή νέου ασεπ. Αλλιώς από Σεπτέμβρη δεν θα δουλεύει κανείς. Καμιά δεκάρια διαφορετικές ομάδες με προσφυγές και κόλλημα της όλης διαδικασίας. Ευκαιρία για τον Φιλη να περάσει αύξηση ωραρίου και το νέου τύπου δημοτικό...υγ. Εκτός από 20 άτομα τότε στο Σύνταγμα που διαδήλωναν, δεν αντέδρασε κανείς στο νόμο Διαμαντοπούλου. Άρα το 99,9% των αναπληρωτών το δέχτηκε, ετσι δεν είναι; Το 99,9% των αναπληρωτών, στήριξε "σιωπηρά" το νόμο Διαμαντοπουλου.υγ2. Πάντως αν καταφέρει κανείς αναπληρωτής να διοριστεί ποτέ, θα έχει μερικούς ασεπ, πολλά πτυχία - μεταπτυχιακά, δυσπρόσιτα και γενικά σχολεία σε όλη την Ελλάδα και κάθε χρόνο κάτι καινούργιο. Αλλα αν του μιλήσεις για αξιολόγηση, σε κοιτάει σαν να τον έβρισες. Καλή φάση αυτό. Όποιος πρόλαβε και διορίστηκε, δεν τον αγγίζει κανεις... Και εμείς πρέπει να τετραγωνιζουμε τον κύκλο, για λίγους μήνες δουλειάς...
Το εσωτερικών ζήτησε για την πιστοποίηση όλων των χαρτιών , προκύρηξη διαγωνισμού.....βλ εταιρεία τύπου Ερμή, και λεφτά δεν έχουν και δεν προλάβαιναν!
Δηλαδή μόνο γνωστικό θα γράψουμε και παιδαγωγικα; όχι διδακτική;
Ακριβώς ύλη δεν γνωρίζω Απλά σκέψου μήπως με το βαθμό πτυχίου ισοφαρίζουν τα περι γνωστικού
Στην ίδια απόφαση, ωστόσο, σημειώνεται λίγο παρακάτω, (αναφέροντας εκ νέου και δύο προγενέστερες Αποφάσεις περί προϋπηρεσίας, βλ. Σ.τ.Ε. 3593 - 3595/2008), πως η αναφερθείσα προϋπηρεσία επιτρεπτώς λαμβάνεται υπόψη για την προσαύξηση της βαθμολογίας σε διαγωνισμό του Α.Σ.Ε.Π. για τον διορισμό σε θέσεις μονίμων εκπαιδευτικών ή ως κριτήριο για την εκ νέου πρόσληψη εκπαιδευτικών ως αναπληρωτών ή ωρομισθίων και την απόκτηση, ως εκ τούτου, περαιτέρω σχετικής προϋπηρεσίας.Εξ όσων συναγάγω, το νομικό κώλυμα του ΣτΕ έγκειται στο να μην αποτελεί η προϋπηρεσία, το ουσιώδες κριτήριο του διορισμού εκπαιδευτικού, το οποίο και θα έδινε τα περισσότερα μόρια στη συνολική βαθμολογία ενός υποψηφίου και συνακόλουθα θα καθόριζε δραστικά τον διορισμό ή μη, του υποψηφίου αυτού στο δημόσιο, έναντι άλλου υποψηφίου ο οποίος δεν θα διέθετε αυτό το αντικειμενικό κριτήριο (την προϋπηρεσία), το οποίο, όμως, δεν έχει αποκτηθεί μέσω αξιοκρατικών διαδικασιών. Οπότε και ο διορισμός θα ήταν διάτρητος ως προς το κύρος του, εφ' όσον στηριζόταν σε ένα κριτήριο το οποίο είχε αποκτηθεί αδιαφανώς. Δεν φαίνεται να υπάρχει κώλυμα στο να χρησιμοποιείται η προϋπηρεσία ως ένα επιπλέον κριτήριο το οποίο, ωστόσο, θα λειτουργεί επικουρικά ενός άλλου βασικού κριτηρίου το οποίο είναι αξιοκρατικότατο, σε αντίθεση με την προϋπηρεσία (π.χ. γραπτός Α.Σ.Ε.Π., βαθμός πτυχίου, κ.λπ.).
Μπορούν δε μπορούν, θα γίνουν. Τι τύχη; Ο Φίλης ο ίδιος στις διευκρινήσεις του παραδέχεται ότι κανονικά πρέπει να προηγούνται οι ΑΣΕΠίτες. Αν δεν έχει συμφωνήσει το ίδιο το ΣτΕ σε αυτό το μεταβατικό σύστημα, αυτό ακριβώς θα βγάλουν οι προσφυγές... Για τα υπόλοιπα (δυσπρόσιτα κλπ), δε ξέρω. Θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε τις αποφάσεις.
Πολύ καλή η ανάλυσή σου! Αυτό το σημείο εγώ το αντιλαμβάνομαι διαφορετικά. Σίγουρα στο Στε το είχαν ψάξει καλά το θέμα και μάλλον εννοούν την προσαύξηση (από τη στιγμή που πιάνεις βάαη) στον γραπτό. Για την προϋπηρεσία δίνανε θυμάμαι 0-5, για μεταπτυχιακά αν θυμάμαι... στον 1 βαθμό υπήρχαν 100 φιλόλογοι!! Η προσαύξηση βοήθησε πολλούς με μικρότερο βαθμό στις 2 ενότητες να προηγηθούν. Το ότι εμείς θεωρούσαμε δεδομένο όλα αυτά να προσμετρώνται εις διπλούν και σε δεύτερο πίνακα μετά.. το στε έχω καταλάβει ότι ταυτίζει κάθε πίνακα με αυτόν των τελικών αποτελεσμάτων γραπτού. Αυτή βεβαίως είναι η δική μου ερμηνεία. Οι μεταβατικές διατάξεις του 3848 κρίθηκαν αντισυνταγματικές, αυτές που προτάσσουν προϋπηρεσία. Με ποια λογική μια αντισυνταγματική μεταβατική θα γίνει δεκτή, εφόσον στηρίζεται στα ίδια; ρητορικό το ερώτημα. Πες πέρσι εν μέσω χρονιάς δεν μπορούσαν. Θα μάθουμε σύντομα!
γιατί είναι μεταβατική περίοδος και ο νομικός παραστάτης του υπουργείου αυτόθα επικαλεστεί....το υπέρτατο συμφέρον είναι η ομαλή λειτουργία των σχολείων και αυτό παραδέχθηκε το ΣτΕ.....
Μάλλον δεν καταλάβατε καλά κάποιοι.Το σχέδιο θα ψηφιστεί την μεγάλη πέμπτη και υπάρχει αρκετός χρόνος μέχρι τον Σεπτέμβριο .Αν υπάρχουν μέσα στους πίνακες αυτοί που δεν έχουν ΑΣΕΠ τότε θα γίνουν προσφυγές ... Αν δεν ήθελαν να εμποδιστεί η ομαλή λειτουργία των Σχολείων να έκαναν ΑΣΕΠ να τελείωνε η υπόθεση.Η απόφαση του ΣΤΕ είναι σαφής , κανείς στους πίνακες χωρίς ΑΣΕΠ. Να τα έχουμε καλά με όλους δεν περνάει!!!!