0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
@mauros vales Κοίτα, όσο λες ότι δεν σε καταλαβαίνω εγώ, άλλο τόσο αρνείσαι να καταλάβεις αυτό που σου λέω. Αυτό που ουσιαστικά γίνεται, είναι ότι λαμβάνεις περισσότερα κοινωνικά εφόδια έναντι των άλλων, όσον αφορά την εξασφάλιση εργασίας, λόγω του προβλήματος υγείας σου. Με γεια σου με χαρά σου. Μαζί σου. Ότι θες. Αλλά μην μου το λες ισότητα. Ευνοείσαι για προφανείς λόγους που κανείς σωστός άνθρωπος δεν θα σου αρνηθεί. Αλλά ο άλλος δεν σου χρωστάει την θέση εργασίας του. Στην παραχωρεί. Καταλαβαίνω που σε ενοχλεί αυτό που λέω, αλλά κάνε τον κόπο να καταλάβεις τι σου λέω και κανένας δεν εκτίθεται. Στην χειρότερη ένας από τους δύο μας το βλέπει λάθος ή ζυγίζει τα δεδομένα με διαφορετικό τρόπο από ότι ο άλλος. Στον διάλογο κανείς δεν εκτίθεται.
Την παθηση του ο καθενας δεν την διαλεγει.Για φανταστειτε να ησασταν στη θεση αυτων των ανθρωπων που εχουν αναγκη το νοσοκομειο ΑΚΡΙ
Εσύ το λες εύνοια και το υποστηρίζεις με τα μπούνια... Εγώ έχω καταλάβει από την αρχή τι θες να πεις αλλά τα θεωρώ χωρίς υπόσταση.
kostasmath το να δουλευει και να αισθανεται ενεργος κοινωνικα ενας ανθρωπος με ειδικες ικανοτητες κοστολογειται με 7 μορια?!!κ ο πολυτεκνος με 10? να πας εσυ ο υγιης να δουλεψεις στον ιδιωτικο τομεα που αντεχεις σωματικα αλλα βεβαια για να θες το 23ωρο εβδομαδιαίο δημοσιο μαλλον υπαρχει υστερηση νοητικη!! εχω σκληρυνση κατα πλακας εδω και 8 χρονια, με θεραπεια ενεσιμη μερα παρα μερα, με πυρετο, καταθλιπτικες τασεις κτλ λογω θεραπειας ξεχωριστα οι υποτροπες και για να νιωθω ενεργος δουλευα σχολειο, τατοχρονα σε εταιρια και Διδακτορικο στο ΕΜΠ...οχι ιδιαιτερα ή τριωρο σχολειο και αντε γεια!! ή μαυρα ιδιαιτερα. πολλοι υγιεις σωματικα υστερουν στο νου...το ξερεις?οσο για τη συνταξη αναπηριας που ανεφερες εσυ θα ζουσες με 400 ευρω?
Στην ζωη δεν επιλεγουμε ουτε γονεις,ουτε σόγια,ουτε πεθερικα χα χα χα,ομως εχουμε μια θεμελιωδη επιλογη.Να ειμαστε ανθρωποι πρωτα γιατι καποιος που εχει μια πολυ σοβαρη παθηση,θα πρεπει να τοποθετειται σε περιοχη που να εχει προσβαση σε ολα οσα χρειαζεται.Αν εχει νεφρικη ανεπαρκεια και πρεπει να κανει αιμοκαθαρσεις τι θα του πω εγω αν ειμαστε δυο και πρεπει να επιλεξουμε τοποθετηση;Παιρνω εγω το αστικο κεντρο παρε εσυ την Αναφη;Κι εσυ νομιζω το ιδιο θα εκανες,δεν θα σου πηγαινε η καρδια..Αλλα,στο δημοσιο γενικα,στις προκηρυξεις υπαρχει συγκεκριμενος αριθμος θεσεων που διατιθεται για την συγκεκριμενη κατηγορια ωστε και εκεινοι να εχουν προσβαση στην εργασια και οι γενικες κατηγοριες-ετσι λεγονται-να μην θιγονται.Αυτο ειναι το σωστο.
