0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Πεστα ρε φιλε επιτελους, μπας και ξυπνησουν καποιοι ψεκασμενοι
ρε παιδιά μια ερώτηση ίσως αφελής, αλλά συγχωρέστε με δεν τα γνωρίζω και πολύ καλά του κλάδου....δεν είδα από ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, κλπ..."αγώνες" και "συλλαλητήρια" για την κατάργηση των ολοήμερων σχολείων και νηπιαγωγείων , όπου πραγματικά αφαιρούνται θέσεις και έχουμε απολύσεις χιλιάδων εκπαιδευτικών αλλά απεναντίας είδαμε "αγώνες" και κινητοποιήσεις απέναντι στις προσλήψεις των αναπληρωτών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όπου ουσιαστικά δεν έχουμε κατάργηση θέσεων-άρα απολύσεις όπως στην πρώτη περίπτωση- απλώς ανακατάταξη του τρόπου προσλήψεων....μπορείτε να μου πείτε γιατί συμβαίνει αυτό..;;;
@ anixia, Hiraklis,οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί εκπροσωπούνται από ένα συνδικαλιστικό όργανο που δεν διεκδικεί μέσω διαδηλώσεων. Το "γλείψιμο" και οι δημόσιες σχέσεις χαρακτηρίζει τους αγώνες του. Και έχουν επιτυχία, μάλιστα, με όλες τις κυβερνήσεις. Ακόμη και με την τωρινή, απ' ότι φαίνεται...
εδώ μέσα είναι το κατάλληλο μέρος να μπαίνουν και να στάζουν χολή οι ασεπίτες που ενώ είχαν την ευκαιρία να πάνε αναπληρωτές δεν το έκαναν {που να τρέχουν μακρυά απο το σπίτι τους)
Επειδή δεν πρόκειται κανένας συνάδελφος από ιδιωτικό να απαντήσει γιατί δεν μπορεί με κανέναν τρόπο νομικό ή ηθικό να υποστηρίξει ότι καλώς προηγείται έναντι όλων και επειδή πρέπει να καυτηριαστεί από όλους τους συναδέλφους αυτή η απόφαση που έμμεσα διορίζει κατ' απόλυτη προτεραιότητα ως αναπληρωτές του χρόνου όπως τα τελευταία χρόνια τους συναδέλφους των ιδιωτικών σχολείων προτείνω το forum να ασχοληθεί ειδικά με αυτή την περίπτωση ανεξάρτητα από το αν κάποιος υποστηρίζει ΑΣΕΠ , προπηρεσία ή συνδυασμό αυτών.Συγκεκριμένα να ψηφίσουμε μία πρόταση την οποία να αποστείλουμε στο υπουργείο άμεσα προς εφαρμογή¨:" Να μην προσμετράται καμία προϋπηρεσία που αποκτήθηκε στον ιδιωτικό τομέα ως κριτήριο πρόσληψης αναπληρωτή ή μόνιμου εκπαιδευτικού στο δημόσιο σχολείο". Θα πρότεινα και κάτι που είναι απολύτως δίκαιο αν και πολύ σκληρό. Να μην προσμετράται και προϋπηρεσία που αποκτήθηκε στο δημόσιο αν κριτήριο για την πρόσληψη και απόκτησή της ήταν η προϋπηρεσία σε ιδιωτικά σχολεία. Επειδή όμως δεν ξέρω αν νομικά μπορεί να σταθεί, και μόνο γι' αυτό τον λόγο δεν το προτείνω.Νομίζω ότι είναι δίκαιο και επιτέλους κάποια στιγμή πρέπει να αντιδράσουμε με πράξεις όσοι θιγόμαστε από τέτοιες απαράδεκτες αποφάσεις.Περιμένω προτάσεις εμπειρότερων στο site για τον τρόπο υλοποίησης μιας τέτοιας πρωτοβουλίας.Ευχαριστώ για τον χρόνο σας
Γιατί καταδικάζεις την προϋπηρεσία στα ιδιωτικά λες και οι άνθρωποι ήταν έμποροι ναρκωτικών, και δεν καταδικάζεις τις υπόλοιπες προϋπηρεσίες χωρίς ασεπ που στηρίχθηκαν σε πδσ π.χ. που έμπαινες αν είχες γνωστό τον διευθυντή ή τον προϊστάμενο; Όχι καλέ μου δεν θα βρεις πολλούς 'συμμάχους' σ' αυτή τη πρωτοβουλία. Για 'μενα όλες οι προϋπηρεσίες είναι το ίδιο εφόσον δεν αποκτήθηκαν με τον έλεγχο του Ασεπ.Το καλύτερο σενάριο είναι το πλαφον των 16,8 μορίων για όλους όσους έχουν προϋπηρεσία. Γι' αυτό θα έπρεπε να παρακαλάτε να γίνει ασεπ και να κάνετε μια φιλότιμη προσπάθεια να διαβάσετε, γιατί με 16,8 μόρια επιπλέον θα διοριζόσασταν, σε κάποιους τουλάχιστον κλάδους που οι βαθμολογίες είναι πάντα χαμηλές π.χ. στους πε02. Ξέρω και 50άρηδες που διάβασαν και πέρασαν (κάποιος είπε ότι δεν μπορεί να διαβάζει στα 50).Αν οι πίνακες απορριφθούν και πάμε σε πίνακες επιτυχόντων με βάση το νόμο Αρσένη για τη μεταβατική, θα είναι μέσα μόνο όσοι έχουν ασεπ, και η προϋπηρεσία δεν θα μετράει σχεδόν καθόλου.
Αν παμε σε νομο αρσενη για φετος θα ισχυσει αυτο που λες με πινακες επιτυχοντων και μετα μηδεν ολοι για νεο ασεπ που πρεπει παλι να ξαναπερασεις βαση για να δουλεψεις και παλι μεχρι νεο ασεπ παμε παλι απο την αρχη.