0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σ'ευχαριστώ και για το ενδιαφέρον σου (που θες να μου ανοίξεις τα μάτια, για να δω τα χάλια μου) και για την ευγένεια σου. Και καλώς ήρθες στο φόρουμ (αν είσαι νέος και δεν είσαι τύπου portokali/proypiresia)
Νέα είμαι ναι. Και πολύ απογοητευμένη από αυτά που διαβάζω. Ελπίζω να μην παρεξήγησες το ύφος μου. Απλά καλό θα είναι να αφήσουμε τις διαφορές μας στην άκρη αν θέλουμε να πετύχουμε κάτι.
Θα το ξαναπώ άλλη μια φορά και θα σταματήσω. Οι διαφορές μας ξεκινάνε από τη διάθεση μας να "παρακάμψουμε" νόμους και σύνταγμα, αν αυτό θα μας φέρει πιο κοντά στο στόχο μας. Έχω δηλώσει πολλές φορές ότι θα αποδεχτώ το οποιοδήποτε συνταγματικό σύστημα. Όχι γιατί είμαι υπεράνω, αλλά 1ον γιατί δε μ'αρέσει να πάω να πιάνω βουλευτές/υπουργούς/συμβούλους και να γκρινιάζω και 2ον νομικά δε θα μπορώ να κάνω κάτι. Άρα δε θα έχω άλλη επιλογή από το να αποδεχτώ. Αν μπούμε λοιπόν όλοι κάτω από την ομπρέλα της συνταγματικής ορθότητας, μια χαρά μπορούμε να τα βρούμε. Γιατί και οι ειδικές κατηγορίες δεν πρόκειται να αδικηθούν, μιας και προβλέπεται η προστασία τους από το σύνταγμα και οι νέοι δεν πρόκειται να αδικηθούν, μιας και προβλέπεται η ισότητα από το σύνταγμα. Με τα χίλια να υπογράψω οποιαδήποτε επιστολή μιλάει για σεβασμό του συντάγματος. Αλλά όταν τα λέω αυτά, μου λένε ότι λέω άσχετα...
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες ετοιμάζω την επιστολή όπως είπα. Εγώ κάνω ένα προσχέδιο σύμφωνα με αυτά που προείπα στην σελίδα 89 αυτού του θέματος. Σίγουρα θα χρειαστεί βελτίωση. Ισχύ εν τη ενώσει! Μπορούμε όλοι μαζί να κάνουμε πράματα και θάματα. Δεν θα υπάρχει πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ μας πιστεύω διότι δεν θα προτείνεται τρόπος διορισμού. Αν μπορείτε σκεφτείτε και εσείς διάφορα σημεία/στοιχεία τα οποία θα τονίζουμε σε αυτή.
Ξαναειπαμε συναδελφε.... Δεσμευση θεσεων διορισμου και οχι προτεινομενο συστημα διορισμου. Ουτε συνταγματολογοι ειμαστε ουτε νομοθετες. Το βασικο ειναι η διεκδικηση θεσεων διορισμου και οχι η προταση συστηματος διορισμου. Το πως γινονται οι διορισμοι το προβλεπει ο νομος ξεκαθαρα , νομος ο οποιος βγηκε συνταγματικος απο οτι φαινεται εκτος απο συγκεκριμενες μεταβατικες διαταξεις. Σαφεστατα αν βγουνε αλλες αποφασεις πρεπει να τηρηθουν. Αυτο ομως δεν ειναι δικια μας δουλεια. Εμεις πρεπει να διεκδικησουμε διορισμους.
Δεν είπα να προτείνουμε σύστημα διορισμού. Είπα να τονίσουμε την ανάγκη για σεβασμό στο σύνταγμα και για την πραγματοποίηση των διορισμών με ένα σύστημα που θα είναι απρόσβλητο. Και είπα ότι οι διαφορές μας προέρχονται από το γεγονός ότι δεν αποτελεί για όλους αυτό προτεραιότητα. Ότι περνάει από το μυαλό τους ότι παρότι το 24μηνο, το 30μηνο και το 40% βγήκαν αντισυνταγματικά, δεν έγινε καμία απόλυση. Και θα μπορούσε να γίνει κάτι αντίστοιχο και με αυτούς και ποιος νοιάζεται μετά το διορισμό για τον τρόπο με τον οποίο έγινε. Με άλλα λόγια (και είμαι σίγουρος ότι έτσι θα είναι), η επιστολή του sikat να ζητάει (όπως ζητούσε ο Φίλης μια εποχή), νομικά τεκμηριωμένο τρόπο διορισμών. Αν φυσικά κρατήσουν τον 3848, αυτό ενδεχομένως δε χρειάζεται (αν και ίσως έχει σημεία που μπορεί να κριθούν αντισυνταγματικά). Δε ξέρω όμως πόσοι θα υπογράψουν μια τέτοια επιστολή, χωρίς να προσθέτουν αστεράκια. Από εδώ μέσα ξέρω ότι θα την υπογράψουν πολλοί. Από τα μέλη της ΠΕΑΔ και των ομοϊδεατών της δε ξέρω.
Για την ΠΕΑΔ και τα μέλη της δεν ξέρω αν θα υπογράψουν και πόσοι θα υπογράψουν μια τέτοια επιστολή! Προσωπικά πάντως, η ΠΕΑΔ δε με εκφράζει καθόλου (συμφεροντολικές θέσεις, που εξυπηρετούν μειοψηφίες), γι' αυτό ζητώ τη δημιουργία ενός νέου συλλογικού μας οργάνου, που θα μας αντιπροσωπεύει δυναμικότερα, αντικειμενικότερα, αντιπροσωπευτικότερα, θα είναι πιο διεκδικητικό και θα απαρτίζεται από ένα ευρύ πεδίο συναδέλφων! Αν τώρα κάποιοι της ΠΕΑΔ αλλάξουν γνώμη, καλοδεχούμενοι! Άλλωστε, στην προσπάθειά μας κανείς δεν μπορεί να περισσεύει!
Δύσκολα ένα συλλογικό όργανο θα μείνει εκτός της συζήτησης για το σύστημα διορισμού.