0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Παιδείας τονίζει «φτιάχνουμε ένα άλλο σχολείο» και συνεχίζει εξηγώντας ότι το διετές λύκειο θα προσλάβει μορφή «πανεπιστημιακού» τύπου, με εξειδικευμένο εκπαιδευτικό προσωπικό, πολλών ειδικοτήτων και όχι όπως είναι σήμερα με καθηγητές γενικής ειδικότητας. Για την επίτευξη αυτου του στόχου οι εκπαιδευτικοί θα μετεκπαιδευτούν ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στα νέα δεδομένα.
Eνω εμεις ειμαστε στην κοσμαρα μας κυριολεκτικα ο Φιλης μας ετοιμαζει νεες εκπληξεις με την καταργηση των Πανελληνιωνκοιταξτε τι λεει ανθρωπος του ΥπουργειουΔωστε εσεις την ερμηνεια τι σημαινει " με εξειδικευμένο εκπαιδευτικό προσωπικό, πολλών ειδικοτήτων " ...εγω αδυνατωΕπισης η καταργηση των Πανελληνιων θα οδηγησει δεκαδες χιλιαδες συναδελφους στην ανεργια η μαλλον στην πιτα του δημοσιου αυξανοντας φυσικα την υποβοσκουσα μιζερια...καποιοι λενε οτι θα τους απορροφησει το νεο συστημα...δεν ειμαι τοσο αισιοδοξος...ΥΓ.Προφανως η μετατροπη σε 4ετες Γυμνασιο και 2ετες Λυκειο θα εχει συνεπειες και στους μονιμους ...αλλα περισσοτερο στους μελλοντικους διορισμους...προς το χειροτερον...
Δεν υπάρχει φως στην εκπαιδευση. Και γω να πω οτι σε επικοινωνία μου με σύμβουλο του υπουργού μετά την συγκέντρωση ασεπιτών στο υπουργείο παιδείας διορισμοί μου είπε οτι δεν τους επιτρέπουν να κάνουν και οτι στο νέο σύστημα σύστημα που θα ορίσουν δεν μετρά καθόλου η επιτυχία στον ασεπ. Ούτε μόριο. Φυσικά του είπα πόση μεγάλη αδικία θα αποτελέσει ένα τέτοιο σύστημα αλλά επέμενε οτι είναι κυβερνητική δέσμευση που θα πρέπει να υλοποιηθεί και κυρίως οτι η προυπηρεσία είναι το πιο ουσιαστικό προσόν διορισμού.
Προφανως εννοει οτι στους μελλοντικους διορισμους θα προκυρησει θεσεις πχ θετικου προσανατολισμου η θεωρητικου προσανατολισμου και οχι ξεχωριστες ειδικοτητες πχ φυσικος μαθηματικος φιλολογος...δηλαδη ενας που εχει σπουδασει μαθηματικα θα μπορει να κανει φυσικη χημεια η/υ κοκ...με την μεταεκπαιδευση που θα υποστει...
Μιας και υλοποίησαν όλες τις άλλες δεσμεύσεις τους, θα υλοποιήσουν κι αυτή... Δε θα αναφερθώ σε όλα τα εκτός εκπαίδευσης, τα ξέρουμε και τα βιώνουμε όλοι μας. Θα αναφερθώ στο μαγικό δίδυμο Κουράκης-Μπαλτάς που δήλωναν πριν 1.5 χρόνο ότι θα πάρουν τους εναπομείναντες διοριστέους του γραπτού ΑΣΕΠ 2008.Λογικό. Αφού ακούνε αριστεία, αξιολόγηση, όλα αυτά τα... πεζά και βγάζουν σπυριά...
Φαντάσου να ήταν άνεργοι μολονότι είχαν δώσει και ασεπ και να τους έριχναν από τους πίνακες και άρα να ευθύνοναν για την ανεργία τους όσοι βαριόντουσαν να δώσουν ασεπ ή έδωσαν κι απέτυχαν.Λίγο να κρατάμε τα προσχήματα παρακαλώ. Κι επιτέλους από το 1998 γίνεται ο διαγωνισμός. Κάποιοι είχαν και την ευκαιρία και το χρόνο να προετοιμαστούν. Επιλογή τους ήταν. Θα τα βάζουμε τώρα με όσους διαγωνίστηκαν προετοιμαζόμενοι ενώ παράλληλα δούλευαν; Πόσο θράσος;
Να είσαι σχεδόν σίγουρος ότι θα μας σκουπίσουν τα Μόρια Γραπτού ΑΣΕΠ απο τους πίνακες. Αυτό φαίνεται και απο την ανησυχία που εκφράζεται στην εσωτερική αλληλογραφία των προσφυγέντων (Που μάλλον λαμβάνεις). Λόγοι:α) Δεν έχουν κανένα ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟ κόστος.β) Θα βυθίσουν πχ 50 άτομα επιτυχόντες κατα 200-400 θέσεις . Αυτό σημαίνει ότι κάποια άλλοι θα ανέβουν. Εύκολα σφάζεις 50 άτομα και κερδίζεις 500 ψήφους.γ)
https://xenesglosses.eu/2016/09/nei-palii-ipopsifii-gia-diorismo-sta-scholia/να το πάλι, οι παλιοί και οι νέοι...καταρχήν εγώ που δουλέυω 7 χρόνια, θεωρούμαι "νέα" εφόσον η ιδιωτική μου προϋπηρεσία μου δεν αναγνωρίζεται πουθενά; Επίσης, τι εννοεί "ποσοστό θέσεων" που ίσως δεν είναι σύμφωνο με το Σύνταγμα; Δηλαδή οι νέοι θα διορίζονται χωρίς καμία προϋπηρεσία, αλλά πώς;