0 μέλη και 5 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Αυτό που θα πρέπει όλοι να επιδιώξουμε σε κάθε περίπτωση είναι να γίνουν μόνιμοι διορισμοί.Να δικαιωθούν οι συνάδελφοι που έχουν οργώσει όλη την Ελλάδα και να δωθεί και η ευκαιρία στους νέους να κάνουν το όνειρο τους πραγματικότητα. Μόνο μαζικά και ενωμένοι μπορούμε να το πετύχουμε! Όλοι έχουν δικαίωμα στο όνειρο!
Διαβασε σε 6 μηνες το γνωστικο του ΠΕ03 και πανε να λυσεις τα θεματα του ΑΣΕΠ 2009...οι οκτω στους 10 κοπηκαν...αρκετοι ειχαν δεκαετιες στις πλατες τους....
Έτσι είναι Landau... ασεπ ξανα... και μοριοδοτηση μεταπτυχικων, κοινωνικων κριτηριων κλπ...Αλλά πάλι η ΔΟΕ και η ΟΛΜΕ για να εξυπηρετήσει συμφέροντα θα προτείνει προσληψεις με βάση την προϋπηρεσία.
Εγώ θα προτείνω να έχουμε 2 διαγωνισμούς ΑΣΕΠ.Ένας γραπτός και ένας με μοριοδότηση.50-50 με δικαίωμα να είσαι και στους 2.Στον διαγωνισμό με μοριοδότηση θα μετράνε όλα τα αντικειμενικά κριτήρια (βαθμός πτυχίου, μεταπτυχιακό, η/υ, γλώσσες) τα κοινωνικά και σε μεγάλο βαθμό η προϋπηρεσία.Στον γραπτό θα προστίθενται όλα τα παραπάνω εφόσον πιάσεις την βάση στο γραπτό σου. Μόνο που η προϋπηρεσία θα πρέπει να μετράει ελάχιστα.Έτσι όλοι θα είναι ικανοποιημένοι.
Εγώ πάντως βλέπω σε επίσημα στοιχεία κάπου 12 χώρες της Ε.Ε. (και με αυξητικές τάσεις) να έχουν ήδη ως προαπαιτούμενο το μεταπτυχιακό στις επιστήμες αγωγής για να έχει το δικαίωμα να εργαστεί κάποιος ως εκπαιδευτικός.
Αν οργανώσει κάποιος το υλικό του και διαβάζει μεθοδικά 4-5 ώρες την ημέρα, 6-7 μήνες είναι αρκετοί, ώστε να θεωρείται έτοιμος για το γραπτό διαγωνισμό και μάλιστα χωρίς φροντιστήρια.
55 νομίζω
Εγώ έτσι ήμουν επιτυχούσα χωρίς φροντιστήριο και τώρα πάω δικαστικώς.Όμως και αυτές οι ώρες είναι πολλές, οι 5-6 ανάλογα με τις ιδιαίτερες συνθήκες που αντιμετωπίζει ο καθένας στη ζωή του. Ξέρω όμως διοριστέα του 2008, κόρη μεγαλογιατρού από τη Φιλοθέη, που έκανε το διάβασμα της αρκούδας και ξόδεψε χρήμα σε Μπόνια, σε βιβλία, κτλ και παράλληλα έκανε μεταπτυχιακό στην ιστορία. Μόνο και μόνο για να διαβάσει περί -δε θυμάμαι ακριβώς- μιας υπολεπτομέρειας στην τραγωδία, που δεν τη βρίσκεις στη σχολική γραμματολογία, ούτε στο Γεωργοπαπαδάτο ή στη Ρομιγί, αλλά στο Λέσκυ, αγόρασε 4 βιβλία. Αποτέλεσμα να γράψει κάτω από τη βάση αρχαία. αφού έγραψε όμως 100αρια σε ιστορία, λογοτεχνία και παιδαγωγικά, φυσικά πέρασε.
Πιστεύετε ότι η κόρη ενός μεγαλογιατρού,ή και ενός οποιουδήποτε μεγαλοΧ,θα πήγαινε και θα έμενε για πολύ καιρό στην πινέζα΄Δυστυχώς,η πείρα έχει αποδείξει ότι όλοι αυτοί έχουν τις άκρες τους και βρίσκουν τρόπους...Και άσε εμάς τους υπόλοιπους να βολοδέρνουμε...Τρομερή απογοήτευση...Και δεν ξέρω αν έχει κάποια σημασία, αλλά αυτό το λέει αυτή που έχει τον μεγαλύτερο καθαρό βαθμό στους φιλολόγους.Ναι,όπως αποδεικνύεται μέχρι τώρα,δεν έχει καμία σημασία...
Εγώ θέλω να ρωτήσω κάτι. Ακούω συνεχώς για την ανεργία των νέων. Για την ανεργία των 30 αρηδων των 40αδων αλλά και των 50+ μιλάει κανεις? Και για να μην παρεξηγηθω από νέους συναδέλφους ή αλήθεια είναι ότι σε εμάς δόθηκε η δυνατότητα της επετιρηδας. Μας την κατήργησαν όμως με τον διαγωνισμό ΑΣΕΠ. Γιατί λοιπόν τώρα η πολιτεία δεν προχωρά στο προφανές? Δλδ σε νέο διαγωνισμό? Γιατί δεν έχει χρήματα ! Απλά είναι τα πράγματα! Και για εξηγουμαστε οποιαδήποτε δυνατότητα δοθεί σε κάποιους που δεν δόθηκε σε εμάς είναι καραμπίνατη αντισυνταγματική! Θα γίνει όπως έγινε με την 527.......