*

Αποστολέας Θέμα: Υπεραρριθμίες ΠΕ04 και "εμφύλιος"  (Αναγνώστηκε 38269 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος run

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: Υπεραρριθμίες ΠΕ04 και "εμφύλιος"
« Απάντηση #98 στις: Ιουλίου 23, 2016, 07:40:10 pm »
silkut  ευχαριστώ και πάλι.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 22:29:23 »

Αποσυνδεδεμένος gvasilis

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #99 στις: Ιουλίου 23, 2016, 08:22:40 pm »
Δεν μπορεί να υπάρξει φέτος

Αποσυνδεδεμένος silkcut

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Η γνώση είναι δύναμη και η σιωπή συνενοχή...
    • Προφίλ
« Απάντηση #100 στις: Ιουλίου 24, 2016, 12:44:02 am »
Προς silkcut
silkcut θα κάνω το συνήγορο του διαβόλου
με αυτή την απάντηση που έδωσες δεν δικαιολογείς
α) Τι σημαίνει ότι οι λειτουργικές υπεραριθμίες είναι ομαδοποιημένες; Εσύ έβγαλες υπεραριθμία με βάση την α ανάθεση;
β) Το Π.Δ/100 αναφέρει "συπλήρωση ωραρίου και σε παρένθεση (λειτουργικές υπαραριθμίες). Σημαίνει ότι η ομαδοποιήση δεν ισχύει μόνο για όσου του λείπουν 12 ώρες αρά και για συμπλήρωση ωραρίου. Δηλαδή αμα του ελειπαν 13 ώρες θα έφευγε ο φυσικός
3) Δεν μπορεί να υπάρχει άλλος οργανικά υπεράριθμος και άλλος λειτουργικά (αυτοδίκαια)  χωρίς αλλαγή των ερών μαθημάτων.
Οχι ο 4186 δεν ρυθμίζει μόνο την οργανική υπεραρθμία αλλά και την λειτουργική. Εχεί προστεθεί και αναφέρει σαςφώς ότι ισχύει για το Π.96 και 97. Αυτό είναι σαφός ότι .
.Στο άρθρο 14 του π.δ. 50/1996 (Α΄ 45), όπως τροποποιήθηκε με την
παράγραφο 2 του άρθρου 12 του π.δ. 100/1997 (Α΄ 94), προστίθεται
παράγραφος 13 ως εξής:
«13. Για τη διαπίστωση υπεραριθμίας εκπαιδευτικών και τη ρύθμισή
της   σύμφωνα   με   τις   σχετικές   διατάξεις   των   προηγούμενων
παραγράφων   του   παρόντος   οι   εκπαιδευτικοί   του   κλάδου   ΠΕ4
(Φυσικών,     Χημικών,     Φυσιογνωστών,     
Σήμερα μόνο οι ηλίθιοι κάνουν δικτατορίες με τανκς, από τη στιγμή που υπάρχει η τηλεόραση...
ΟΥΜΠΕΡΤΟ ΕΚΟ

