0 μέλη και 5 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Αναρωτιέμαι: αυτός ακούει τι λέει;Αλλά αυτός μια χαρά ξέρει τι λέει.Απ' ότι φαίνεται το πρόβλημα που έχει και σκέφτεται πώς θα το λύσει είναι το "πως θα μπορέσουμε να τον προσλάβουμε" χωρίς προϋπηρεσία, χωρίς μάστερ, διδακτορικά, ξένες γλώσσες, χωρίς ΑΣΕΠ...Νομίζω ότι ήταν σαφέστατος στο γιατί θα αδικηθούν, όσοι αδικηθούν.
+++++++++++++++++Ειλικρινά όλο αυτό με ξεπερνά..............
+++++++++++++++++Καλά τι λέει;;; Πρέπει να βρεθεί τρόπος να διοριστούν όσοι έχουν μόνο προϋπηρεσία!!!!! αλλά και αυτός που δεν έχει απολύτως τίποτα (εκτός πτυχίου) χωρίς προϋπηρεσία, χωρίς μάστερ, διδακτορικά, ξένες γλώσσες, χωρίς ΑΣΕΠ...!!!!!!!! Ντροπή σας όλοι οι υπόλοιποι............ τουλάχιστον θα ξέρετε γιατί αδικηθήκατε.......... η προσπάθεια τιμωρείται................ συνδικαλισμός μόνο!!!!!!!!!!!! Διορισμοί με αριστεροί κυβέρνηση..................... Ειλικρινά όλο αυτό με ξεπερνά..............Με γεια μας
Ευτυχώς που προστέθηκε το χωρίο για το κοινοτικό δίκαιο, στο οποίο ελπίζεις για να διοριστείς, γιατί όλα τα υπόλοιπα δε σου λένε τίποτε!Και, αγαπητή συναδέλφισσα, αν ποτέ διοριστώ (σε αντίθεση με 'σένα που απαιτείς να διοριστείς και το θεωρείς και δεδομένο), δε θα το κάνω για να αράξω! Ποτέ μου, όπου κι αν έχω εργαστεί, δεν πήγα για να αράξω, αλλά για να κάνω ευσυνείδητα τη δουλειά μου (εν προκειμένω το λειτούργημά μου), επειδή σέβομαι τον εαυτό μου, την ιδιότητά μου ως εκπαιδευτικού, αλλά κυρίως τους μαθητές και το δημόσιο σχολείο! Αν ήθελα απλά να αράξω, θα είχα επιδιώξει να διοριστώ κάπου αλλού και δε θα κοπίαζα να κάνω αυτό που μου αρέσει και αγαπώ τόσο πολύ! Όλα τα άλλα είναι περιττά!
Εσύ δεν θα καρπωθείς ωφέλη από την εφαρμογή του κοινοτικού δικαίο στο οποίο αναφερεται το επίμαχο χωρίο; γιατί υπογράφεις μεταξύ άλλων και αυτό άρα συναινείς και σε αυτό εκτός αν βάλεις αστερισκοκαι πεις δεν με εκφράζει....τα άλλα είναι μεγάλα λόγια αλλά ξέρεις μπορείς να να είσαι ευσυνείδητη και ως ιδιαιτερού ή στο συνοικιακό φροντιστήριο ...δεν μας λες γιατί προκρίνεις το δημόσιο αν όχι και για τις καλύτερες συνθηκες εργασιας ;
νομίζω ότι υπογράφει, γιατί λέει δε λέει για κοινοτικό δίκαιο ένα και το αυτό... αυτά είναι high letters!!
τωρα μιλάς σωστά...είναι high letters!! πάντα high letters ήταν το κοινοτικό δίκαιο στην Ελλάδα από τους κυβερνόντες γι' αυτό και τρώγαμε καταδίκες από το Ευρωπαϊκό δικαστήριο για σειρά ζητημάτων ....Ελλάδα...Ευρωπαία με το ζόρι...
