0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Γιατί όχι; Η τηλε-εκπαίδευση, όπως και η τηλε-ιατρική, είναι μία φουτουριστική προσέγγιση, και στον 21ο αιώνα διαφαίνεται η αναγκαιότητά της. Αλλά εδώ ούτε έναν διαχωρισμό κράτους-εκκλησίας δεν είναι ικανοί να πραγματοποιήσουν (όπως υπόσχονταν δηλαδή).. είδαμε και χτες το βράδυ πως κατέβασαν την ουρά τους μπροστά στην εξουσία της Εκκλήσια Α.Ε.
Όσοι είναι άθεοι παίρνουν απαλλαγή και διδάσκονται άλλο μάθημα τη ώρα των θρησκευτικών.
Έχω μείνει έκθαμβος με τον αλγόριθμο υπολογισμού του Τελικού
Όπως ο Σύριζα έδωσε το δικαίωμα (την άνοιξη νομίζω) στις άλλες χριστιανικές ομολογίες, στους Εβραίους και στις μουφτείες να καθορίζουν το μάθημα των θρησκευτικών για τα δικά τους παιδιά, έτσι και η Ορθόδοξη Εκκλησία (που πολλοί και εδώ μέσα σεβόμαστε) ζητά να έχει λόγο για το μάθημα που διδάσκονται οι Ορθόδοξοι. Όσοι είναι άθεοι παίρνουν απαλλαγή και διδάσκονται άλλο μάθημα τη ώρα των θρησκευτικών.Η Ορθόδοξη Εκκλησία είπε ότι θα καταφύγει σε ανώτατα ευρωπαϊκά και διεθνή δικαστήρια για καταπάτηση των δικαιωμάτων και άνιση μεταχείρηση από την πολιτεία σε σχέση με τις άλλες θρησκείες. Γι αυτό έβαλαν την ουρά στα σκέλια...
Δηλαδή τι δικαίωμα έδωσε π.χ. στις άλλες Χριστιανικές ομολογίες, οι Εβραίοι κτλ? Έχουν λόγο στο τι θα διδάσκονται στα Θρησκευτικά του Δημόσιου σχολείου π.χ. οι Εβραίοι και καθόρισαν την ύλη που θα διδάσκεται? Δεν νομίζω. Σε δικά τους σχολεία και κατηχητικά νομίζω έχουν λόγο (όπως έχει και η ορθόδοξη εκκλησία).Την ουρά στα σκέλια την έβαλαν γιατί η εκκλησία στην Ελλάδα επηρεάζει ακόμη πολύ κόσμο, ακόμη και σε θέματα που δεν θα έπρεπε να την αφορούν (δυστυχώς).