Αποσυνδεδεμένος platonas

• Έμπειρο μέλος
  • δεν είμαστε όλοι το ίδιο στην εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #101 στις: Ιουλίου 24, 2016, 09:21:16 am »
οχι silkcut
"τα πράγματα είναι πολύ απλά. Ανεξάρτητα από δικηγόρους (δεν πήγα για ερμηνεία νόμου)
Οι λειτουργικές υπεραριθμίες κρίνονται όπως και οι οργανικές. Δεν υπάρχει απλούστερο από αυτό. Είναι σαφής αναφορά στο νόμο. Αλλιώς δεν θα υπηρχε μπέρδεμα. Κρίνονται ακριβώς με το ίδιο τρόπο ΟΜΑΔΟΠΟΙΗΜΕΝΑ. Ο τελευταίος τοποθετηθής φεύγει ανεξάρτητα από ειδικότητα. Τι είναι αυτό που σε μπερδέυει; ξαναλέω ότι με εμας τους ΠΕ04 είναι διαφορετικά τα πράγματα (δυστυχώς για μένα). Για τις υπεραρριθμίες κρινόμαστε σαν (φυσική, χημεία, βιολογία, γεωγραφία) να είναι το ίδιο μάθημα δηλαδή σαν α ανάθεση.  Μόνο για τις υπεραριθμίες. Δηλαδή μόνο για το ποιος θα φύγει από το σχολείο. Είναι σαφής η λέξη ομαδοποιημένα. Αλλώστε και τα ΠΥΣΔΕ όταν βγάζουν υπεραριθμίες δεν λένε π.χ  +10 χημεία +8 γεωγραφία. Αλλά +18 (συνολικά) δηλαδή 1 υπεράριθμός. Ποιος είναι αυτός; Ο τελευταίος τοποθετηθής. Αλλιώς  (+10 και +8) δεν θα έβγαινε κανένας υπαράριθμός. Δεν υπάρχει πουθενά κανένα νόμος που να λέει ο καθηγητής δεν χάνει την Α αναθεση παρά μόνο το ΦΕΚ των αναθεσεων του το εννοεί (δεν το λέει με σαφήνεια). Το Π.Δ/97 είναι ανώτερο από το ΦΕΚ. Γι αυτό ο τελευταίος τοποθετηθής χάνει την α ανάθεση . ΟΜΑΔΟΠΟΙΗΜΕΝΑ. Δεν χρειάζεται να είσαι νομικός για να το καταλάβεις. Δεν υπάρχει καμμία διαφορά μεταξύ οργανικών και λειτουργικών υπεραριθμιών."
Όλα τα παραπάνω είναι αυτά που μου είπε ο συνάδελφος όταν συζητήσαμε το θέμα 30 Ιουνίου και του είπα για α ανάθεση και δεν χάνεται κλπ.
Οταν έθεσα θέμα στο Forum ήθελα να βρω απαντήσεις σε αυτά που μου είπε που να με βοηθήσουν να στηρίξω για εφέτος την θέση μου και να μείνω στο σχολείο με την ισχύουσα νομοθεσία. Όμως τελικά δεν βρήκα κανένα νομικό επιχείρημα να φέρω στο συνάδελφο, ο οποίος που μου δείχνει του νόμους (φυσικά δεν φταίτε εσείς για αυτό). Τι να του πω; Αυτά που μου λες εσύ; Θα μου δείξει το νόμο και θα με ρωτήσει. Λέει ή δε λεει ομαδοποιημενα;
Εγώ φέυγω για διακοπές. Τελικά το πιστεύω και εγώ. Με την ύπαρξη του συγκεκριμένου νόμου προηγείται ο συνάδελφος. Εγώ προσωπικά (οχι μόνο από τη γνωμοδότηση του δικηγόρου) δεν κατάφερα να βρω πειστικό (για εμένα πρώτα) νομικό επιχείρημα να αντικρούσω αυτό που λέει.
Καλές διακοπές.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 22:29:23 »

Αποσυνδεδεμένος silkcut

• Ιστορικό μέλος
  • Η γνώση είναι δύναμη και η σιωπή συνενοχή...
    • Προφίλ
« Απάντηση #102 στις: Ιουλίου 24, 2016, 12:20:11 pm »
Οκ τώρα ξέχασα κι αυτά που με τόσο κόπο έμαθα..
Οι κατά κλάδο υπεράριθμοι πε04 κρίνονται ενιαία δλδ ομαδοποιημένα χάνουν την α ανάθεση στο σχολείο τους (ως εκ τούτου) αλλά την διατηρούν εντός πύσδε αφού τοποθετούνται ανά ειδικότητα..αυτά προβλέπονται απ τη νομοθεσία..
Μάλιστα μιλάμε για τεράστια επιτυχία..
Αυτά κ δεν επανέρχομαι..
Καλή τύχη.
Σήμερα μόνο οι ηλίθιοι κάνουν δικτατορίες με τανκς, από τη στιγμή που υπάρχει η τηλεόραση...
ΟΥΜΠΕΡΤΟ ΕΚΟ

