0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Daskalos συγχαρητήρια για το δεύτερο πτυχίο και εις ανώτερα εύχομαι .Είναι πολύ ευχάριστο να διαβάζουμε εδώ στο PDE για ανθρώπους που προοδεύουν καθώς και για αξιοκρατίκες διαδικασίες στις κατατακτήριες εξετάσεις. Το σχόλιο μου για το ΕΕΠ αφορούσε κυρίως την αττική, και σαφώς στην επαρχια και άλλες ειδικότητες όπως κοινωνικοί λειτουργοί, λογοθεραπευτές κοκ έχουν άμεση απορρόφηση συχνά μάλιστα μόλις πάρουν το πτυχίο. Συγχαρητήρια και για την αδερφή σου
Οι θεσεις ΕΕΠ (oπως και των εκπαιδευτικων ) ειναι εξαρτωμενες απο τα κονδυλια ΕΣΠΑ - δλδ δωρεαν προσωπικο. Αν κλεισουν οι στροφιγγες του ΕΣΠΑ τα ειδικα σχολεια σιγουρα δεν θα κλεισουν, θα λειτουργησουν με εκπαιδευτικο προσωπικο, οι συναδελφοι ομως του ΕΕΠ θα συνεχισουν να προσλαμβανονται ; θα δοθουν χρηματα απο τον τακτικο; Που θα βρεθουν τοσα χρηματα; Ειναι πολλα αυτα που πρεπει να προβληματισουν τη συναδελφο, οποτε χρειαζεται να ειναι πολυ προσεκτικη στην επιλογη της. Για μενα τιποτα δεν ειναι δεδομενο ακομα και για εμας που ειμαστε μονιμοι...
Αυτός ακριβώς είναι και ο δικός μου προβληματισμός. Όχι μόνο για το ΕΕΠ, αλλα και για το εκπαιδευτικό προσωπικό. Αν κλείσουν οι στρόφιγγες του ΕΣΠΑ τα Ειδικα Σχολεια δεν πρόκειται να κλείσουν, καθώς θα υπάρξουν τεράστιες αντιδράσεις τοσο απο την εκπαιδευτική κοινότητα, αλλα κυριως απο τους γονείς των παιδιων. Ισως να καταφέρουν να μείνουν ανοιχτά και τα Τ.Ε. Τι θα γινει ομως με τις πιστώσεις της παράλληλης, οι οποίες συνολικά ειναι οι περισσότερες;; Προφανώς και το προγραμμα θα σταματήσει να τρεχει, με ο,τι συνεπάγεται αυτο...
Ξερεις ποιο ειναι το θεμα; οτι χωρις δασκαλο και νηπιαγωγο τα ειδικα σχολεια δε μπορουν να λειτουργησουν, αλλα χωρις π.χ σχολικο νοσηλευτη ή φυσιοθεραπευτη θα λειτουργησουν (το λεω χωρις να θελω να μειωσω την προσφορα των συναδελφων αλλα πως θα σκεφτουν οι ''αρμοδιοι του Υπουργειου μελλοντικα οταν δν θα υπαχουν κονδυλια) γι αυτο επιμενω πως τα πρωτα θυματα θα ειναι το ΕΕΠ. Στης παραλληλης που σωστα αναφερεις ισως υπαρξει καποια περικοπη σχετικα με την αναλογια. Δεν ξερω και μακαρι να διαψευστουν οι σκεψεις μου οταν κοπει το ΕΣΠΑ.
Μου φαίνεται πολύ τραβηγμένο να γίνει κάτι τέτοιο. Καλά να μην πάρει αναπληρωτές εκπαιδευτικούς και ΕΕΠ, αλλά θα χαθούν θέσεις οργανικές μόνιμων,και ατομα που ανηκουν στο κλαδο των εεπ ειναι μονιμοι,εκτος απο εκπαιδευτικους.Είναι δυνατόν να γίνει κάτι τέτοιο; Θα ξεσηκωθούν όλοι. Ήδη οι επαγγελματίες στον ιδιωτικό τομέα που απασχολούνται στην ειδική αγωγη αρνούνται συλλογικά να υπογράψουν τις απεχθείς συμβάσεις του ΕΟΠΠΥ, και δε βλέπω να περνάει το σχεδιο του υπουργείου, δε θα φτάσουν σε αυτό το σημείο (να τα βάλουν και με τους μόνιμους που καλύπτουν πάγιες αναγκες). Κατά τη γνώμη μου παντα.
Καλησπέρα και από μένα! Είμαι απόφοιτος ΠΤΔΕ και θα ενδιαφερόμουν να δώσω κατατακτήριες για το Παιδαγωγικό Ειδικής Αγωγής