0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Επίσης και εσύ να έχεις καλή χρονιά!Σαν εμπειρία αν το δεις, δε θα χάσεις τίποτε! Και αν σκεφτείς πως όσοι διορίστηκαν μέσω γραπτού ΑΣΕΠ τις προηγούμενες φορές δεν το περίμεναν, έχεις ελπίδες, αφού ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται!Άλλωστε όλοι θα ξαναπάμε να δώσουμε (αν γίνει)!
Τι προτείνει ; επαναφορά της επετηρίδας ;
Εγώ πάντως δεν πρόκειται να ξαναπάω να δώσω γραπτά. Έχω δώσει κι έχω αποδείξει ό,τι ήταν να αποδείξω. Με τη λογική "ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται" προτιμώ να πάω να αγοράσω λαχείο. Ας δώσουν όσοι δεν έδωσαν. Εγώ δεν υπάρχει περίπτωση να στερήσω χρόνο απ'τα παιδιά μου ούτε για να πάω ως το εξεταστικό κέντρο πλέον.
Αυτό που εννοεί απλά είναι ότι την/τον προσπέρασαν οι απολυθέντες των ιδιωτικών, οι έχοντες διασυνδέσεις και "μέσα" που έχουν συγκεντρώσει ήδη πολλά μόρια προυπηρεσίας στην ενισχυτική, στην ΠΔΣ και φυσικά οι ειδικές κατηγορίες! Πρόσθεσε και το 20% των τριτέκνων που προσλαμβάνονται κάθε φορά και θα δεις γιατί μπορεί ένας επιτυχών, ακόμη και με καλό γραπτό ΑΣΕΠ, να μην εργάζεται στο δημόσιο σχολείο! Εξάλλου, δε νομίζω να τα ακούς πρώτη φορά όλα τα παραπάνω!
Αν έχεις 3 ή 4 παιδιά, δικαιολογημένα να μην πατήσεις στο εξεταστικό κέντρο, αφού έχετε συνηθίσει όλοι οι τρίτεκνοι και οι πολύτεκνοι να δουλεύετε κάθε χρόνο με τις γνωστές, ευνοικές διατάξεις και να θεωρείτε κάποια πράγματα δεδομένα! Αν πάλι δεν είσαι, δε θα πράξεις καθόλου καλά με το να μην πας να δώσεις, όχι μόνο για το "ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται", αλλά γιατί μετά θα αποχαιρετίσεις οριστικά τη δημόσια εκπαίδευση (εκτός κι αν δε σε ενδιαφέρει ήδη)! Κι όσο για το λαχείο και την τύχη που γράφεις, αυτοί που μας οδήγησαν εμάς τους εκπαιδευτικούς σ' αυτόν τον κορεσμό και σ' αυτή την ανεργία έκαναν το εκπαιδευτικό λειτούργημα να φαίνεται σαν τυχερό παιχνίδι, όχι εμείς που πιστεύουμε στις δυνατότητες και την αξία του!
Απάντησα γιατί ανέφερες ότι όλοι θα πάμε να δώσουμε αν γίνει γραπτός ΑΣΕΠ. Όχι δεν έχω ούτε 3 ούτε 4 παιδιά. Έχω διαβάσει, έχω γράψει πολύ καλά, έχω 2 μεταπτυχιακά, 3 ξένες γλώσσες και υψηλή προϋπηρεσία που τη μάζεψα πηγαίνοντας ωρομίσθια σε ένα σωρό νησάκια για 12 και 11 ώρες όταν ήμουν νεότερη. Σε ένα διαγωνισμό παρωδία για ελάχιστες ή καθόλου προκηρυγμένες θέσεις, για να συνεχίσω απλά να πηγαίνω αναπληρώτρια μέχρι να γεράσω και με 3τεκνους και πολύτεκνους να με προσπερνάνε δεν καταδέχομαι να πάω να ξαναγράψω.
Μεταξύ των άλλων προτείνει: 1 μόριο για κάθε μήνα προυπηρεσίας και 1 μόριο για κάθε έτος που αποφοίτησε κάποιος από τη σχολή του, δηλ. με άλλα λόγια η ΟΛΜΕ ευνοεί τους παλιούς εκπαιδευτικούς! (κι εγώ παλιά είμαι, αλλά δε συμφωνώ καθόλου με αυτή τη λογική).
1 μόριο για καθε μηνα προυπηρεσίας ειναι υπερβολικα πολύ. Τότε τί νοημα εχει ο διαγωνισμος? και οπως λεει και ο Landau τοτε το άριστα του ΑΣΕΠ να γίνει 1000