0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Γελάνε και οι πέτρες με τη συμπεριφορά μας εδώ μέσα!Για να δώσω μια εναλλακτική άποψη, σε πολύ αφηρημένες γραμμές, υπάρχουν τα εξής προβλήματα:1) Δε γίνεται να διοριστούν όλοι. Έχω την αίσθηση ότι και όλα τα πραγματικά κενά να καλύπτονταν, το 80% των αδιόριστων θα έμενε αδιόριστο.2) Το πρώτο κριτήριο για να αναλάβει κάποιος μια δουλειά είναι η ικανότητα. Εξ' ου και η αξιολόγησή του αφού την αναλάβει. Δε λέω πώς να γίνει, λέω ότι πρέπει να γίνεται.3) Τα κοινωνικά κριτήρια, όπως πχ παιδιά κλπ, είναι μεγάλη παγίδα. Εάν κάποιος έχει παιδιά, και πρέπει να τον στηρίξουμε, ας του δώσουμε ένα καλό επίδομα μέχρι να μεγαλώσουν/σπουδάσουν, ας τον διευκολύνουμε όπου αλλού θα έπρεπε, αφού νοιαζόμαστε για τη διαιώνιση του είδους. 4) Όταν τρώμε τις σάρκες μας για το ποιος θα μπει πρώτος, πρέπει να δούμε το δάσος και να σκεφτούμε ότι το μεγάλο λάθος είναι πως τόσες χιλιάδες επιστήμονες ξεψωμίζονται στην εκπαίδευση. Η εκπαίδευση θα έπρεπε να είναι επιλογή των πολύ ρομαντικών, γιατί απλά θα έπρεπε να υπάρχουν πολύ πιο δελεαστικές θέσεις εργασίας.5) Όσον αφορά την τοποθέτηση, ίσως η εντοπιότητα και η συνυπηρέτηση σε οποιαδήποτε εργασία να είχε μια λογική, δεν ξέρω... Το πρόβλημα εντείνεται και με τις συνεχείς αλλαγές στα όρια συνταξιοδότησης, και μόνο στρεβλώσεις μπορούμε να περιμένουμε πια.
Το έχω ξαναγράψει κάποια στιγμή στο παρελθόν. Είχα μια "φίλη" που είχε τρία παιδιά- όταν έμαθε ότι ήταν έγκυος στο τρίτο έκλαιγε γιατί δεν το ήθελε- και έκανε και τέταρτο για να διοριστεί αν και ήταν στα πρόθυρα διαζυγίου με τον άνδρα της. Είχε δώσει στον ΑΣΕΠ του 2005 και έγραψε 10 Ιστορία και 33 στα Αρχαία και φυσικά πάτωσε. Σημειωτέον ότι έχει τελειώσει κλασσική φιλολογία του ΑΠΘ. Όταν έδωσα για πρώτη φορά στον ΑΣΕΠ του 2009 και στα τρία μαθήματα πλέον και είχα αριθμό γύρω στο 540 και για μισό μόριο δεν ήμουν στους διοριστέους με ειρωνεύτηκε λέγοντας πως με λυπάται που πρέπει να ξαναδώσω , ενώ αυτή θα διοριζόταν ως πολύτεκνη. Πράγματι διορίστηκε τον Αύγουστο του 2009 σε σχολείο δίπλα από το σπίτι της. Τα συμπεράσματα δικά σας.
Η αντιφατικη σταση της κυβερνησης (καντε ενα κλικ στις δηλωσεις Γαβρογλου εντος μηνος) εμενα μου δειχνει δυο πραγματα. Αφενος ειναι εγκλωβισμενη απο την αποφαση του ΣτΕ και δε μπορει να συνεχισει με το υπαρχον συστημα προσληψεων, και αφετερου πρεπει να δωσει την δυνατοτητα στους νεους πτυχιουχους να διεκδικησουν θεσεις αναπληρωτων αλλιως δεν εχει κανενα αντικρυσμα η υπαρξη των ΑΕΙ-ΤΕΙ αφου δεν παρεχεται καμια δυνατοτητα στους αποφοιτους τους. Εν ολιγοις θεωρω οτι το παιχνιδι παιζεται για το νεο συστημα προσληψης αναπληρωτων μεσω διαγωνισμου ΑΣΕΠ και οχι μονιμων διορισμων (αν γινουν διορισμοι θα ναι ελαχιστοι και μακαρι να διαψευστω).