0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Γενικά "δυσκόλεψαν πάρα πολύ" ΝΑΙ.Δε θα διαφωνήσεις, όμως:Η εκπαίδευση ΔΕΝ "απαιτεί" τους καλύτερους (στο αντικείμενο).Απλά: Πτυχίο.Κι αυτό, καταλαβαίνεις τι σημαίνει ότι "μαζεύει" (η εκπαίδευση)....
"Απλά πτυχίο", συνάδελφε: Απλά αυτό "απαιτεί" η ελλ. εκπαίδευση (πια για αναπληρωτές αναφέρομαι).Έχω δει ΠΕ19 (δε ρώτησα ΑΕΙ, ΤΕΙ) να μην μπορεί μα κάνει format.Τα λέει όλα (Ακόμα κι αν μου πεις: "Μα δεν το διδάχτηκε")Υπάρχουν!!Ανάμεσά μας.
Συγνώμη αν αυτό είναι το "θέμα" ΑΕΙ vs ΤΕΙΝα διευκρινήσω:ΠΕ19 από ΑΕΙΠΕ20 από ΤΕΙΚατά τη γνώμη μου σε όλες υπάρχουν και "σχετικοί" και "άσχετοι".Δεν το διαχωρίζω:Από ΑΕΙ---> πιο "σχετικοί"Από ΤΕΙ---> πιο "άσχετοι".Αν το "θέμα" είναι αυτό.
Αν καποιος με μορια φυσικου αποκτησει πτυχιο πληροφορικης μπαινει στο μηδενικης στην πληροφορικη?Ενα δευτερο πτυχιο στην πληροφορικη προσφερει κατι επιπλεον? Αυξανονται οι πιθανοτητες προσληψης ως αναπληρωτη?
Απ' ότι φαίνεται προκάλεσα αντιπαράθεση χωρίς να το θέλω. Αυτή την στιγμή εργάζομαι στον ιδιωτικό τομέα και οι ώρες εργασίας αλλά κυρίως οι απολαβές είναι πολύ χειρότερες απ' ότι νομίζετε και αρκετοί στρέφονται στην εκπαίδευση, άσχετα με το αν είναι καλοί-μέτριοι-κακοί. Το δίπλωμα του ΗΜΜΥ όντως θεωρείται κορυφαίο στον τομέα των Η/Υ από τους περισσότερους, αλλά δυστυχώς δεν ισχύει το ίδιο και για τους εργοδότες. Το ότι είναι πλέον master έχει να κάνει με το ότι η λήψη του απαιτεί σημαντικά μεγαλύτερο φόρτο εργασίας σε σχέση με τις άλλες σχολές(+1 χρόνο στην Ελλάδα, +2 χρόνια στα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια), οπότε δικαίως έγινε αυτό.
Ο κλάδος της τεχνολογίας είναι ταχύτατα αναπτυσσόμενος και αυτό που μετράει δεν είναι κυρίως τι ξέρεις βγαίνοντας από τη σχολή, αλλά αν έχεις μάθει τον τρόπο να μαθαίνεις συνεχώς
1. Αυτά είναι τα ελληνικά πανεπιστήμια.2. Αυτοί είναι οι "καθηγητές" τους (και πως διορίστηκαν ως λέκτορες) και όσοι παίρνουν απόσπαση (Περιστέρα πχ) σε αυτά.Εν τέλει:3. Αυτοί είμαστε.
Ως GrecoMaster ίσως να το αναγνωρίζετε εσείς οι ίδιοι, αλλά δεν υπάρχει νόμος που να αναγνωρίζεται ως μάστερ!Δε φτάνει με ένα πτυχίο έχετε 2-3 ειδικότητες ; Για το PHP που αναφέρθηκα ο άνθρωπος δεν ήξερε το τι είναι τρώγετε, πίνετε, όχι να γράψει κώδικα, και όχι μόνο αυτός ίσως να μάθατε καλά την θεωρία τα Fourier, Laplace κτλ αλλά στην πράξη τζίφος
Όταν πρωτοξεκίνησα, βρήκα και γω αρχικά δουλειά ως προγραμματιστής, αλλά ο μισθός ήταν τόσο άθλιος (ούτε καν βασικός) που πήγα προς την εκπαίδευση. Φυσικά δεν μετάνοιωσα ποτέ. Αλλά δυστυχώς, οι εποχές έχουν αλλάξει και πλέον είναι πολύ δύσκολα και στην εκπαίδευση.Αν θέλεις ψάξου και προς την κατεύθυνση των φοιτητικών μαθημάτων κτλ. Θέλει κόπο και κότσια όμως και εμπιστούνη στον εαυτό σου (ειδικά στην αρχή), αλλά για τους καλούς υπάρχει ακόμη αρκετό ψωμί.Αν θέλεις βοήθεια μου λες.
Όπως λέει κι ο σοφός λαός, όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμμαστάρια......
Δεν ξέρω τι γίνεται σε όλα τα τμήματα, αλλά οι σπουδές σε σχολές ΗΜΜΥ στην Ελλάδα, παρά τις δυσκολίες (έλλειψη εργαστηριακών χώρων, έλλειψη καθηγητών κλπ), είναι πολύ υψηλού επιπέδου και ανώτερες από τα περισσότερα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια, γι' αυτό και οι απόφοιτοί τους είναι οι πρώτοι που μπαίνουν σε ευρωπαϊκά μεταπτυχιακά και διδακτορικά προγράμματα. Και πριν προλάβει κάποιος και πει για τις "έρευνες" που γίνονται για τη σειρά στα πανεπιστήμια και σε τι θέση βρίσκονται τα ελληνικά, να ενημερώσω ότι οι πιο πολλές έχουν ως κριτήριο και τον πρώτο μισθό που παίρνει κάποιος μόλις αποφοιτήσει και ασχοληθεί με το αντικείμενό του, οπότε τα ελληνικά θα ναι για πάντα κάτω