0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
είσαι δηλαδή από το 2004 επιτυχούσα κι έχεις μόνο 58 μήνες; γι' αυτο έχεις λυσσάξει με τα πλαφόν;
ο καθορισμός των κριτηρίων δεν γίνεται από τον ασεπ και ούτε είναι αρμόδιος γι' αυτό Ο Ασεπ έχει μόνο εποπτικό ρόλο...αλήθεια, πέρυσι και φέτος δεν επόπτευσε την όλη διαδικασία;
ΤΟ ΑΣΕΠ (Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού) είναι ελληνική ανεξάρτητη αρχή που διασφαλίζει την ορθότητα των προσλήψεων τακτικού και εποχικού προσωπικού στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Όταν οι διαγωνισμοί για θέσεις στο Δημόσιο προκηρύσσονται και οργανώνονται από το ίδιο το ΑΣΕΠ, τα εργαλεία που διαθέτει για την επιλογή του προσωπικού είναι: γραπτός διαγωνισμός, αξιολόγηση συγκεκριμένων κριτηρίων, συμπληρωματική πρακτική διαδικασία, ειδικές εξετάσεις ή/και συνέντευξη. Διαφορετικές διαδικασίες ακολουθούνται για το ειδικό επιστημονικό προσωπικό και για τους εκπαιδευτικούς.Οι διαγωνισμοί για επιλογή προσωπικού στον ευρύτερο δημόσιο τομέα (κυρίως ΝΠΙΔ και ΟΤΑ) προκυρήσσονται και εκτελούνται από τους επιμέρους φορείς, με βάση τον ίδιο νόμο 2190/1994. Η όλη διαδικασία εποπτεύεται από το ΑΣΕΠ, το οποίο και αξιολογεί τυχόν ενστάσεις.πηγή: wikipedia.org Όντως επέβλεψε την όλη διαδικασία πέρυσι και φέτος με τους υπάρχοντες πίνακες. Όμως γιατί;;; Μήπως είναι προεόρτια όλα αυτά για να έρθει πιο ομαλά σε όλους η κατάταξη πινάκων με βάση κριτήρια (προϋπηρεσία, μεταπτυχιακά, σεμινάρια, διδακτορικά, ξένες γλώσσες...) από το ΑΣΕΠ σε κανά χρόνο. Σκεφτείτε το και αλλιώς: Αν μεχρι τώρα δεν είχε αναμειχθεί πουθενά το ΑΣΕΠ και ξαφνικά από του χρόνου, λόγω της απόφασης του ΣΤΕ, έπαιρνε την ευθύνη (φυσικά και την εποπτεία) για την κατάταξη των πινάκων ξαφνικά το ΑΣΕΠ πόσες αντιδράσεις θα υπήρχαν. Τι θα σήμαινε αυτό για την κυβέρνηση!;;; Θα απογοητευόταν πολύς κόσμος. Το θέμα κατάταξης των αναπληρωτών σε πίνακες είναι "καυτή πατάτα" για κάθε υπουργό παιδείας, δηλ. όλοι το αποφεύγουν. Έτσι, τι πιο εύκολο για να αποποιηθούν τις ευθύνες μιας τέτοιας άλλαγής (της αλλαγής των πινάκων με κριτήρια) από το να πετάξουν την ευθύνη σε μια ανεξάρτητη αρχή που λέγεται ΑΣΕΠ. Δε λέω κάτι άλλο. Θα το δείτε όταν έρθει εκείνη η ώρα. Υ.γ. Πραγματικά γράφω με πρόθεση να πω τη γνώμη μου και να ενημερώσω. Κάποιοι όμως είστε επιθετικοί (όχι σε μένα προς το παρόν) και δεν καταλαβαίνω τον λόγο. Όλοι βιώνουμε δύσκολες καταστάσεις, αλλά δεν υπάρχει λόγος να φαγωθούμε μεταξύ μας. Εξάλλου το site είναι για ανταλλαγή απόψεων και όχι για λεκτική επίθεση προς συναδέλφους.
....Κι όχι μόνο αυτό... Επισήμως δηλώνει 40 ετών...Δηλαδή κι έτσι να ναι τον πρώτο ΑΣΕΠ....Τον αξιομνημόνευτο τον έδωσε στα 29....Τέτοιο πάθος για την εκπαίδευση
Στον πρώτο ΑΣΕΠ που έδωσα πήγα χωρίς να έχω προετοιμαστεί, απλά για την εμπειρία (το έχω ξαναγράψει) και ήμουν απλά επιτυχούσα, δεν σημαίνει ότι με κάλεσαν αναπληρώτρια από τότε. Αυτό έγινε μετά τον επόμενο ΑΣΕΠ. Βλέπετε εγώ δεν είχα τα "μέσα", για να με καλούν στις ενισχυτικές και τις πρόσθετες και να μαζεύω μόρια προυπηρεσίας από νωρίς, χάρη σε γνωριμίες, όπως έκαναν ανερυθρίαστα άλλοι! Έπρεπε και πολύ καλύτερα να αποδείξω την αξία μου, πρώτα και να "βουλώσω" πολλά στόματα!
για την εμπειρία, ε; πολύ άνετη γι'αυτο πολεμάς όσους έχουν μεγαλύτερες προϋπηρεσίες από εσένα...και τις βαπτίζεις βυσματικές αδιακρίτως...βολικότατο...
Εγώ πάντως έχω πραγματικά βαρεθεί να μπαίνω εδώ μέσα και να διαβάζω το τι έχουν κάνει κάποιοι στη ζωή τους, και τι προσόντα έχουν και τι όρεξη για δουλειά και πόσο αξίζουν το διορισμό και κυρίως πόσο άχρηστοι είναι ΟΛΟΙ οι άλλοι και μπλα, μπλα ,μπλα... Πραγματικά μας είναι παντελώς αδιάφορα όλα αυτά! Αυτό το πόσο άξιοι είμαστε εμείς και πόσο ανίκανοι όλοι οι άλλοι πραγματικά με ξεπερνάει! Και αυτό το επιχείρημα ότι δουλεύουν όλο οι ίδιοι και οι ίδιοι τι είναι πάλι; Ας δουλεύουμε όλοι εκ περιτροπής, μόνιμοι και αναπληρωτές για να είναι κάποιοι ευχαριστημένοι.Πιστέψτε με ο καθένας εδώ μέσα έχει τη δική του πικρία, τα δικά του προβλήματα και έχει ζήσει τις δικές του ματαιώσεις αλλά δεν είναι λύση το να ανακυκλώνουμε τα ίδια και τα ίδια στο φόρουμ. Ούτε γόνιμο διάλογο κάνουμε ούτε καταλήγουμε πουθενά.Φιλικά.