Αποσυνδεδεμένος platonas

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #103 στις: Ιουλίου 24, 2016, 01:56:51 pm »
προφανώς silkcut όπως εγώ έτσι και εσύ. Δεν ξέχασες τίποτα απο ότι με τόσο κόπο έμαθες. Απλά επειδή δεν είχαμε ασχοληθεί αναλυτικά με τους ΠΕ04 (εγώ μέχρι να βρω το πρόβλημα μπροστά μου δεν με ένοιαζε), δεν τα ξέραμε καλά. Νομίζαμε ότι ξέραμε.  Ακριβώς αυτό που λες προβλέπει η νομοθεσία. Γι αυτό άλλωστε υπάρχουν τόσα προβλήματα κάθε Ιούνιο και Σεπτέμβριο στον κλαδο. Οι ΠΕ04 είναι ειδική περίπτωση που αν δεν ασχοληθεί καποιος θα νομίσει ότι είμαστε ίδιοι με τους άλλους.
Ομαδοποιημένα οι υπεραριθμίες (οργανικες και λειτουργικές), ανά ειδικότητα οι τοποθετήσεις, μεταθέσεις, βελτιώσεις, διορισμοί κλπ.. Άλλωστε είναι και το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όλοι οι διευθυντές Δ.Ε και όλα τα μέλη των ΠΥΣΔΕ.
Πάντως επειδή το έχω ψάξει εξαντλητικά έχουν και οι δύο πλευρές πολύ τρανταχτά επιχειρήματα για τι είναι σωστό και τι όχι.
Καλή τύχη επίσης

Αποσυνδεδεμένος gvasilis

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #104 στις: Ιουλίου 24, 2016, 05:27:28 pm »
Ε όχι και τρανταχτό επιχείρημα "επειδή έτσι με βολεύει, δε με νοιάζουν οι σπουδές και οι Α αναθέσεις".
Εχουν προχωρήσει και παραπέρα. Θεωρούν το πρόβλημα ειναι η γκρίνια, και τα μαθήματα, οπότε προτείνουν να γίνονται ομαδοποιημένα και οι τοποθετήσεις. Πάλι ο τελευταίος τοποθετηθείς θα φύγει αλλά τώρα θα λυθεί το πρόβλημα επειδή δεν θα μπορεί να διαμαρτυρηθεί. Το πρόβλημα ήταν η διαμαρτυρία για αυτούς. Μια χαρά βολέυτηκαν τους ενοχλούμε τώρα με τα επιστημονικά και τα παιδαγωγικά....... Αηδίες μωρέ.
Και άλλο που θα κόψει τις διαμαρτυρίες ειναι η ενοποίηση μαθημάτων. Πάλι ξεμπερδεύουμε με την άλλη πλευρά.
Δεν υπάρχει κανένα τρανταχτό επιχείρημα για την ομαδοποίηση και την ενοποίηση. Είναι καθαρό προσωπικό και συντεχνιακό βόλεμα.

Αποσυνδεδεμένος tempo

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #105 στις: Ιουλίου 24, 2016, 10:10:12 pm »
 εγώ νομίζω ότι το ΣΩΣΤΟΤΕΡΟ είναι να διδάσκει ο κάθε εκπαιδευτικός το αντικείμενο που σπούδασε.

Αποσυνδεδεμένος karxarias29

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #106 στις: Ιουλίου 25, 2016, 02:01:58 am »
Των ΠΕ 04 το κάγκελο! ::) Κρίμα! :(
Πάντως, δεν είναι τυχαίο που όταν προσπαθούμε να εξηγήσουμε κάτι από τη νομοθεσία που διέπει τους καθηγητές σε οποιονδήποτε άλλο άνθρωπο μάς κοιτάζει λες και του μιλάμε σουαχίλι.

