*

Αποστολέας Θέμα: Να κριθω η οχι υπεραριθμος???  (Αναγνώστηκε 15915 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Lasid

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
Απ: Να κριθω η οχι υπεραριθμος???
« Απάντηση #28 στις: Ιουλίου 21, 2025, 02:41:16 pm »
Ο υπεράριθμος έχει το πλεονέκτημα να προηγείται στην τοποθέτηση έναντι όλων των άλλων. Όσοι ζητούν απόσπαση τοποθετούνται τελευταίοι.
Συμφέρει να χρησιμοποιήσεις την υπεραριθμία, αλλά συνήθως τοποθετείσαι μέσα στην ίδια ομάδα σχολείων ή σε όμορη ομάδα σχολείων.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:36:29 »

Αποσυνδεδεμένος Doriangr

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: Ιουλίου 21, 2025, 02:57:05 pm »
με βάση αυτό λέει ότι διαλέγεις:
Στην περίπτωση που κριθώ λειτουργικά υπεράριθμος, είτε εθελοντικά, είτε υποχρεωτικά, τότε ή τοποθετούμαι κατά προτεραιότητα στα κενά της όμορης ομάδας σχολείων, είτε επιλέγω να τοποθετηθώ με βάση τα μόρια μου συγκρινόμενος μαζί με όσους είναι στη διάθεση, διεκδικώντας όλα τα λειτουργικά κενά της διεύθυνσης. Όχι με όσους ζητάνε απόσπαση, οι αποσπάσεις είναι μια διαδικασία που έπεται. Δηλαδή ανάμεσα στα δύο διαλέγω ή κατά προτεραιότητα σε όμορο κενό η με τα μόρια μου συγκρινόμενος με όσους είναι στη διάθεση και επειδή μπορεί να μην υπάρχουν στη διάθεση, σημαίνει ότι έχω τη δυνατότητα να τοποθετηθώ με τα μόρια μου ουσιαστικά επί όλων των λειτουργικών κενών, για αυτό πολλοί από μακρινές περιοχές, προτιμάνε να βγουν λειτουργικά υπεράριθμοι και να μην τοποθετηθούν με τη διαδικασία των όμορων κενών, όπου έχουν απόλυτη προτεραιότητα.
[/i]
https://e-wall.net/42949/borei-na-vgeis-yperarithmos-ola-osa-prepei-na-gnorizeis/
δηλαδή επιλέγεις εσυ αν πας κατα προτεραιότητα σε όμορα ή συναγωνιζεσαι με όσους είναι σε διάθεση για όλες τις περιοχές του ΠΥΣΔΕ/ΠΥΣΠΕ; ή καθε διευθυνση κάνει ότι να ναι τι συνηθίζεται; Γενικά για κάποιον που θελει οπωσδήποτε να μετακινηθεί σε μη ομορη περιοχή τι συμφέρει με το λιγότερο ρίσκο; Ευχαριστώ.

Αποσυνδεδεμένος Lasid

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #30 στις: Ιουλίου 21, 2025, 03:08:14 pm »
Στην περίπτωση που κριθώ λειτουργικά υπεράριθμος, είτε εθελοντικά, είτε υποχρεωτικά, τότε ή τοποθετούμαι κατά προτεραιότητα στα κενά της όμορης ομάδας σχολείων, είτε επιλέγω να τοποθετηθώ με βάση τα μόρια μου συγκρινόμενος μαζί με όσους είναι στη διάθεση, διεκδικώντας όλα τα λειτουργικά κενά της διεύθυνσης. Όχι με όσους ζητάνε απόσπαση, οι αποσπάσεις είναι μια διαδικασία που έπεται. Δηλαδή ανάμεσα στα δύο διαλέγω ή κατά προτεραιότητα σε όμορο κενό η με τα μόρια μου συγκρινόμενος με όσους είναι στη διάθεση και επειδή μπορεί να μην υπάρχουν στη διάθεση, σημαίνει ότι έχω τη δυνατότητα να τοποθετηθώ με τα μόρια μου ουσιαστικά επί όλων των λειτουργικών κενών, για αυτό πολλοί από μακρινές περιοχές, προτιμάνε να βγουν λειτουργικά υπεράριθμοι και να μην τοποθετηθούν με τη διαδικασία των όμορων κενών, όπου έχουν απόλυτη προτεραιότητα.
[/i]
https://e-wall.net/42949/borei-na-vgeis-yperarithmos-ola-osa-prepei-na-gnorizeis/
δηλαδή επιλέγεις εσυ αν πας κατα προτεραιότητα σε όμορα ή συναγωνιζεσαι με όσους είναι σε διάθεση για όλες τις περιοχές του ΠΥΣΔΕ/ΠΥΣΠΕ; ή καθε διευθυνση κάνει ότι να ναι τι συνηθίζεται; Γενικά για κάποιον που θελει οπωσδήποτε να μετακινηθεί σε μη ομορη περιοχή τι συμφέρει με το λιγότερο ρίσκο; Ευχαριστώ.

