0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Απαντώντας εμμέσως και στο Sokratis,αλλά και μη απαντώντας αμέσως σε σένα ΛΩΡΑνα αναφέρω ένα περιστατικό από Ειδικό Σχολείο [Καθώς κατ'εμέ "συμπεράσματα" και "ικανότητα ασχέτως τυπικών προσόντων" έρχεται από την διαρκή περιπτωσιολογία] {Αν και θεωρώ την πλειοψηφία ΑΝΙΚΑΝΗ ικανής επεξεργασίας της και ΔΕ φταίνε οι ίδιοι, ασχέτως μονίμων και αναπληρωτών......Είναι τεράστιο αυτό το θέμα.....}:1. Ξέφυγε μαθητής από εφημερία εξόδου και πήγε δίπλα σε καθηγητή που περίμενε να φύγουν οι μαθητές {καθώς ακόμα και όσοι δεν είχαν εφημερία έπρεπε να περιμένουν να φύγουν οι μαθητές και μετά να πάνε σπίτια τους} και έπαιζε με τα παπούτσια του.2. Ο καθηγητής που περίμενε να έρθουν τα λεωφορεία έπιασε κουβέντα με το μαθητή τύπου: "Πώς πέρασες σήμερα στο σχολείο;"3. Η καθηγήτρια που είχε εφημερία, κάποια στιγμή μετά από 2-3 λεπτά, βλέπει το μαθητή έξω και πλησιάζει να τον πάει μέσα: "Έλα μέσα". Ο μαθητής απομακρύνεται και η καθηγήτρια αρχίζει να τον κυνηγά.4. Ο μαθητής αρχίζει να τρέχει στο δρόμο παρά τις όλο και πιο δυνατές προσταγές της να μπει μέσα. Ο καθηγητής μπορούσε να τον κυνηγήσει αλλά δεν το έκανε γιατί θεώρησε ότι ο μαθητής θα έμπαινε και στη θάλασσα αν τον κυνήγαγαν.Ερώτηση:Τί λέτε να έγινε μετά;Τί συμπέρασμα βγάζετε για την "Ειδική" και τους εκπαιδευτικούς της;
Η σύγκριση με την γενική είναι εντελώς άκυρη. Όσο αφορά τις προσλήψεις μέχρι τώρα το μόνο θετικό είναι το ότι έχουν γίνει νωρίτερα, σε αριθμούς όμως η παράλληλη είναι μείον 30-40 %, στα υπόλοιπα δεν έχω κάνει συγκριτικό και δεν μπορώ να πω, αν κάποιος συνάδελφος έχει λίγο χρόνο ας το κάνει.
Σε επικοινωνία με το υπουργειο μου δηλώθηκε οτι ικανοποίησαν τα μισα των αιτημάτων (μιλάω για την α φάση ειδικής αγωγής). Κατά λέξη ειπώθηκε οτι οι διευθύνσεις έστειλαν αυτά τα κενά.
Πήρα πριν λίγο τηλ. και μου είπα ότι δεν ξέρουν αν θα γίνουν σήμερα ή τη Δευτέρα οι προσλήψεις και ρώτησα για αριθμό φιλολόγων και ούτε και γι' αυτό γνώριζε.
αυτό που ενημέρωσαν το γυμνάσιο είναι ότι γενικής θα κάνουν το ΣΚ ενώ ειδικής κενά θα πάνε μάλλον από Νοέμβριο...
Μπορείς να γίνεις λίγο πιο σαφής;τι εννοείς το γυμνάσιο ενημέρωσαν για γενική το σκ; θα πάρουν φιλολογους γενικής μεσα στο σκ;
δεν ξέρω για φιλολόγους αλλά για μαθηματικούς που έχουν ανάγκη (και το γυμνάσιο που είμαι) θα περιμένουν μέσα στο ΣΚ να δουν κάποια κίνηση από το υπουργείο για διορισμούςεπίσης εδώ είδα το χρονοδιαγραμμα για την ειδικήhttp://www.esos.gr/arthra/46658/hronodiagramma-proslipseon-anapliroton-eaeeepevp