0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Δεν έγραψα ούτε εδώ ούτε κάπου αλλού κατά του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ. Αντίθετα είμαι υπέρ ενός συστήματος διορισμού. Η γνώμη μου λοιπόν είναι ξεκάθαρη ,την εχω εκφράσει και άλλη φορά, μόνο που τώρα με βάση αυτά που διαβάζω εδώ θα είμαι απόλυτος. Διορισμός μόνο με γραπτό ΑΣΕΠ χωρίς να λαμβάνονται υπόψη άλλα κριτήρια, πάρα μόνο η επίδοση στον διαγωνισμό και αξιολόγηση ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Αγαπητέ μου δεν εχεις καταλάβει ότι κρινόμαστε συνεχώς στις αίθουσες, όταν μάλιστα γράφω για αυτοαξιολόγιση εννοώ τον διάλογο που κάνουμε καθημερινά με τον εαυτό μας μετά το τέλος των μαθημάτων αλλά συχνά και με τους συνάδελφους μας για διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε.Δεν πιστεύω ότι υπάρχει συνάδελφος που όταν τελειώσει η παραμονή του στο σχολείο εστω και για λίγο δεν έχει ασχοληθεί, εστω και μόνος του, για διάφορα γεγονότα που έγιναν εκείνη την ήμερα ή άλλη.ΥΓ. Είμαι οπαδός των ρήσεων "Γηράσκω δ’ αιεί πολλά διδασκόμενος" και "παν μέτρον άριστον"Είμαι διορισμένος εδώ και χρόνια οπότε δεν εχω ανάγκη για παραμυθάκια.Καλό καλοκαίρι.
Origeni ή γίνε συγκεκριμένος στο τι ακριβώς πιστεύεις ότι θα πει το ΣΤΕ ή μη λες τίποτα ! Δηλαδή οποίος έχοντας 3 και παραπάνω ΑΣΕΠ δεν πετύχει θα πεταχτεί εκτός ; και κάθε δυο χρόνια αυτή η δουλειά θα γίνεται ; Δεν θα πάει κανεις σε καμία ραχούλα για πλάκα !
Διαβαζω για ασεπ κτλ σχολια επι σχολιων...Τι νομιζετε οτι εξεταζει ο ασεπ κ πως κρινει την ικανοτητα του εκπαιδευτικου? Γιατι το αν μπορουμε να απαντησουμε σε θεωρητικου τυπου ερωτησεις στα παιδαγωγικα κ αν μπορουμε να κανουμε ενα στοιχειωδες και αποτελεσματικο, αναλογα με το επιπεδο / υλικο μαθητων που εχουμε στην ταξη μας,σχεδιο μαθηματος το ξερουμε ολοι πολυ καλα και μαλιστα μας εχουν εξετασει σε τετοιου ειδους θεματα στα πανεπιστημια που ολοι χουμε φοιτησει κ τα οποια μας εκριναν ικανους ωστε να μας δωσουν κ τα πτυχια μας. Γιατι να πρεπει συνεχως να αποδεικνυει ο ελληνας εκπαιδευτικος οτι δεν ειναι ελεφαντας δε μπορω να το καταλαβω. Δν στηριζω ουτε το δικαιο ουτε το αδικο του ασεπ. Σκεψεις απλα εκφραζω μετα απο δυο επιτυχιες εναν παρολιγον διορισμο κ 11 χρονια μεσα στις σχολικες αιθουσες . Αυτα μονο καλο καλοκαιρι σε ολους κ υπομονη για να αντεχουμε
Μάλλον είσαι δασκάλα ή νηπιαγωγός. Πίστεψε με, στο 90-95% των ειδικοτήτων που διδάσκουν στα σχολεία, ούτε διδακτική διδάχτηκαν, ούτε παιδαγωγικά, ούτε σχέδιο μαθήματος έφτιαξαν ποτέ, ούτε εξετάστηκαν σε αυτό. Υπενθυμίζω ότι η Διαμαντοπούλου (ορθώς για μένα) είχε σκοπό να αφαιρέσει την παιδαγωγική επάρκεια από όλες τις σχολές πλην των δασκάλων, των νηπιαγωγών και κάποιων ελαχίστων εξαιρέσεων. Απλά η διαφωνία μου σε αυτό ήταν το ότι δεν εξασφάλιζε στους αποφοίτους αυτών των σχολών, εύκολο και δωρεάν τρόπο απόκτησης της επάρκειας.
Παράθεση από: Anemos2017 στις Ιούλιος 10, 2017, 11:33:01 μμΟ καθένας από εμάς έχει αξιολογήσει τον εαυτό του, άσχετα αν δεν το παραδέχεται δημόσια, και γνωρίζει επακριβώς τα προτερήματα και τα μειονεκτήματα του, οι μαθητές μας σε γενικές γραμμές μας αξιολογούν με τον δικό τους τρόπο που δεν είναι και άσχημος, όσο για την αξιολόγηση καλομελέτα και έρχεται. Αλίμονο από εκείνους που νομίζουν ότι κατέχουν τα πάντα και είναι πανάξιοι, οι υπόλοιποι με καλή προσπάθεια θα τα καταφέρουν και θα βγουν κερδισμένοι.Απολαύστε την θάλασσα τώρα, ξεκουραστείτε , χαμηλώστε την έπαρση και γίνετε μετριόφρονες ,φρόνιμοι και συνεργάσιμοι στους συλλόγους.
Απόλαυσε τον διορισμό σου...απόλαυσε το καλοκαίρι και μετρίασε τους τόνους....δεν είσαι μόνο εσύ άξιος ..και παιδαγωγικά επαρκής
Αν είδες να με αποκαλώ κάπου άξιο ή παιδαγωγικά επαρκή, να μου το δείξεις και μένα. Πληροφορικός είμαι. Διδάχτηκα 0 μαθήματα παιδαγωγικής και 0 διδακτικής. Σε αντίθεση με έναν μαθηματικό π.χ. που τα είχε ως μαθήματα επιλογής (και αν). Εκείνος θεωρείται "καθηγητική σχολή" και παίρνει αυτόματα την επάρκεια. Οι πληροφορικοί (ορθώς) δε θεωρούνται.
Μακάρι proypiresia μου. Το πιστεύεις πραγματικά; Έχω αρχίσει να αγχώνομαι με όλους αυτούς τους ανθρωποφάγους ΑΣΕΠολάγνους. Δεν καταλαβαίνουν ούτε τις οικονομικές θυσίες όσων είμαστε από την ειδική, ούτε τις οικογενειακές ανάγκες των τριτέκων μας, ούτε τους ιδιωτικούς που σε μία μέρα βρέθηκαν στη κόλαση της ανεργίας.