Συμφέρει να δηλώσεις ως υπεράριθμος τα σχολεία που επιθυμείς. Πρέπει να δηλώσεις τουλάχιστον ένα σχολείο, για να έχεις δικαίωμα να κάνεις αίτηση μαζί με όσους είναι στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ και να διεκδικήσεις κενά όλης της περιοχής. Αυτό ισχύει αν δεν έχεις κάνει αίτηση για βελτίωση τον Οκτώβριο. Αν είχες κάνει αίτηση για βελτίωση μπορείς να μην δηλώσεις κανένα σχολείο ως υπεράριθμος, εφόσον δεν σου αρέσει κανένα από τα όμορα σχολεία.

Αν έχεις αρκετά μόρια μετάθεσης θα μπορέσεις να διεκδικήσεις ένα καλό σχολείο της περιοχής με τη διαδικασία της βελτίωσης.

Αποσυνδεδεμένος gio.tsil

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #31 στις: Ιουλίου 21, 2025, 07:40:48 pm »
[/i]

Αν καταλαβα καλα ανηκεις στην πρωτοβαθμια και αναφερεσαι στις λειτουργικες τοποθετησεις που, προφανως, στο δικο σου ΠΥΣΠΕ εχουν ηδη ξεκινησει και συγκεκριμενα , απ οτι καταλαβαινω, ψαχνεις να βρεις το σχολειο που θα υπηρετησεις τη νεα χρονια χωρις να σε ενδιαφερει να μεινεις στο σχολειο οργανικης. Σωστα?
 Επισης , στο σχολειο οργανικης υπαρχουν λειτουργικες υπεραριθμιες αν καταλαβαινω σωστα.

