0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: soch στις Μαρτίου 31, 2012, 12:02:23 pmΠρώτον, στο δημοσίευμα αναφέρεται πως η αξιολόγηση ήταν προαποφασισμένη εδώ και μήνες. Που σημαίνει ό,τι δεν το αποφάσισε ο σημερινός υπουργός παιδείας.Δεύτερον, δεν είναι εύκολο αυτή την εποχή για ένα κλάδο να αρνηθεί ή να αντισταθεί σε διαδικασίες αξιολόγησης. Και δεν νομίζω πως είναι σωστό. Καλύτερα να παλέψει ο κλάδος για αξιοκρατικά κριτήρια και αδιάβλητες διαδικασίες αξιολόγησης. Θα είναι καλύτερο για όλους.Aυτα να πας να τα πεις στους συναδελφους με 4-5 ΑΣΕΠ να δουμε τι θα σου πουν.
Πρώτον, στο δημοσίευμα αναφέρεται πως η αξιολόγηση ήταν προαποφασισμένη εδώ και μήνες. Που σημαίνει ό,τι δεν το αποφάσισε ο σημερινός υπουργός παιδείας.Δεύτερον, δεν είναι εύκολο αυτή την εποχή για ένα κλάδο να αρνηθεί ή να αντισταθεί σε διαδικασίες αξιολόγησης. Και δεν νομίζω πως είναι σωστό. Καλύτερα να παλέψει ο κλάδος για αξιοκρατικά κριτήρια και αδιάβλητες διαδικασίες αξιολόγησης. Θα είναι καλύτερο για όλους.
Έχει ακούσει κάνεις πως θα γίνονται οι αξιολογήσεις? με ποια κριτήρια? μπορούμε να κάνουμε κάτι τώρα πριν ξεκινήσουν? σας ευχαριστώ
Παράθεση από: evkan2 στις Μαρτίου 31, 2012, 12:06:34 pmAυτα να πας να τα πεις στους συναδελφους με 4-5 ΑΣΕΠ να δουμε τι θα σου πουν.και με 7 ΑΣΕΠ, τί σχέση εχει? δεν καταλαβαινω? Ο ΑΣΕΠ σε κανει ικανο εκπαιδευτικό?
Aυτα να πας να τα πεις στους συναδελφους με 4-5 ΑΣΕΠ να δουμε τι θα σου πουν.
Παράθεση από: MARKOS στις Μαρτίου 31, 2012, 01:34:23 pmκαι με 7 ΑΣΕΠ, τί σχέση εχει? δεν καταλαβαινω? Ο ΑΣΕΠ σε κανει ικανο εκπαιδευτικό? μην ισοπεδώνουμε όλα,ο ασεπ ήταν μια αξιολόγηση σε γνωστικά αντικείμενα και σε ιδέες και σε ποικίλες άλλες ικανότητεςσε καμμια περίπτωση δεν κρίθηκαν το ίδιο όσοι διορίστηκαν με ασεπ και όλοι αυτοί που έμπαιναν απλως με το πτυχίο τους και ναι μάρκο ο άσεπ μπορεί - αν το έχεις βέβαια- να σε κάνει καλύτερο εκπαιδευτικό απο ό,τι αν δεν είχες υποστεί τη διαδικασία.....
και με 7 ΑΣΕΠ, τί σχέση εχει? δεν καταλαβαινω? Ο ΑΣΕΠ σε κανει ικανο εκπαιδευτικό?
Το ερώτημα που ανακύπτει νομίζω είναι αν η αξιολόγηση θα είναι εξίσου διαφανής και αδιάβλητη διαδικασία όσο ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ.Αν είναι έτσι, τότε να καταργηθεί ο διαγωνισμός και να αξιολογούνται οι εκπαιδευτικοί στην πράξη.
Παράθεση από: alexel στις Μαρτίου 31, 2012, 04:43:50 pmΤο ερώτημα που ανακύπτει νομίζω είναι αν η αξιολόγηση θα είναι εξίσου διαφανής και αδιάβλητη διαδικασία όσο ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ.Αν είναι έτσι, τότε να καταργηθεί ο διαγωνισμός και να αξιολογούνται οι εκπαιδευτικοί στην πράξη.Mα ο διαγωνισμος εχει καταργηθει ουσιαστικα αφου με τους περιορισμους λογω μνημονιου ειναι ανωφελο να γινει.
Διορίστηκα με ΑΣΕΠ αλλά σίγουρα δεν είμαι ικανότερος εκπαιδευτικός από την κολλητή μου που έχει δώσει τρεις ΑΣΕΠ και δουλεύει αναπληρώτρια χρόνια τώρα. Επίσης, έχω πολλά παραδείγματα συναδέλφων που είναι από ΑΣΕΠ και είναι κάκιστοι εκπαιδευτικοί. Σε βαθμό που ενώ πριν δύο χρόνια ήμουν φανατικά κατά της αξιολόγησης, κάτι τέτοιοι τύποι με έχουν κάνει να σκέφτομαι πως δεν πάει άλλο να ξεφτιλίζουν το επαγγελμα τέτοια λαμόγια και άχρηστοι. Κάποιος πρέπει να τους στείλει σπίτια τους. Και όμως διορίστηκαν με ΑΣΕΠ...
Mα ο διαγωνισμος εχει καταργηθει ουσιαστικα αφου με τους περιορισμους λογω μνημονιου ειναι ανωφελο να γινει.
αυτό που είπα είναι οτι το ίδιο άτομο θα μπορούσε να έχει μια επαρκέστερη κατάρτιση αν εμπαινε στη διαδικάσία να δώσει και να περάσει με ασεπ η μεταδότικότητα ,η επικοινωνία με τους μαθητές και τόσα άλλα δεν μπορούν να κριθούν με ένα γραπτό διαγωνισμόκανόνικά έπρεπε να υπάρχουν πολλές ευκαιρίες επιμόρφωσης και όχι αξιολόγησης
η μεταδότικότητα ,η επικοινωνία με τους μαθητές και τόσα άλλα δεν μπορούν να κριθούν με ένα γραπτό διαγωνισμόκανόνικά έπρεπε να υπάρχουν πολλές ευκαιρίες επιμόρφωσης και όχι αξιολόγησης