Αποσυνδεδεμένος platonas

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #107 στις: Ιουλίου 25, 2016, 08:43:22 am »
συνάδελφοι ξέρω τι λέω.
Εγώ δεν ξέρω τι να απαντήσω όταν ένας συνάδελφος μου λέει τα παρακάτω επιχειρήματα
α) "Εγώ έδωσα τέσσερα μαθάματα στο ΑΣΕΠ. Πήρα μεγαλύτερο βαθμό στο γνωστικό (σε άλλες ειδικότητες από την δική μου) από ότι πήραν στο δικό τους γνωστικο άλλοι συνάδελφοι (στη δική τους ειδικότητα). Επίσημα είμαι πιστοποιημένος ότι μπορώ να διδάσκω αυτά τα μαθήματα και σε γυμνάσια και σε λύκεια. Είμαι νομικά κατοχυρωμένος. Έχω την επίσημη πιστοποίηση (οι εξετάσεις που έδωσα) του Ελληνικού Κράτους. Τα μαθήματα αυτά τα κάνω χρόνια και έχω τεράστιο όγκο σημειώσεων , παρουσιασεων κλπ σε όλα τα μαθήματα. Δεν δέχομαι να μου λες ότι βολεύομαι. Είναι απαράδεκτο. Μην σε ξανακούσω λοιπόν να λες ότι δεν μπορώ να διδάξω και τα κάνω από συντεχνική αντίληψη. Μάλλον έσυ θέλεις να βολευτείς και στη συνέχεια να πάρεις και τα δικά μου μαθήματα.
β) Συνάδελφε εγώ είμαι από το 2000 στο σχολείο. Εχώ προσφέρει κάνοντας τα μαθήματα π.χ γεωγραφία όταν κανένας δεν την ήθελε. Οταν οι καθηγητές "δέρνονταν" για το ποιος θα την αποφύγει. Δεν είναι δυνατόν να με βγάζεις ύστερα από 16 χρόνια υπεράριθμο γιατί θέλεις να βολευτείς εσύ που διορίστηκες τώρα. Συνάδελφε γεωλόγε εσύ πήρες μετάθεση σε δύο χρόνια για να μην πω σε ένα επειδή δεν είστε πολλοί και παίρνετε έυκολα μετάθεση. Εγώ έκανα 5 χρόνια για να έρθω σπίτι μου.
γ) Συνάδελφε αν σε ένα σχολείο πρέπει να συμπληρώνουν όλοι οι ΠΕ04 το σχολείο δεν λειτουργεί. Είναι ένα μπάχαλο."
δ) Ναι υπάρχουν τρανταχτά επιχειρήματα για την ομαδοποίηση. Οι ίδιοι οι βιολόγοι βγάλατε ανακοινωση που δείχνει ότι σε πολλές χώρες είναι ενοποιημένα. Με αυτό που βγάλατε μάλλον το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που θέλατε επιφέρατε. Δώσατε ένα πάτημα σε όσους θέλουν την ενοποιήση. Διάβασα πολυ καλα τι αναφέρατε και σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξα. Δεν το είδα από μόνος μου αλλα"γιατί με πήρε τηλέφωνο ο συνάδελφος και μου είπε "για διάβασε τι γίνεται σε άλλες χώρες με τις φυσικές επιστήμες. Εγώ είμαι πιστοποιημένος. Τώρα αν θέλεις βάλες εξετασεις να δεις τι θα γράψω'
Εγώ δεν ξέρω τι να απαντήσω για να είμαι πειστικός. Οχι για να κοροϊδέυω τον εαυτό μου θέλοντας να πάρω απλά τη θέση. Δεν μπορώ να δεχτώ ότι όλοι οι συνάδελφοι που επι χρόνια κάνουν τα μαθήματα τα κάνουν με λάθος τρόπο και ότι (εδικά στο γυμνάσιο) μόνο οι πτυχιούχοι του κάθε τμήματος κάνουν σωστά τη δουλεία τους.
Αυτά για εμένα είναι τρανταχτά επιχειρήματα.
Ο καθένας μπορεί να τα θεωρήσει απλα δικαολογίες. Εγώ όχι.

