0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Συμφωνω απόλυτα. Οι ίδιοι παράγοντες της ΝΔ που έφτιαξαν τα 24μηνα και τα 30μηνα και τότε οι εκπαιδευτικοί πανηγυριζαν, οι ίδιοι μιλάνε για περικοπές. Οι εκπορνευτες της εκπαίδευσης κλείνουν το πορνείο και οι εκπορνευομενοι εκπαιδευτικοί διαμαρτύρονται. Να φύγουν και οι μεν και οι δε!
Καινοφανείς....και ταυτόχρονα κενο-φανείς αποψεις!!! Μόνο οι του ΑΣΕΠ αγαπούν την εκπαίδευση και τους μαθητές...οι άλλοι ...Μνημόνια 1000 χρόνια....μεχρι που να βάλουμε μυαλό!!!!Το 2014 οι του ΑΣΕΠ εύχονταν την απόλυση όσον είχαν διοριστεί με την επετηρίδα....από αγάπη για την εκπαίδευση και τους μαθητές...όχι από υστεροβουλία!!!
Origenis μερικές φορές αδικείς τον εαυτό σου.
Και για τα μνημόνια, πρωτίστως φταίνε οι πολιτικοί, που για να έχουν σίγουρη την "πελατεία" τους και την επανεκλογή τους, διόριζαν σε νησί του Ιονίου (επί Γιαννάκου_Κουτσίκου) 30 καθηγητές Γαλλικών (ΠΕ05) και η ΔΔΕ εκεί δεν είχε τι να τους κάνει!!! Και ύστερα άρχισαν τις περικοπές τμημάτων, τις συγχωνεύσεις, τις συμπτύξεις, τις αναθέσεις μαθημάτων και τα υπόλοιπα απαράδεκτα! Αυτά τα ξεχνάς; Γιατί δεν τα αναφέρεις;
Δε μίλησα για καμία απόλυση και μην παραποιείς, σε παρακαλώ, τα όσα γράφω!Οι περισσότεροι εκπαιδευτικοί αγαπούν αυτό που κάνουν, αλλά υπάρχουν και αρκετοί που δε βρίσκονται στα σχολεία από αγάπη για τους μαθητές (παραδείγματα όλοι έχουμε)! Εγώ απλά γράφω πως αυτή τη στιγμή (και εδώ και πολλά χρόνια εξακολουθεί να συμβαίνει το ίδιο παράδοξο και ανεπίτρεπτο) διδάσκουν άτομα που δεν ξέρουν ούτε το γνωστικό τους αντικείμενο, αλλά έχουν κάτι προυπηρεσίες ύποπτες και απαιτούν να προτάσσονται αυτοί κάθε χρόνο και να εργάζονται αυτοί συνεχώς! Πολύ συναδελφικό και αλλελέγγυο, μέρες που έρχονται!Να προτάσσονται τα πραγματικά προσόντα και έπειτα όλα τα υπόλοιπα κι ας δουλέψει όχι μόνο αυτός που αγαπά το λειτούργημα αυτό, αλλά κι όποιος το αξίζει και το δικαιούται! Απλά τα πράγματα!
Το 2014 οι του ΑΣΕΠ εύχονταν την απόλυση όσον είχαν διοριστεί με την επετηρίδα....από αγάπη για την εκπαίδευση και τους μαθητές...όχι από υστεροβουλία!!!
Και φυσικά όλοι εμείς που διαβάσαμε και δώσαμε ΑΣΕΠ και επιτύχαμε, αγαπάμε την εκπαίδευση και τους μαθητές και δε βλέπουμε αυτό το χώρο ως πεδίο σύγκρουσης!
Πάντως για κάποιον που έχει ψευδώνυμο "ΝΟΜΙΜΟΣ", το να αναφέρεις σαν επιχείρημα την "αγάπη για την εκπαίδευση" σε κάτι που τελεσίδικα αποδείχτηκε ότι ήταν αντισυνταγματικό και δεν έπρεπε να έχει συμβεί ποτέ, είναι το λιγότερο οξύμωρο. Είναι σα να λες ότι κακώς ζητάται να γκρεμιστεί το αυθαίρετο μου μέσα στο δάσος, γιατί το έχτισα από "αγάπη για τη φύση".
Πιστεύω ότι ήμουν σαφής στο σχόλιο μου.Απρ 12, 2014http://asep-edu.blogspot.gr/p/blog-page_9.html Ένα σύστημα διορισμού και μόνο ένα!!!Αυτό δικό σου δεν είναι;Και εγώ διερωτώμαι πάλι....μόνο οι του ΑΣΕΠ αγαπούν όλα αυτά; Οι υπόλοιποι;
Αν κάνεις τον κόπο να διαβάσεις τα σχόλια μου ιδίως στην σελίδα των μετατάξεων....θα διαβάσεις τι εχω γράψει για το θέμα των διορισμών των ΠΕ05 και ΠΕ07 μετά την αλλαγή του ωραρίου διδασκαλίας που από τρίωρο έγινε δίωρο στο γυμνάσιο το 2005. Παρά αυτές τις δραματικές τις αλλαγές εξακολούθησε τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ και αυτές τις ημέρες διορίζονται με δικαστικές αποφάσεις οι του 2008. Διορισμοί χωρίς προγραμματισμό είχαν γίνει σε όλες σχεδόν τις ειδικότητες.Και επειδη μιλάμε για διορισμούς όταν το 1997 καταργήθηκε η επετηρίδα και καθιερώθηκε ο νέος τρόπος διορισμών με γραπτό διαγωνισμό είχα εκφράσει δημόσια την άποψη στην ΕΛΜΕ ....τότε δεν υπήρχε η πολυτέλεια των ιστοσελίδων.....ότι το μεταβατικό στάδιό πρέπει να είναι μεχρι δυο το πολύ τρία χρόνια, για να ακούσω πλήθος χαρακτηρισμών, τόσο από μόνιμους όσο και από αναπληρωτές. Τα αποτελέσματα νομίζω ότι τα βλέπουμε τα τελευταία χρόνια...όλοι οι αναπληρωτές εναντίον όλων!!!!
@ gia 96Την άποψη του συλλόγου ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΜΕ ΑΣΕΠ την διαβασες νομιζω
Το θέμα των μόνιμων διορισμών έχει σχέση και με τις συννενοήσεις με τους θεσμούς. Δεν μπορούμε να κάνουμε τις αλλαγές που θέλουμε με τον θεσμό των αναπληρωτών. Για πρώτη φορά μπαίνει η ανάγκη και γραπτά για μόνιμους διορισμούς. Θα είμαι απολύτως ειλικρηνής. Χρονοδιάγραμμα για μόνιμους διορισμούς δεν μπορεί να υπάρξει!Διαβάστε περισσότερα: http://www.alfavita.gr/arthron/ypoyrgeio-paideias/gavrogloy-tha-eimai-eilikrinis-den-yparhei-hronodiagramma-gia-monimoys#ixzz4Sp2bCEJ3είναι φανέρο πως χωρίς ασεπ δεν αλλάζουν οι πίνακες...