Εγώ νομίζω ότι υπογράφει, γιατί υπάρχει διαφορετική ερμηνεία του κοινοτικού δικαίου μεταξύ σας. Στο έγραψα και παλαιότερα, το Π.Δ. 164/2004 είναι αναγνωρισμένα από την ΕΕ επαρκής εφαρμογή της κοινοτικής οδηγίας. Και προβλέπει συγκεκριμένα μέτρα σε περίπτωση κατάχρησης. Άρα συμφωνούμε όλοι μας να εφαρμόζεται το κοινοτικό δίκαιο. Το θέμα είναι ότι εσύ θεωρείς ότι αυτό σημαίνει μονιμοποίηση σου (μετατροπή των συμβάσεων σου σε αορίστου χρόνου) και μεις θεωρούμε ότι σημαίνει χρηματική αποζημίωση, που ενδεχομένως μετά να έχει κι άλλες συνέπειες (να σταματήσουν να προσλαμβάνουν αναπληρωτές που θα ξεπεράσουν τους 36 μήνες, προς αποφυγή νέων αποζημιώσεων. Κάτι τέτοιο άλλωστε απάντησε η ΕΕ ότι θα μπορούσε να κάνει η Ιταλία και θα ήταν απόλυτα αποδεκτό από αυτούς)
7. Η πρόσληψη υπαλλήλων στο Δημόσιο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, όπως αυτός καθορίζεται κάθε φορά, πλην των περιπτώσεων της παραγράφου 5, γίνεται είτε με διαγωνισμό είτε με επιλογή σύμφωνα με προκαθορισμένα και αντικειμενικά κριτήρια και υπάγεται στον έλεγχο ανεξάρτητης αρχής, όπως νόμος ορίζει.
βάσει αυτής της οδηγίας μονιμοποιήθηκαν και συμβαισούχοι του Παυλόπουλου ...επίσης όταν υπογράφεις την μνεία για το σύνταγμα υπογράφεις και αυτό...http://www.hellenicparliament.gr/Vouli-ton-Ellinon/To-Politevma/Syntagma/article-107/
Αγαπητέ, μπερδεύεσαι ανάμεσα στο "αντισυνταγματικό" και το "δίκαιο". Κατ'εμέ λοιπόν, ο γραπτός διαγωνισμός είναι ο δίκαιος και σωστός τρόπος. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι συνταγματικοί. Με βάση μόνο την προϋπηρεσία πάντως δεν είναι, αυτό το ξέρουμε 100%. Υ.Γ. Κάποτε θα πρέπει να μάθεις να διαβάζεις προσεκτικά. Φυσικά βάσει αυτής της οδηγίας μονιμοποιήθηκαν και συμβασιούχοι του Παυλόπουλου. Το λέει ξεκάθαρα άλλωστε το Π.Δ. Λέει βέβαια επίσης ότι εκείνοι διορίστηκαν γιατί είχαν ξεπεράσει τους 24 μήνες και η σύμβαση τους ήταν ενεργή την περίοδο ψήφισης του Π.Δ. Ήταν δηλαδή η μεταβατική περίοδος. Φυσικά, αν δουλεύεις αναπληρωτής από το 2004, οκ, πήγαινε να διεκδικήσεις εφαρμογή του Π.Δ., γιατί η μεταβατική περίοδος έληξε. Όταν λοιπόν σου δίνουν λινκ, καλό είναι να τα διαβάζεις προσεκτικά, είτε σε βολεύουν, είτε όχι.
εσύ δεν διαβάζεις προσεκτικά εκτός του ΠΔ υπάρχει και η απόφαση του ΕΔΑΔ που έχει βγει στο ενδιάμεσο...Συνεπώς, η απόφαση αυτή δεσμεύει τα όργανα της Ελλάδος συμπεριλαμβανομένης και της εκτελεστικής (ΥΠΑΙΘ) και της δικαστικής εξουσίας (βλ. αντί πολλών: απόφαση Ολομέλειας ΑΠ 16/2013: «η δεσμευτικότητα της απόφασης αυτής (του ΔΕΕ εννοείται) ….. είναι όμως αναμφίβολη, αφού μόνον έτσι εξυπηρετείται ο σκοπός της ενιαίας και ομοιόμορφης εφαρμογής του ενωσιακού δικαίου»).