Αποσυνδεδεμένος platonas

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #108 στις: Ιουλίου 25, 2016, 09:01:12 am »
Επίσης για όσους δεν είναι ΠΕ04 και παίρνουν θέση στο θέμα με την μία ή την άλλη πλευρά.
Καλό θα ήταν να μελετάμε λίγο το θέμα πριν πούμε κάτι. Φυσικά το fοrum είναι ελευθερο και ο καθένς λέει ότι θέλει. Αλλά αν λέμε ότι μας έρθει στο κεφάλι μάλλον κακό κάνουμε στο εκπαιδευτικό σύστημα γενικότερα. Τα πράγμα δεν είναι όπως φαίνονται από πρώτη ματιά. Πρέπει να μελετήσουμε τι συμβαίνει (όλες τι πτυχές) και μετά να λέμε άποψη για το "κάγκελο των ΠΕ04).

Αποσυνδεδεμένος platonas

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #109 στις: Ιουλίου 25, 2016, 09:21:52 am »
Επίσης θυμάμαι  αυτό που είχε πει σε ένα σχολείο (2007) ένας συνάδελφος δυσικός σε ένα αναπληρωτή βιολόγο που διαμαρτύτοταν για ένα θέμα.
"Συνάδελφε δώσαμε και οι δύο το 2002. Εγώ πήρα μεγάλους βαθμούς και πέρασα (95 στη βιολογία). Εσύ ήρθες τελευταίος. Ποιος από τους δύο μας ξερει καλύτερη βιολογία; Γιατί αφού έχεις πτυχίο βιολόγου δεν έγραψες πάνω από εμένα στη βιολογία. Απάντησε."
Οταν το άκουσα αυτό θύμωσα πάρα πολύ. Επιτέθηκα φραστικά στο συνάδελφο λέγοντας ότι είναι απάραδεκτα αυτά που λέει και ότι πρέπει να ντρέπεται. Μου απάντησε
"Εγώ από ντροπές δεν καταλαβαίνω. Σε προκαλώ εσένα και όλο το σύλλογο να μου απαντήσετε με λογικό επιχείρημα. Τώρα αμέσως. Μπορείτε;"
Κανένας δεν απάντησε. Μόνο τον χαρακτηρίσαμε ως γραφικό.

