0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Εντάξει, θα περιμένω να φας το άκυρο και από τα 3 δικαστήρια, για να καταλάβεις τί κακό έχει το 36μηνο. Αλλιώς δε βλέπω να το καταλαβαίνεις. Όσο για την 4303, θυμάμαι με τι απειλούσες αν περνούσε το σύστημα τον Απρίλιο. Όλο με μηνύσεις για παράβαση καθήκοντος... Ανάθεμά κι αν είπες μια φορά αυτή τη φράση. Όλο για μαύρο μιλούσες στις επόμενες εκλογές. Τώρα τη θυμήθηκες την παρανομία. Άσε που την 527 που είναι σαφέστατη την έχεις κάνει κουρελόχαρτο, προς χάριν μιας απόφασης του ΕΔΔΑ που μπορεί να ισχύει και για την Ελλάδα. Οπότε ούτε αυτά που λες περί νομιμότητας ισχύουν.
Kαι κάτι για να χαρούμε όλοι Tι προβλέπει ο προϋπολογισμός για Α/θμια και
Για τους πίνακες αναπληρωτών, λοιπόν, μιας και οι θεσμοί δε συναινούν σε μόνιμους διορισμούς (κι εμείς δεν αντιδρούμε σε τίποτε!) να υπάρξει ένας ενιαίος πίνακας, στον οποίο θα τοποθετούνται όλοι οι συνάδελφοι με κριτήρια την επιτυχία τους στο γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, τα ακαδημαικά τους προσόντα (δεύτερα πτυχία, μεταπτυχιακά, διδακτορικά, ξένες γλώσσες ...), την προυπηρεσία τους (με πλαφόν/ταβάνι τους 60 ( μήνες) και τα κοινωνικά κριτήρια. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση δεν μπορεί να υπάρξει αξιοκρατία, γιατί θα δουλεύουν συνεχώς οι ίδιοι και οι ίδιοι, που σημειωτέον, οι πλείστοι εξ αυτών δεν έχουν ούτε μία επιτυχία σε ΑΣΕΠ, ούτε λοιπά ακαδημαικά προσόντα, αλλά τόσα χρόνια εκμεταλλεύονται το ότι είναι απολυμένοι από ιδιωτκά ή πολύτεκνοι ή τρίτεκνοι! Επιβάλλεται πλέον κάτι διαφορετικό και επ' ουδενί δεν είναι δίκαιο, ούτε ηθικό (κι αυτό το γνωρίζουν όλοι, ακόμη και οι δικαστές!) να μένουν έξω από τα δημόσια σχολεία νέα άτομα, ικανά, με πολλά εφόδια και με περισσότερη όρεξη για δουλειά από κάτι κουρασμένους συναδέλφους, που έχουν γυρίσει όλη την Ελλάδα τα χρόνια που δε γίνονται διορισμοί και τώρα ζητούν να αράξουν! Αλλαγή και ισονομία!
Ναι, να υπάρξει αυτός ο ενιαίος πίνακας.. αλλά με ποια ακριβώς κριτήρια/προαπαιτούμενα; Θα είναι προαπαιτούμενο π.χ. η επιτυχία σε ΑΣΕΠ; Αν όχι, πώς θα μοριοδοτείται; Το 2ο πτυχίο (αν είναι άσχετο με την εκπαίδευση, οπότε δεν θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε β' ανάθεση), γιατί να μοριοδοτείται; Η προϋπηρεσία πώς θα μοριοδοτείται (έστω και με το όποιο ταβάνι); Τα κοινωνικά κριτηρία από πότε αποτελούν αντικειμενικό κριτήριο διορισμού, και γιατί να συνεχίζουν να υπάρχουν;Υπάρχουν, λοιπόν, τα παραπάνω (και άλλα προφανώς) ερωτήματα...
Κι ένας πτυχιούχος μετά το 2008 με μεταπτυχιακά και διδακτορικό τι θα πάρει???Ο βαθμός του γραπτού διαγωνισμού θεωρώ ότι σύντομα θα ανήκει στο παρελθόν!
Ακριβώς αυτο τροκτικο!! Ο βαθμός πρέπει να μπαίνει ολόκληρος και οχι να πετσοκοβεται...γιατι π.χ. Ένας που έγραψε 55 θα παρει 0 μόρια και θα εξισωθεί με κάποιον που δεν πάτησε κάν το ποδαράκι του η απέτυχε!!
Ναι