Αν υποθεσουμε οτι η εικονα σου ειναι αυτη που εγραψα τοτε ισχυουν, τουλαχιστον στη δευτεροβαθμια (και θεωρω πως σε γενικες γραμμες ισχυουν τα ιδια και στην πρωτοβαθμια χωρις ομως να χω ειδικη γνωση),  τα εξης:
Καταρχας θα σου πω οτι το ewall σωστα τα λεει κατα τη γνωμη μου, αναφερομενο στο αρθρο 14 του ΠΔ 50/96, απλα το αρθρο αυτο αναφερεται στις οργανικες υπεραριθμιες και το οποιο, στο δικο μου πυσδε με τον ιδιο τροπο το εφαρμοζουν (διασταλτικα), και για τις λειτουργικες υπεραριθμιες. Πιστευω οτι και τα πυσπε με τον ιδιο τροπο, απ οσα γνωριζω,  το χρησιμοποιουν.
Για τις λειτουργικες υπεραριθμιες στα πυσδε χρησιμοποιουν την
https://blogs.sch.gr/dideeyvo/files/2016/07/84582-d2-20-6-13_yper_topoth.pdf και η οποια ειναι μια εγκυκλιος που απευθυνονταν αποκλειστικα προς τις ΔΔΕ, αλλα νομιζω (χωρις να ειμαι βεβαιος) οτι την ιδια χρησιμοποιουν και στις πρωτοβαθμιες (δεν εχω δει καποια ειδικοτερη-διαφορετικη εγκυκλιο για την πρωτοβαθμια).
Πιο συγκεκριμενα στη σελ 2 υπαρχουν  οι αναφορες που ταιριαζουν στο δικο σου ζητημα και με βαση αυτες, στην περιπτωσή σου, θα γινουν τα εξης:
Eφοσον υπαρχει λειτουργικη υπεραριθμια στο σχολειο σου οντως μπορεις να αιτηθεις να κριθεις λειτουργικα υπεραριθμος και να κριθεις εσυ,
 εαν βεβαια δεν εχει κανει καποιος αλλος - απο τους οργανικα ανηκοντες του σχολειου σου-  αιτηση ή αν εχεις τα περισσοτερα μορια μεταθεσης μεταξυ των υπολοιπων οργανικα ανηκοντων του σχολειου σου, στην περιπτωση που εχουν κανει και καποιοι αλλοι αιτηση εκτος απο σενα.
Αν υποθεσουμε οτι υπαρχει, στο πυσπε σου, η ομαδα 1(της οργανικης σου), ομαδα 2 (ομορη) και ομαδα 3 (ΜΗ ομορη) και συ ενδιαφερεσαι να πας, ως 1η επιλογη, σε σχολειο της ομαδας 3, ως 2η σε σχολ ομαδας 2 και ως 3η σε σχολ ομαδας 1, τοτε αν κανεις αιτηση για Λ.Υ θα συμβουν τα παρακατω:
Το πυσπε θα ψαξει να σου βρει κενο σε σχολειο στην ομαδα 1 δηλ την 3η σου επιλογη. Αν δε βρει στην 3η σου επιλογη τοτε με το στανιό θα σε βαλει σε κενο σχολειου της ομαδας 1 ανεξαρτητως αν δεν το χεις δηλωσει. Αν δε βρει κανενα κενο σε σχολειο ομαδας 1, τοτε θα κανει την ιδια διαδικασια για σχολ ομαδας 2 κι αν δε βρει κανενα κενο και κει τοτε θα σε βαλει στο σχολειο της 1ης σου επιλογης, εαν βεβαια δεν το χουν ηδη καλυψει οι Λ.Υ της ομαδας 3 ή αν εχεις τα περισσοτερα μορια απο τους Λ.Υ των ομαδων 1 και 2 που τυχον ζητησαν τα ιδιο σχολειο. Αν εσυ θελεις σωνει κ καλα να πας σε σχολεια της ομαδας 3 και δε σε ενδιαφερει κανενα των ομαδων 1 και 2, τοτε πρακτικα:
α. αν κανεις αιτηση ως Λ.Υ για σχολεια μονο της ομαδας 3,
 το μειονεκτημα ειναι οτι  κινδυνευεις να βρεθεις, με το ζορι, σε σχολεια -κατα προτεραιοτητα- της ομαδας 1 και εν συνεχεια της ομαδας 2
 και το  πλεονεκτημα ειναι, με την προυποθεση πως γνωριζεις την ανυπαρξια κενων σε σχολεια της ομαδας 1 και 2, οτι θα προηγηθεις εναντι των αιτουντων αποσπασης, συγκρινομενος μονο με τους υπολοιπους ΛΥ των ομαδων 1 και 2 για να δικεδικησεις (με τα μορια μετάθεσής σου) τυχον κενα σχολειων ομαδας 3.
β. αν κανεις αιτηση αποσπασης,
το πλεονεκτημα ειναι οτι δεν κινδυνευεις να βρεθεις με το ζορι και χωρις τη θεληση-αιτησή σου σε σχολεια ομαδων 1 και 2, παρα μονο να διεκδικησεις σχολεια ομαδας 3, αλλα στην περιπτωση αυτη θα συγκριθεις με τους υπολοιπους αιτουντες απόσπαση με τα μορια ΑΠΟΣΠΑΣΗΣ και οχι μεταθεσης,
και το μειονεκτημα οτι θα διεκδικησεις μόνο τα κενά των σχολειων ομαδας 3 που περίσσεψαν μετά από τις τοποθετησεις ΟΛΩΝ των Λ.Υ του οικειου πυσπε

