0 μέλη και 5 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Εξαρτάται από την κατάσταση του κάθε ανθρώπου στα πενήντα του. Τις υποχρεώσεις του. Πάλι τα ίδια αυτονοητα διαβαζουμε λες και ζούμε αλλού. Ρωσική ρουλέτα σε ανθρώπους με διαμορφωμένο πια οικογενειακό περιβάλλον υποχρεώσεις κλπ δεν είναι καν για συζήτηση. Ισχυρίζονται ότι είμαστε σε έκτακτη εθνική ανάγκη εδώ και δέκα χρόνια. Και άρα εσείς που μας δειξατε εμπιστοσύνη με τα προηγούμενα δεδομένα θα περιμένετε με υπομονή. Και την δείξαμε. Όχι για να εξοντωθουμε όμως. Συνάδελφε γνωρίζεις τον ένα- δεν νομίζω άλλον- μεσηλικα που πριν δέκα χρόνια περίπου πέτυχε σε ένα ΑΣΕΠ. Άλλοι καιροί άλλες καταστάσεις. Καμία σύγκριση με το τώρα. Τα ίδια και τα ίδια συνέχεια.
…Ορθά, ο Υπουργός έκανε αυτή την κίνηση, αλλά μέσα σε όλη αυτή τη συζήτηση ο μόνος παράγων, ο σημαντικότερος κατά τη γνώμη μου, που δεν εξέφρασε γνώμη ουσιαστικά ήταν ο αποδέκτης της εκπαίδευσης, οι μαθητές και οι γονείς. Θα το πω ευθαρσώς, θεωρώ ότι τα σχολεία δεν είναι για να βρίσκουν δουλειά οι αναπληρωτές και οι δάσκαλοι, αλλά για να μαθαίνουν γράμματα τα παιδιά. Οι αποδέκτες, λοιπόν, της εκπαίδευσης δεν εκφράστηκαν γι’ αυτό και έχω την απορία, πώς θα εκφραστούν και θα πρέπει να τους καλέσουμε, τι κριτήρια θα βάλει ο γονιός για τον καθηγητή και τον δάσκαλο που θέλει να κάνει μάθημα στο παιδί του. Τα χρόνια υπηρεσίας, το βαθμό πτυχίου ή μήπως την παιδαγωγική επάρκεια ή μήπως και άλλα; Θα πρέπει να το δούμε. Θεωρώ, αυτό το θέμα πάρα πολύ σοβαρό. Νομίζω, ότι με νηφαλιότητα και σύνεση πρέπει να το συζητήσουμε και ας διατυπωθούν διαφορετικές απόψεις. Τα παραπάνω ανέφερε χθες στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων ο
Αν γίνει ασεπ θα πάμε στο πάγιο σύστημα που είναι ο 3848 και θα ισχύουν οι ασεπ 2006 και 2008. Αυτό το γνωρίζουν όλοι από το 2010.
Όπως τα λες είναι προσφυγάκι ! Τα ασφαλιστικά μέσα σε 10 ημέρες θα έχουν εκδικαστεί και οι πίνακες θα βγουν ακυροι ! Το ξέρει και ετοιμάζεται να ρίξει το μπαλάκι στον επόμενο όπως έκανε ο Μπαλτάς με τα κονδύλια αναπληρωτών για εφέτος ! Άθλιος γιατί παίζει με τις ζωές όλων μας ! Ακόμα και αν ακυρωθούν οι πίνακες κάποιοι θα έχουν στηρίξει τη ζωή τους σε αυτούς , πράγμα που δεν θα έκαναν αν ήξεραν από τώρα τι γίνεται ! Μόνο ζώα μπορώ να πω ότι μας κυβερνάνε !!
Μα το ΣτΕ δεν είπε ότι δεν μπορούν να συγκρίνονται διαφορετικοί ΑΣΕΠ; Αν γίνει νέος ΑΣΕΠ πώς θα μετρήσουν και οι δύο προηγούμενοι; Ο μοναδικός ΑΣΕΠ που θα μετράει θα πρέπει να είναι ο τελευταίος. Κάνω λάθος;
Δεν κάνεις λάθος. Απλώς το προσφυγάκι μιλάει με τα μέχρι τώρα δεδομένα του 3848, αφού δεν έχει γίνει τροποποίηση του συγκεκριμένου άρθρου.
Απιστευτη Δηλωση :
Lasid, η επισήμανση του ΣΤΕ για τη σύγκριση διαφορετικών διαγωνισμών δεν αφορούσε δηλαδή μόνο το 24μηνο, όπου η κατάταξη γινόταν ουσιαστικά μόνο με βάση τα μόρια προϋπηρεσίας και όχι με βάση τη βαθμολογία του ασέπ; Προσκρούει δηλαδή και η δυνατότητα κατοχύρωσης βαθμολογίας ενός από τους 2 προηγούμενους διαγωνισμούς στη γνωμοδότηση του ΣΤΕ; Δεν το έχω αποσαφηνίσει αυτό, γι' αυτό ρωτάω...