0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
ειναι κακο βρε apri μου...ακομα και ολοι ικανοι να ειναι παλι δε θα περνανε ολοι στον επομενο βαθμο! γιατι να ειναι προκαθορισμενο το ποσοστο;; τι λογικη εχει αυτο;;
Παράθεση από: dinateacher στις Οκτωβρίου 30, 2011, 07:18:54 pmειναι κακο βρε apri μου...ακομα και ολοι ικανοι να ειναι παλι δε θα περνανε ολοι στον επομενο βαθμο! γιατι να ειναι προκαθορισμενο το ποσοστο;; τι λογικη εχει αυτο;; H λογική είναι κατά βάση ότι το κράτος δεν αντέχει να πληρώνει πολλούς στα ανώτερα μισθολογικά κλιμάκια.Από εκεί και πέρα, η προαγωγή ανεξαρτήτως ποσοστών είχε συν τοις άλλοις οδηγήσει στο βάλτο τη δημόσια διοίκηση, γιατί όλοι θεωρούσαν ότι είχαν στο τσεπάκι την προαγωγή. Σήμερα, σε πολλές περιπτώσεις προάγονταν άτομα χαριστικά σε ένδειξη "συναδελφικότητας". Και φυσικά οι υπόλοιποι δεν ενοχλούνταν, γιατί προάγονταν κι αυτοί. Η ύπαρξη ποσόστωσης δυσκολεύει τέτοιες χαριστικές προαγωγές. Μιλάω για τη θεωρητική λειτουργία του συστήματος, γιατί στην πράξη εγώ έχω τις αμφιβολίες μου.
Πιστεύω ότι θα παιρνάνε όλοι όσοι έχουν και μεταπτυχιακό ή διδακτορικο δίπλωμα ειδίκευσης, Γιατί αυτοί που θα μας αξιολογούν θα έχουν μεγαλύτερα προσόντα όπως τα παραπάνω που ανέφερα και αν ναι, θα έχουν μπεί στην τάξη ή θα κάθονται στις ωραίες θέσεις και το έχω ακούσει και αυτό που τώρα θα το ανεφέρω από άτομο που έχει μεγάλο αξιώμα στην εκπαίδευση ότι και εμεις δεν είμαστε καλοί εκπαιδευτικοί τι και αν είμαστε σε αυτές τις θέσεις.
Επιπλέον, δεν θυμάμαι ποτέ την ΟΛΜΕ, τη ΔΟΕ ή οποιονδήποτε άλλο σύλλογο να διαμαρτηρήθηκε για τον αριθμό των εισακτέων και την πλειάδα σχολών που άνοιγαν (ενίοτε και με απροσδιόριστο αντικείμενο) απανταχού της επικράτειας. Ίσα-ίσα, άκουγα επιχειρήματα του στυλ ότι δεν πρέπει να συνδέεται το πανεπιστήμιο με την αγορά. Συμφωνώ ως ένα σημείο, αλλά να μην έχει και καμία σύνδεση; Υπάρχουν δηλαδή πολλοί άνθρωποι που περνούν τέσσερα χρόνια της ζωής τους μόνο για διεύρυνση των πνευματικών τους οριζόντων χωρίς να προσδοκούν να αποκατασταθούν επαγγελματικά στο αντικείμενο που σπουδάζουν;
ΠαράθεσηΕπιπλέον, δεν θυμάμαι ποτέ την ΟΛΜΕ, τη ΔΟΕ ή οποιονδήποτε άλλο σύλλογο να διαμαρτηρήθηκε για τον αριθμό των εισακτέων και την πλειάδα σχολών που άνοιγαν (ενίοτε και με απροσδιόριστο αντικείμενο) απανταχού της επικράτειας. Ίσα-ίσα, άκουγα επιχειρήματα του στυλ ότι δεν πρέπει να συνδέεται το πανεπιστήμιο με την αγορά. Συμφωνώ ως ένα σημείο, αλλά να μην έχει και καμία σύνδεση; Υπάρχουν δηλαδή πολλοί άνθρωποι που περνούν τέσσερα χρόνια της ζωής τους μόνο για διεύρυνση των πνευματικών τους οριζόντων χωρίς να προσδοκούν να αποκατασταθούν επαγγελματικά στο αντικείμενο που σπουδάζουν; Η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ δεν είναι που σφυρίζουν αδιάφορα τώρα που έχει κοπεί με το χασαπομάχαιρο ο μισθός των εκπαιδευτικών, ενώ άλλοτε (μη θυμίζουμε πότε) έκαναν απεργία διαρκείας για ένα επίδομα? Χρειάζεται να πούμε κάτι άλλο?