0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Θα ήθελα να εξηγήσω όσα έγραψα παραπάνω. Καταρχήν τα περιστατικά που ανέφερα είναι πέρα ως πέρα αληθινά και τα γνωρίζουν και οι διευθύνσεις πολύ καλά. Τα ανέφερα για να δείξω ότι το πρόβλημα όχι μόνο είναι υπαρκτό αλλά είναι δίπλα μας. Από κει και πέρα θεωρώ ότι ο αριθμός που αναφέρεται στο άρθρο είναι εξωφρενικά μεγάλος για ευνόητους λόγους. Δεν υπερασπίζομαι το άρθρο ούτε είμαι σίγουρη ότι η καλύτερη λύση είναι η απόλυση. Όμως το περιβάλλον του σχολείου είναι σίγουρα στρεσογόνο και δεν είναι ό,τι καλύτερο ούτε για τους ίδιους ούτε για τους μαθητές τους. Έχω συναίσθηση ότι θα μπορούσα στο μέλλον να βρεθώ εγώ σε τέτοια θέση και σίγουρα δε θα ήθελα να χάσω το εισόδημά μου. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ως κλάδος θα πρέπει να αναγνωρίσουμε το πρόβλημα γιατί δεν κάνουμε μια απλή δουλειά γραφείου αλλά έχουμε να κάνουμε με ανθρώπινες ψυχές.
Καλημέρα,πιστεύω ότι πλέον έχουμε προχωρήσει σε επόμενο επίπεδο ως προς τις απολύσειςλέτε να δούμε και ονόματα;
Παράθεση από: dpa2006 στις Δεκεμβρίου 10, 2012, 01:31:59 pmΚαλημέρα,πιστεύω ότι πλέον έχουμε προχωρήσει σε επόμενο επίπεδο ως προς τις απολύσειςλέτε να δούμε και ονόματα;Κατά τη γνώμη μου σχετικά σύντομα ( μετά τις αναγκαστικές μετακινήσεις και την μεταβολή της οργανικότητας των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης - ίσως και μέσω συγχωνεύσεών τους), θα προκύψουν πλεονάσματα σε Πανελλαδικό επίπεδο ( σε κάποιες ειδικότητες σε πρώτη φάση).Τότε, θα γίνουν απολύσεις ( "στεγνά" μάλιστα).
Παράθεση από: PA στις Δεκεμβρίου 10, 2012, 05:24:46 pmΠαράθεση από: dpa2006 στις Δεκεμβρίου 10, 2012, 01:31:59 pmΚαλημέρα,πιστεύω ότι πλέον έχουμε προχωρήσει σε επόμενο επίπεδο ως προς τις απολύσειςλέτε να δούμε και ονόματα;Κατά τη γνώμη μου σχετικά σύντομα ( μετά τις αναγκαστικές μετακινήσεις και την μεταβολή της οργανικότητας των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης - ίσως και μέσω συγχωνεύσεών τους), θα προκύψουν πλεονάσματα σε Πανελλαδικό επίπεδο ( σε κάποιες ειδικότητες σε πρώτη φάση).Τότε, θα γίνουν απολύσεις ( "στεγνά" μάλιστα).Απολυσεις μονιμων δεν μπορουν να γινουν ακομη.Παραπλανεις σκοπιμως...
Εξηγούμαι: Ότι λέω, το λέω βασιζόμενος στις σχετικές διατάξεις του Συντάγματος, βάση των οποίων ο μόνιμος υπάλληλος δεν απολύεται ( πλην των πειθαρχικών βέβαια) ΓΙΑ ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΚΑΛΥΠΤΕΙ. Με αλλαγή της οργανικότητας των Διευθύνσεων, όποιος δεν αποδέχεται μετακίνηση προς τα εκεί που θα υπάρχουν κενές οργανικές, θα μπορεί να απολυθεί μέσω κατάργησης της οργανικής του ( παρακαλώ να μην γινεται σύγχυση ανάμεσα στην οργανική που ως Δ.Υ. κατέχει ο εκπαιδευτικός, και στην οριστική ή μη τοποθέτησή του σε σχολείο).
Μια σημείωση από τις ανακοινώσεις του υπουργείου:"αν κάποιος μόνιμος υπάλληλος αρνηθεί τη μετακίνηση θα υποβιβάζεται (όχι απολύεται) βαθμολογικά και μισθολογικά, ενώ για τους υπαλλήλους αορίστου χρόνου η άρνηση ισοδυναμεί με απόλυση."http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26510&subid=2&pubid=112947018"Στις περιπτώσεις που προκύψουν πανελλαδικά πλεονάσματα ( λίγες ειδικότητες προς το παρόν), θα προκύψουν απολύσεις χωρίς την επιλογή της υποχρεωτικής μετακίνησης."Αυτό δεν προκύπτει από πουθενά, είναι αυθαίρετο συμπέρασμα.
Αυτό που θέλουν να κάνουν είναι να μας στείλουν στα δικαστήρια για τη διεκδίκηση των οργανικών θέσεων! Κανένας δε θα αφήσει την οργανική του θέση για κάποιον άλλον που την πήρε με μη αξιοκρατικό τρόπο...
Παράθεση από: talaiporos στις Δεκεμβρίου 11, 2012, 11:16:42 amΑυτό που θέλουν να κάνουν είναι να μας στείλουν στα δικαστήρια για τη διεκδίκηση των οργανικών θέσεων! Κανένας δε θα αφήσει την οργανική του θέση για κάποιον άλλον που την πήρε με μη αξιοκρατικό τρόπο...να κι ένας συνάδελφος που καταλαβαίνει πως απο εδώ και πέρα τα δικαστήρια θα παίξουν προταγωνιστικό ρόλο στους διορισμούς εκπαιδευτικών.Εκεί να δείτε show!!!
Το σημερινό πρωτοσέλιδο του ''Έθνους''http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=23408όπου αναγράφεται ξεκάθαρα ότι η διαθεσιμοτητα ξεκινά άμεσα από σχολεία,ΔΕΚΟ,δήμους.Κι εδώ το άρθρο από το site τους.http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63779964