Αποσυνδεδεμένος gvasilis

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #110 στις: Ιουλίου 25, 2016, 11:48:02 am »
συνάδελφοι ξέρω τι λέω.
Εγώ δεν ξέρω τι να απαντήσω όταν ένας συνάδελφος μου λέει τα παρακάτω επιχειρήματα
α) "Εγώ έδωσα τέσσερα μαθάματα στο ΑΣΕΠ. Πήρα μεγαλύτερο βαθμό στο γνωστικό (σε άλλες ειδικότητες από την δική μου) από ότι πήραν στο δικό τους γνωστικο άλλοι συνάδελφοι (στη δική τους ειδικότητα). Επίσημα είμαι πιστοποιημένος ότι μπορώ να διδάσκω αυτά τα μαθήματα και σε γυμνάσια και σε λύκεια. Είμαι νομικά κατοχυρωμένος. Έχω την επίσημη πιστοποίηση (οι εξετάσεις που έδωσα) του Ελληνικού Κράτους. Τα μαθήματα αυτά τα κάνω χρόνια και έχω τεράστιο όγκο σημειώσεων , παρουσιασεων κλπ σε όλα τα μαθήματα. Δεν δέχομαι να μου λες ότι βολεύομαι. Είναι απαράδεκτο. Μην σε ξανακούσω λοιπόν να λες ότι δεν μπορώ να διδάξω και τα κάνω από συντεχνική αντίληψη. Μάλλον έσυ θέλεις να βολευτείς και στη συνέχεια να πάρεις και τα δικά μου μαθήματα.
β) Συνάδελφε εγώ είμαι από το 2000 στο σχολείο. Εχώ προσφέρει κάνοντας τα μαθήματα π.χ γεωγραφία όταν κανένας δεν την ήθελε. Οταν οι καθηγητές "δέρνονταν" για το ποιος θα την αποφύγει. Δεν είναι δυνατόν να με βγάζεις ύστερα από 16 χρόνια υπεράριθμο γιατί θέλεις να βολευτείς εσύ που διορίστηκες τώρα. Συνάδελφε γεωλόγε εσύ πήρες μετάθεση σε δύο χρόνια για να μην πω σε ένα επειδή δεν είστε πολλοί και παίρνετε έυκολα μετάθεση. Εγώ έκανα 5 χρόνια για να έρθω σπίτι μου.
γ) Συνάδελφε αν σε ένα σχολείο πρέπει να συμπληρώνουν όλοι οι ΠΕ04 το σχολείο δεν λειτουργεί. Είναι ένα μπάχαλο."
δ) Ναι υπάρχουν τρανταχτά επιχειρήματα για την ομαδοποίηση. Οι ίδιοι οι βιολόγοι βγάλατε ανακοινωση που δείχνει ότι σε πολλές χώρες είναι ενοποιημένα. Με αυτό που βγάλατε μάλλον το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που θέλατε επιφέρατε. Δώσατε ένα πάτημα σε όσους θέλουν την ενοποιήση. Διάβασα πολυ καλα τι αναφέρατε και σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξα. Δεν το είδα από μόνος μου αλλα"γιατί με πήρε τηλέφωνο ο συνάδελφος και μου είπε "για διάβασε τι γίνεται σε άλλες χώρες με τις φυσικές επιστήμες. Εγώ είμαι πιστοποιημένος. Τώρα αν θέλεις βάλες εξετασεις να δεις τι θα γράψω'
Εγώ δεν ξέρω τι να απαντήσω για να είμαι πειστικός. Οχι για να κοροϊδέυω τον εαυτό μου θέλοντας να πάρω απλά τη θέση. Δεν μπορώ να δεχτώ ότι όλοι οι συνάδελφοι που επι χρόνια κάνουν τα μαθήματα τα κάνουν με λάθος τρόπο και ότι (εδικά στο γυμνάσιο) μόνο οι πτυχιούχοι του κάθε τμήματος κάνουν σωστά τη δουλεία τους.
Αυτά για εμένα είναι τρανταχτά επιχειρήματα.
Ο καθένας μπορεί να τα θεωρήσει απλα δικαολογίες. Εγώ όχι.
Είναι όντως δικαιολογίες. Υπάρχουν απαντήσεις. Απλώς κάποιες ειναι "πολιτικά ανορθόδοξες" και δύσκολα ξεστομίζονται.
α) Στον ΑΣΕΠ έδωσαν 2 μαθήματα μέχρι το 2005 και 4 το 06 και το 08. Όταν λέμε 4 μαθήματα εννοούμε 1 το δικό τους, και 8-10 ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής για καθένα από τα άλλα 3 μαθήματα. Με 8 ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής δεν πιστοποίησε για να διδάξεις σε Α ανάθεση ένα μάθημα. Χαριστικά, για αυτό φτιάχτηκε αυτό το Σύστημα ΑΣΕΠ , σου δίνεται το δικαίωμα να το κάνεις σε
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 25, 2016, 12:15:33 pm από gvasilis »

Αποσυνδεδεμένος platonas

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #111 στις: Ιουλίου 25, 2016, 12:12:51 pm »
Ακου συνάδελφε.
Εγω στο λέω αν θέλεις να διεκδικήσετε κάτι  μήν βγάζετε άχρηστους τους ΠΕ04 που διδάσκουν επι χρόνια αυτά τα μαθηματα χρησιμοποιώντας αστεία επιχειρήματα (8 ερωτήσεις κλπ) .Αλλάξτε τρόπο διεκδίκησης. Στο λέω επειδή γυρνάω στα σχολεία και ακούω. Σας κοροίδέυουν όλοι ακόμα και οι αναπληρωτές. Στο υπουργείο σας έχουν γραφικούς. Δεν θα κερδίσετε τίποτα έτσι κατάλαβε το.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182546
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 684
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)