0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Συνάδελφε minus03 συμφωνώ με την υπογράμμισή σου περί προϋπηρεσίας, κι εγώ την προϋπηρεσία που έχω την απέκτησα μετά από δύο επιτυχίες στο διαγωνισμό...διαφωνείς όμως με προϋπηρεσίες που δε θα τις αποκαλέσω παράνομες, αλλά που θεωρώ πως ο τρόπος απόκτησής τους υπονομεύει σε μεγάλο βαθμό την αξιοκρατική επιλογή, την οποία είμαι σίγουρη ότι κι εσύ επιθυμείς;Είναι λογικό συμφοιτήτρια μου, απόφοιτος 2005, να έχει τα ίδια μόρια με εμένα χωρίς να έχει δώσει ΑΣΕΠ, χωρίς να ανήκει σε ειδική κατηγορία ή να είναι τρίτεκνη, πολύτεκνη;Είναι λογικό να υπάρχουν άτομα στον πίνακα που σχεδόν το σύνολο της προϋπηρεσίας τους προήλθε από πρόσθετη στήριξη;Μπορούν όλες αυτές οι προϋπηρεσίες να αποτελέσουν το μοναδικό ή το βασικό κριτήριο διορισμού;Ίσως να κάνω λάθος, ίσως αφού δεν είναι παράνομες να είναι όλα εντάξει κι η παράξενη να είμαι εγώ...
άμα έχεις μεγάλες καταθέσεις και γκόμενο αγοράζεις μάστερ και διδακτορικό, επίσης, κάθεσαι και σε ταΐζουν οι γονεις σου να διαβάσεις απερίσπαστος για ασεπ όταν οι άλλοι τρεχουν για το μεροκάματο ή να μεγαλώνουν παιδιά....ΥΓ. μπορεί κάποιος να χρηματοδότησε το ωρομισθιλίκι ήτο αναπληρωτηλίκι εργαζόμενος και αποταμιεύοντας από πριν μπει στην εκπαίδευση....΄ξέρω πολλούς που δεν είχαν να πάνε αναπληρωτές αλλά οικογένεια και αμάξι απέκτησαν και κάνανε διακοπούλες και ταξιδάκια στο εξωτερικό αλλά για αναπληρωτές δεν είχαν φράγκο και κλαιγοντουσαν...είναι ζήτημα ιεράρχησης...εγώ οικογένεια δεν έχω ούτε αμάξι αλλά προϋπηρεσία...διαλέγεις και ιεραχείς τι θα κάνεις στη ζωή σου...
Καλησπέρα συνάδελφοι,παρακολουθώ την κουβέντα σε μια προσπάθεια να ενημερωθώ κι εγώ, όπως οι περισσότεροι θεωρώ,αν και προσωπικά δεν έχω καμία πίστη ότι τα πράγματα θα καλυτερεύσουν, μετά από 10 χρόνια αδιοριστίας...Είπα δε θα γράψω αλλά είναι κάποια σχόλια που σου έρχονται πραγματικά σα γροθιά στο στομάχι...Αποτυχόντες γράφει ένας συνάδελφος οι επιτυχόντες των προηγούμενων ΑΣΕΠ, παρόλο που ο ανεφάρμοστος μεν αλλά μοναδικός υπάρχων νόμος αυτή τη στιγμή δίνει το δικαίωμα της διατήρησης του μεγαλύτερου βαθμού,κάτι που, αν δεν κάνω λάθος τον αναγνωρίζει ως επιτυχία,ήτοι ως κριτήριο.Πριν λίγο διάβασα ότι τα μεταπτυχιακά αγοράζονται!!Κρίμα που δεν το ήξερα όταν ξεκίνησα το μεταπτυχιακό μου, που με πολύ κόπο και ούσα εργαζόμενη και μητέρα ενός ζωηρού(χαχαχα) πεντάχρονου κατέθεσα πριν ένα μήνα...Όσο για το γιατί να μη δουλεύει κάποιος μετά από δύο επιτυχίες στο διαγωνισμό- και μάλιστα τη δεύτερη με 70αρι στους ΠΕ02- και με κουτάκι τσεκαρισμένο πάντα, ακόμη κι όταν ήμουν 6 μηνών έβαλα κουτάκι- είναι απλό...αδύνατον να ξεπεράσεις ή να φτάσεις έστω,αναφέρομαι στον κλάδο των φιλολόγων,μεγάλες προϋπηρεσίες, πολύτεκνους, τρίτεκνους και τώρα πια και τους ιδιωτικούς!!Ένα θα σας πω μόνο, από την ώρα που άνοιξαν οι πίνακες έχω πέσει 500 θέσεις, ενώ συνάδελφοι με 40+ μόρια δουλεύουν πια μόνο στην ενισχυτική για τρεις και τέσσερις μήνες παρόλο που παλιότερα ήταν στις πρώτες φάσεις αναπληρωτών...Είτε έχει κανείς μόνο προϋπηρεσία είτε είναι υπέρμαχος ΑΣΕΠ πρέπει να αντιληφθεί πως το παρόν σύστημα επιλογής είναι σαθρό, εντελώς άδικο, δε συμφέρει τελικά κανέναν και μπάζει από παντού...δεν ξέρω αν οι προτεινόμενες αλλαγές θα φέρουν αποτέλεσμα.Είμαι βέβαιη όμως ότι μια αλλαγή είναι τόσο αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε.
Μας ψεκαζουν. Ειμαι σιγουρος πλεον.
Εεεεελα. Πραγματικα μας ανοιγεις τα ματια.