0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Πειτε μου έναν διαγωνισμο για θέσεις εργασίας, σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου, που οι νέοι χωρίς εμπειρία έχουν προτεραιότητα. Δεν υπάρχει!!!! Τα κριτήρια είναι, ακαδημαικά προσόντα και εμπειρία. Ολα τα υπόλοιπα είναι πολιτικά παιχνίδια για να χρυσώνουν το χάπι της ανεργίας. Μόνο για λόγους ισονομίας και ίσων δικαιωμάτων θα δοθει ένα ποσοστο των θέσων που θα προκηρυχθούν, σε νέους χωρίς προυπηρεσία. Και αυτό μπορεί να γίνει χωρίς γραπτό ΑΣΕΠ. Για οσους δε μπορούν να το καταλάβουν........δεν μπορω να κανω κάτι.......
οι βολεμένοι...δικαστήρια...Νίκος Κούρκουλος στο κατηγορώ τους ανθρώπους....δεν σου πάει θέλεις να γίνει αλλαγή φρουράς στους βολεμένους και να πάρεις τη θέση τους;
Μα δεν είπα ότι τα είπε όλα σωστά. Φυσικό είναι να βάλει και κάτι που απλώς το θέλει ο λαός (κι ας ξέρει ότι θα το απορρίψει το ΣτΕ).Μέχρι τώρα, όμως, κανένα κόμμα δεν τόλμησε να προτείνει ταβάνι στην προϋπηρεσία και μόνο ένα κόμμα θέλει γραπτό ΑΣΕΠ.
τρια πουλακια καθοντανκαι για να σου απαντησω κίολας , αν στον πινακά μου υπάρχει έστω και ενας απο ΠΔΣ,εκκλησειαστικό ονόμασέ το όπως θες εσύ,ΝΑΙ
δεν έχεις πάρει ακόμα χαμπάρι ότι το κράτος που έδωσε σε εσένα αυτή τη δυνατότητα δε τη δίνει στους περισσότερους?
τι δεν σε εμπόδισε να δουλεύεις; αν θές να συνεχίσεις να εργάζεσαι βάλε ναι σε όλα και πήγαινε περιφέρεια νοτίου αιγαίου με τα πολλά δυσπρόσιτα για να ανέβεις..μην τα φοβάσαι...κι εμείς επιτυχόντες στον ασεπ είμαστε δεν ντρεπόμαστε να πάμε..εσέις με τις βαθμάρες που θέλατε να υπηρετησετε; στην πλατεία Κολωνακίου;
...Live and Let Die....
Kάποιοι που αναφέρουν και τις χώρες του εξωτερικού (και καλά κάνουν, ξέρω πως εκεί συνυπολογίζεται η προύποηρεσία) δεν έχουν καταλάβει πως στις χώρες του εξωτερικού συνυπολογίζεται η προύπηρεσία ΚΑΙ από ιδιωτικό τομέα (δεν είναι κρατικοκεντρικά στημένα τα συστήματά τους) και πως εκεί οι προύπηρεσίες δεν αποκτήθηκαν γλύφοντας παπάδες, βουλευτάδες και άλλους -άδες. Περνώντας τα χρόνια κατέληξα να λέω πως κι αυτός που έχει 50 μήνες προύπηρεσίας (αδιαφανώς αποκτημένη) μπορεί να είναι ένας πολύ καλός εκπαιδευτικός πλέον και να αξίζει να διοριστεί....η εμπειρία δίνει πολλά αβαντάζ....αλλά μένει μεγάλη πληγή σ'αυτή τη χώρα το ότι δεν είχαν όλοι ίδιες ευκαιρίες πρόσβασης στην ίδια δουλειά κι ας είχαν τα ίδια προσόντα. Με 2 λόγια...η βρωμιά έχει εγκαθιδρυθεί εδώ και χρόνια και τώρα είναι δύσκολο να ξεμπλέξουμε τα μπούτια μας και να αποφασίσουμε νομοθετώντας ποιος έχει δίκιο, χωρίς να αδικήσουμε κάποιον άλλο....Η προϋπηρεσία είναι πολύ πονεμένη ιστορία στην Ελλάδα!
Ξανά και ξανά τα ίδια... Επαναλαμβάνω και εγώ τότε τα ίδια...α. Κρίνεις μόνο εξ' ιδίων. Δεν είναι όλοι στην ίδια θέση με εσένα. Δεν είναι όλοι πχ., ελεύθεροι με τον μπαμπά και τη μαμά να τους περιμένουν το καλοκαίρι. Γιατί εσύ που μπορείς να πας στα δυσπρόσιτα να αποκτάς ένα τεράστιο προβάδισμα (ας είναι ένα μικρό προβάδισμα...)από εμένα που εξ' αντικειμένου δεν μπορώ λόγω αυξημένων υποχρεώσεων. Το έκανα τον πρώτο χρόνο, αλλά μικρή μου (η μεγάλη μου τώρα... ) απέκτησε φοβίες εγκατάλειψης που μας βασάνισαν 8 χρόνια.β. Όλο το τελευταίο διάστημα σε ισχύ ήταν ο 3848 του 2010. Με αυτόν κάναμε πολλοί τις επιλογές μας. Είναι λάθος; Εσύ έκανες τις επιλογές σου με δεδομένο την κατάργησή του και την εμφάνιση ενός νέου τρόπου μοριοδότησης μέσω ΑΣΕΠ που "κουμπώνει" στην περίπτωσή σου. Έτσι, ενώ η δική σου προυπηρεσία προέρχεται από μεγάλη προσπάθεια και επιτυχίες στον ΑΣΕΠ, τελικά ουσιαστικά συντάσσεσαι με αυτούς που προσπάθησαν πολύ λιγότερο από εσένα και δεν έχουν επιτυχίες...γ. Από το 2015 η απόφαση του ΣΤΕ δείχνει πως η επίδοση στον γραπτό διαγωνισμό πρέπει να έχει το μεγαλύτερο βάρος στις προσλήψεις μόνιμων ή αναπληρωτών. Αυτή η απόφαση δεν καθορίζει και τις επιλογές;δ. Αν δεν πήγαινες εσύ σε δυσπρόσιτο (στη περίιπτωση που δεν μένεις δίπλα...) θα πήγαινε κάποιος άλλος που μένει πιο κοντά. Δεν έκανες σε κανέναν τη χάρη, αφού οι πίνακες είναι υπερπλήρεις.Έχετε φτιάξει ένα αφήγημα που ακούν και οι συνδικαλστές μας, γιατί εσας βλέπουν κυρίως, ενώ οι γηραιοί από αυτούς έχουν και αλεργία στον διαγωνισμό, αφού δεν έχουν καταλάβει πως τα δεδομένα είναι διαφορετικά από το 1998. Αυτό διαχέεται και στους μερικώ άσχετους στο υπουργείο.
ε)κι εσείς οι ασεπίτες έχετε φτιάξει ένα αφήγημα του Γιάννη Αγιάννη, του θύματος που ο κακός Ιαβέρης-ο υποστηρικτής των προϋπηρεσιών θέλει να σας υφαρπάξει τα δίκαιά σας...