Υγ το δημοσιευμα του ewall εχει καποιες ανακριβειες ή ελλειψεις στα πιο κατω σημεια:
αναφερει
"Οργανικά υπεράριθμος κρίνεται κάποιος που η οργανική του θέση παύει να υπάρχει για διάφορους λόγους (πχ, συγχωνεύεις, υποβαθμίσεις, καταργήσεις σχολείων)"
Στην δευτεροβαθμια Ο.Υ κρινεσαι οχι μονο απο  κατάργηση ή συγχώνευση σχολειων ή από μετατροπή
λυκείων σε λυκειακές τάξεις ή από μείωση των τμημάτων των μαθητών αλλά και οταν εχεις διαθεσιμες για διδασκαλία μονο μεχρι 11 ωρες Α αναθεσης.

+
"..Στην περίπτωση που κριθώ λειτουργικά υπεράριθμος, είτε εθελοντικά, είτε υποχρεωτικά, τότε ή τοποθετούμαι κατά προτεραιότητα στα κενά της όμορης ομάδας σχολείων.."

Λαθος. Πρωτα θα ψαξει το πυσδε να σου βρει κενο στην ομαδα σχολειων της οργανικης σου θεσης κι αν δε βρει κανενα κενο τοτε θα ψαξει να σε βαλει σε κενο της ομορης ομαδας και το κενο αυτο θα ειναι απο αυτα που περισσεψαν απο τις τοποθετησεις των Λ.Υ αυτης της ομορης ομαδας.
+
"..είτε επιλέγω να τοποθετηθώ με βάση τα μόρια μου συγκρινόμενος μαζί με όσους είναι στη διάθεση, διεκδικώντας όλα τα λειτουργικά κενά της διεύθυνσης."

Αυτο δεν ισχυει στις Λειτ Υπεραρ (βλ ΠΔ 50 και την εγκυκλιο που προανεφερα  84582)
δηλ δεν επιλεγεις να συγκριθεις με οσους ειναι στην διαθεση (και αναρωτιεμαι πως θα μπορουσε και με βαση ποια αιτηση να γινει αυτο..), απλα , οπως ειπα και παραπανω, δηλωνεις μονο σχολεια της μη ομορης ομαδας κι αν και εφοσον δεν υπαρχουν κενα στις ομαδες 1 και 2 τοτε ΝΑΙ μπορεις να συγκριθεις για διεκδικηση κενων των σχολειων της ομαδ 3, αλλα η συγκριση-διεκδικηση δε θα γινει με τους διαθεσιτες ΑΛΛΑ με τους υπολοιπους Λ.Υ.
Το δημοσιευμα προφανως εχει μπερδεψει τις διαδικασιες των Ο.Υ με αυτες των Λ.Υ γιατι αυτο που αναφερει στο πιο πανω σημειο γινεται μονο στις ΟΥ,εφοσον για τις λειτ Υπερ υπαρχει η 84582 που ρυθμιζει το συγκεκρ σημειο με τον τροπο που προανεφερα.

Και στις ΟΥ η εννοια της επιλογης να συγκριθεις με τους διαθεσιτες εχει να κανει με το εξης: να μην εχεις υποβαλλει θετικη δηλωση υπεραριθμιας δηλ να μην επιθυμουσες κανενα σχολειο της ιδιας ή ομορης ομαδας και να προτιμησες να συν-διεκδικησεις στην Β φαση (βελτιωσεων +τοποθετηση διαθεσιτων, μετατιθεμενων) καποιο σχολειο με βαση τα μορια μεταθεσης

« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 21, 2025, 08:26:37 pm από gio.tsil »

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32943
  • Τελευταία: Ntomatenios
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1186437
  • Σύνολο θεμάτων: 19503
  • Σε σύνδεση σήμερα: 683
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144