Δεν κατάλαβες τίποτα έτσι. Που να καταλάβεις. Να στο εξηγήσω μπας και το καταλάβεις. Το δικαίωμα να έχετε προτεραιότητα στους διορισμούς ΔΕΝ είναι ίσα δικαιώματα. Η κοινωνία, το κράτος, οι συνάδελφοί σου συμφωνούν να έχετε προτεραιότητα, όπως θέλεις πες το. Δεν είναι ισότητα. ,Δεν με ενοχλεί να μου πάρεις την θέση. Μην μου το παρουσιάζεις όμως ως ισότητα.Καλά ούτε εσύ κατάλαβες. Κάποια πράγματα γίνονται επειδή πρέπει να γίνονται. Αλλά για να είμαστε όλοι ενωμένοι, όταν γίνονται αυτά που γίνονται, δεν πρέπει αλαζονικά να πανηγυρίζουμε επειδή ψόφησε ο άλλος για να ευνοηθούμε εμείς.
Δεν νομίζω ότι έχω γράψει κάπου κάτι το διαφορετικό.
Δεν με απασχολεί πως το πασάρει, όπως και δεν διαφωνώ με την αναγκαιότητα αυτής της διαφορετικής αντιμετώπισης. Μην μου το βαφτίζεις όμως ισότητα, όταν πρόκειται για θέση εργασίας. @spiritus asper Ούτε διαλέγουμε το αν οι γονείς μας θα είναι πλούσιοι ή φτωχοί, αν θα έχουν πρόσβαση σε πολιτικούς ή απλά θα παλεύουν να επιβιώσουν μόνοι τους. Στην τελική μπορεί κάποιος να μην έχει αναπηρία ο ίδιος, αλλά αυτή η καταραμένη η θεσούλα να του είναι απαραίτητη για να συντηρήσει άλλο ή άλλα άτομα, με ή χωρίς προβλήματα υγείας. (τυχαία παραδείγματα)Επειδή λοιπόν δεν μπορούμε να ξέρουμε σε τι οικογενειακή κατάσταση είναι ο άλλος, ας μην προτρέχουμε να βγάλουμε συμπεράσματα για το ποιος έχει περισσότερη ανάγκη μια θέση εργασίας.
Ε δεν παίρνεις απο λόγια ρε μάστορα. Στο λέω εγώ με ακυρώνεις. Στο λέει ο Οργανισμός Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (FRA) λές ότι δεν σε ενδιαφέρει πως στο πλασάρει... τρομερό επιχείρημα.Κάθεσαι κ μου γράφεις ''Αλλά ο άλλος δεν σου χρωστάει την θέση εργασίας του. Στην παραχωρεί. Καταλαβαίνω που σε ενοχλεί αυτό που λέω, αλλά κάνε τον κόπο να καταλάβεις τι σου λέω'' Θα στο πω λοιπόν έτσι για να γουστάρεις και για να πειστείς ότι συμφωνώ μαζί σου.Με την πρώτη ευκαιρία θα σου πετάξω το χαρτί από το ΚΕΠΑ στη μούρη μαζί με τα μόρια του ΑΣΕΠ και θα σου πάρω τη θέση εργασίας γιατί δεν είμαστε ίσοι. Γιατί εγώ έχω την εύνοια του συστήματος. Είμαι ανώτερος. Μπορείς να προσφύγεις στα δικαστήρια να διεκδικήσεις την ισότητά σου πάντως κομπλεξικέ κατώτερέ μου. Αλλά πρόσεξε, δεν μου την παραχωρείς τη θέση....στην παίρνω!!!! Κ αρχίζω κ γουστάρω να παίρνω θέσεις εργασίας από τύπους σαν κ εσένα. Γιατί αν σου ζητούσαν να την παραχωρήσεις κ δεν σε ανάγκαζε η νομοθεσία δεν υπάρχει περίπτωση να το έκανες μίζερε κ ψεύτη υποψήφιε δ.υ...Ικανοποιήθηκες τώρα...?? Έτυχε και είχα μια ατυχία στη ζωή μου κ από τότε είμαι ευνοημένος. Φωτιά σε όποιον το πλασάρει ως ισότητα κάτι τέτοιο.Στο βαφτίζω Εύνοια κ καταπατώ τα δικαιώματα σου. Είμαι ρατσιστής με τους υγιείς.Μήπως ιακνοποιήθηκες τώρα?