0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Με συγχωρεις αλλα θα διαφωνησω μαζι σου...το να λες οτι το σχεδιο φιλη δινει παραταση ενος χρονου να εργαστουν ως αναπληρωτες οι μη εχοντες ασεπ...θελει συζητηση...Επειδη ειμαστε στην ελλαδα πιστεψε με οτι καποια λυση θα βρεθει..Προσπαθω εδω και μερες< με τα σημερινα δεδομενα>.. και βλεποντας τους πινακες αναπληρωτων ολων των κλαδων...βλεποντας τον αριθμο επιτυχοντων ασεπ 2008 ...αλλα και του προηγουμενου...και δεν μπορω με τιποτε να καλυψω τα κενα ...βαση των προσληψεων που εγιναν το 2015-2016 ανα κλαδο..πχ προσληψεις πε02 για φετος στο περιπου 800 ... επιτυχοντες ασεπ 2000 εδω παμε καλα......προσληψεις πε 03 για φετος περιπου 500-600....επιτυχοντες ασεπ 150...εδω πως θα καλυψει τις αναγκες!!!!!προσληψεις πε 19-πε20 για φετος 500...επιτυχοντες ασεπ 150...το ιδιο και εδω....προσληψεις πε70....περιπου 5000.....επιτυχοντες ασεπ μηδεν...Η μονη λυση ειναι οσον το δυνατον νεος ασεπ...γιατι καθε φορα θα συζηταμε τα ιδια...
H όλη φασαρία γίνεται για τους κλάδους που υπάρχουν επιτυχόντες, κυρίως στους πε02 και πε60... Εκεί που οι επιτυχόντες είναι λίγοι τα πράγματα είναι πιο απλά. Όταν όμως γίνει νέος ασεπ θα υπάρχουν τα εξής δεδομένα:1. Στους πίνακες θα μπαίνουν όσοι έχουν επιτυχία σε έναν από τους 3 ασεπ (αν εξαντηθούν αυτοί οι πίνακες πάμε σε όσους δεν πήραν τη βάση).2. Η προϋπηρεσία θα έχει πλαφόν. Δηλαδή πάλι η κατάταξη δεν θα γίνεται κυρίως με βάση την προϋπηρεσία. Αν σε ένα κλάδο έχουμε 1000 άτομα με 16,8 μόρια από προϋπηρεσία, πχ. στους δασκάλους, πάλι εξ ανάγκης η κατάταξη μεταξύ τους θα γίνεται με βάση τα υπόλοιπα κριτήρια (βαθμολογία ασεπ είτε είναι στον πίνακα αυτών που πιάσαν τη βάση είτε είναι στον πίνακα αυτών που δεν πιάσαν τη βάση, βαθμός πτυχίου, κοινωνικά κτλ.).
Κοινωνική πολιτική στους ανθρώπους με προβλήματα ιατρικής φύσεως δεν γίνεται παίρνοντας τη δουλειά κάποιου άλλου . Γίνεται δίνοντας τους κάποιο σοβαρό επίδομα και εξασφαλίζοντας τους ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ! Η εργασία ειναι δικαίωμα όλων και δεν προηγείται κανένας !
Ρε άνθρωπε, δεν καταλαβαίνεις ότι δεν παίζουμε ίσους όρους?? Ποιανού δουλειά παίρνω ακριβώς?? Δεν έχω πτυχίο εκπαιδευτικού?? Δεν έχω επιτυχία ΑΣΕΠ?? Έχω κριθεί ότι μπορώ να κάνω αυτή τη δουλειά. Πάρε εσύ επίδομα κ κάτσε σπιτάκι σου..Εμένα μου δίνει ζωή αυτή η δουλειά εκτός από χρήματα. Δεν παίρνω τη δουλειά κανενός. Απλά ζητάω μια ευνοικότερη μεταχείριση στην τοποθέτησή μου κ μια σιγουριά παραπάνω.