0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
βιάζεσαι διότι εγώ τις ξέρω από πεαεδ,εσύ δεν ξέρω από που...δεν απαντάς όμως ...να τις σβήσουμε τις προϋπηρεσίες από πδσ;
Παιδιά σχολιάζετε και κρίνετε μα βάση τα προσωπικά σας δεδομένα. Για παράδειγμα, μπορείς prypiresia (portokali...) να κάνεις τους ίδιους συλλογισμούς αν είχες οικογένεια με δύο παιδιά; Θα είχες κάνει τις ίδιες επιλογές που έκανες τώρα; Θα είχες την οικονομική άνεση να το κάνεις; Είμαι σίγουρος πως αν επιπλέον είχες και μια πολύ καλύτερη επιτυχία στον ΑΣΕΠ θα ήσουν και φανατικός υπέρμαχος των αποφάσεων του ΣΤΕ και θα επιχειρηματολογούσες αδιάκοπα κατά άλλων που θα έλεγαν αυτά που ισχυρίζεσαι εσύ τώρα...
Παρακολουθώ αρκετό καιρό την κουβέντα που γίνεται εδώ και ίσως κάποιοι να θυμούνται και κάποιες τοποθετήσεις μου σχετικά με το ΑΣΕΠ. Αυτά που θέλω να σημειώσω είναι:1ο. Όταν πρωτοδουλέψαμε σαν εκπαιδευτικοί ήμαστε καλύτεροι και αρτιότεροι από αυτούς που τελειώνουν τώρα κάποια σχολή;2ο. Οι μεγάλες φουρνιές διοριστέων μέσω ΑΣΕΠ την προηγούμενη δεκαετία τι παιδαγωγικό και επιστημονικό πλεονέκτημα προσέφερε στην εκπαίδευση;3ο. Ποιον μαθητή θα χαρακτηρίζαμε καλύτερο; Αυτόν με βαθμό 9,8 ή αυτόν με βαθμό 10,1;4ο. Ποιος είναι καλύτερος καθηγητής; Αυτός με επιτυχία 55,6%, αυτός με επιτυχία 60,1% ή αυτός με αποτυχία 54,9%;5ο. Το πρόβλημα της εκπαίδευσης είναι ο τρόπος διορισμών; 6ο. Ποια προϋπηρεσία είναι πιο σημαντική; Της παλιάς ενισχυτικής, της καρέκλας της διεύθυνσης, της άδειας κύησης και ανατροφής, των ΣΔΕ, του εσπερινού ή των εκκλησιαστικών σχολείων;Η άποψη μου, χωρίς καμιά διάθεση τρολαρίσματος, είναι ότι πρέπει:Οι διορισμοί γενικά στο δημόσιο να γίνονται μέσω επετηρίδας και να αξιολογείται το έργο του καθενός.Διαφορετικά, θεωρώ δίκαιο να γίνεται κλήρωση τόσο για τους αναπληρωτές όσο και για τους μόνιμους διορισμούς.Σαν τελευταία λύση θα πρότεινα το ΑΣΕΠ ως εξής: διενέργεια γραπτών εξετάσεων ΑΣΕΠ για ΟΛΟΥΣ. Μόνιμους και μη ανά τακτά λογικά χρονικά διαστήματα. Με ότι αυτό συνεπάγεται. Χαρούμενες γιορτές σε όλους μας με υγεία και κυρίως με πολλή αγάπη.
Δίκιο έχεις σχετικά με την διαρκή αξιολόγηση των μόνιμων. Τουλάχιστον πρέπει να βρεθεί κάποιος τρόπος να απομακρύνονται από τα σχολεία οι εκπαιδευτικοί που κατ' επανάληψη έχουν αποδειχτεί ανεπαρκείς. Ας καταφέρουμε να απομακρύνουμε τις ακραίες περιπτώσεις που είναι περίπου το 10% του συνόλου και μετά βλέπουμε...
BOMBA http://www.e-dimosio.gr/ergasia/dimosios-tomeas/108273/42-283-proslipsis-monimon-ke-epochikon-pou-tha-ginoun-2017/